TANDA TANDA STROKE AKIBAT SIHIR

11.1.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

TANDA TANDA STROKE AKIBAT SIHIR. Walau ada yang masih tidak percaya pada perbuatan sihir tapi kita sedia maklum benda ni memang wujud & masih di amalkan oleh mereka mereka yang masih tidak bertamadun dari sudut mentaliti. Walaupun sihir di kategori amalan kuno orang2 yang jahil.. Tapi di zaman moden ni nampaknya 'Sihir' semakin menjadi jadi. Macam2 sebab la orang yang melakukan perbuatan sihir ni.. Tapi paling banyak sebab dengki. Kadang2 kita tengok orang tu baik tak kacau orang pun boleh kena sihir.. Sebabnya ada orang dengki sebab ramai orang suka kat dia. Kita baik ke kita jahat ke.. Kita memang takkan mampu buat semua orang suka dengan kita.


Seperti semua sedia maklum.. Mak mertua den sekarang tengah uzur akibat serangan stroke & tekanan darah terlalu tinggi. Masih admit ward.. Masih tidak stabil. Semalam tak sempat pergi melawat sebab husband kerja luar kawasan.. lewat petang suami habis kerja dia just balik ambil makanan yang aku dah masak untuk mak mertua & terus pergi hospital sorang - sorang. Lagipun kalau aku hari2 ikut pergi hospital nak angkut budak shahila sekali.. sampai malam baru balik. Esok awal pagi budak shahila nak kena bangun pergi sekolah. Memang kesian dia nampak letih sebab kurang rehat. Kena jugak selang - selang pergi lawat mertua kat hospital. Takpe la suami boleh pergi jenguk. At least aku boleh masak kalau mak mertua nak makan apa - apa. Cuma tu la semalam suami cakap tekanan darah mak mertua naik balik sampai 190++

Jadi di sebabkan mertua kena stroke aku memang kerap google pasal stroke.. So terjumpa satu info pasal sihir stroke ni. Bukan satu perkara baru yang berlaku sihir stroke ni cuma nak tahu samada stroke tu akibat di sihir atau stroke (lumpuh) biasa ada caranya..

Kadang2 stroke secara semulajadi & stroke akibat sihir ni nampak macam sama jer simtom dia. Tak ada beza tapi nak tahu samada stroke tu akibat sihir boleh di bacakan ayat - ayat ruqyah pada pesakit stroke tu. Kalau semasa di bacakan ayat ayat ruqyah tu pesakit jadi resah, pening, menggigil atau ada tanda pelik di sebabkan sihir.. Berkemungkinan ia sudah terkena sihir. Kalau tak ada tanda tanda tersebut bermakna ia stroke biasa.

Apabila seseorang terkena penyakit kerana di sihir, maka jin akan menumpukan kegiatannya pada anggota badan atau pusat saraf tertentu mengikut apa yang di perintahkan tukang sihir. Kadangkala ia memusatkan diri pada pusat pendengaran, penglihatan, deria, tangan atau kaki. Pada situasi seperti ini, keadaan anggota tubuh berada dalam tiga kemungkinan:

؛ Jin akan menghalang saraf pada anggota badan secara keseluruhan, sehingga anggota tubuh itu tidak dapat berfungsi, maka orang yang kena sihir boleh menjadi buta, bisu, tuli, atau lumpuh salah satu anggota tubuhnya.
؛ Jin menghalang sarat terhadap pada anggota badan pada waktu tertentu dan membiarkannya pada waktu tertentu. dalam situasi ini, fungsi anggota badan pesakit akan terhalang secara tidak terus-menerus.
؛ Jin menjadikan pusat saraf tidak berfungsi dengan betul secara cepat dan berturut-turut tanpa ada sebab tertentu, maka anggota badan akan kaku dan tidak dapat bergerak, jika tidak lumpuh. '

Dalam sebuah proses sihir, perlu kita ingat bahawa Allah SWT telah berfirman maksudnya:
"Sedangkan mereka ahli sihir itu tidak akan mempu memberi mudarat dengan sihirnya kepada seorangpun, kecuali dengan izin Allah (QS. Al-Baqar

Jadi semoga perkongsian ni dapat membantu mereka - mereka yang ada ahli keluarga yang terkena stroke. Penting juga kita tahu punca stroke tu supaya kita boleh tahu apa kaedah rawatan yang sesuai. Kalau akibat sihir.. Of course la kena guna kaedah rawatan alternatif.. Kalau orang Islam kita kena guna kaedah rawatan Islam la.. Bukan kaedah rawatan guna bomoh syirik & khurafat tau!! Kalau lumpuh biasa bukan di sebabkan sihir.. Still boleh guna rawatan Islam & tetap juga kena merawat secara moden macam fisioterapi bagai. Apapun Usaha, Ikhtiar, Doa & tawakal. Sesungguhnya yang menyembuhkan segala penyakit adalah Allah SWT Dan kena sentiasa yakin tiada penyakit yang tiada ubat selain mati.

1 comment:

  1. Dah kembali zaman jahiliyah ni Ana..
    Asyik nak menyihir org ajer..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *