VIRAL SEKUMPULAN REMAJA PANJAT SIGNBOARD BESAR IPOH BAKAL DI KENAKAN TINDAKKAN UNDANG UNDANG

1.1.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

VIRAL SEKUMPULAN REMAJA PANJAT SIGNBOARD BESAR IPOH BAKAL DI KENAKAN TINDAKKAN UNDANG UNDANG. Maaf la kan.. Aku memang tak setuju dengan mana2 pihak yang obses nak jadi popular sampai sanggup buat perkara perkara mengarut & merbahaya macam tu. Kalau nak tunjuk keberanian bukan itu caranya. Pi join Heliza Helmi tu.. Dia sanggup meredah ke negera yang berperang untuk menghulurkan bantuan kepada mangsa perang. Dia tak buat kerja bodoh macam hangpa yang kalau jadi apa2.. bukan je menyusahkan diri sendiri malah menyusahkan banyak pihak. Apa ingat hangpa jatuh berkecai kat bawah tu.. selesai kat situ ja ka? Ia melibatkan banyak pihak dalam operasi mencari & menyelamat ok. Walau dah jadi mayat pun tetap menyusahkan orang jugak ok!


Dah la pi panjat signboard tu tanpa sebarang kebenaran atau pengawasan pihak tertentu. Tak pakai apa2 peralatan keselamatan. Gamaknya malam sebelum pi buat aktiviti masing2 dah buat solat taubat kot.. Alahai dik.. Akak tengok selfie korang tu sekumit pun tak ada rasa kagum atau respect. Bukan dengki.. Perbuatan hangpa tu terang2 tak ada faedah & kalau jadi apa2 akan menyusahkan orang lain.

Sumber Berita Harian

Tadi terbaca kat Berita harian online katanya kumpulan remaja tersebut bakal di kenakan tindakkan undang - undang. Bagus juga benda ni di ambil tindakkan tegas & di kenakan hukuman supaya menjadi pengajaran kat orang lain supaya tak jadi trend kat Malaysia. Benda ni bergantung pada nasib jer. Nasib baik tak jadi apa - apa so ramai tak nampak kemudaratan yang bakal berlaku. Aku tak rasa benda ni satu aktiviti yang sihat pun melainkan ia di buat di bawah pengawasan pihak yang ada qualified dengan aktiviti macam ni & mendapat kebenaran.. Aktiviti bangang je aku nampak. Kalau rasa nak buat aktiviti yang konon rare lagi bagus korang try buat benda ni >> Bayangkan kalau you all belajar salah satu daripada 5 martial arts ni? Power beb!<< Mampu ke? Ramai orang mampu panjat signboard macam tu tapi belum tentu boleh menguasi benda ni. Kalau rasa hebat try la...


Moral of the story.. Dah la tu buat kerja gila wahai adik adik.. Kau jadi pemes kat media sosial je tak dapat pun apa2 anugerah keberanian. Yang dapat cuma korang bakal di kenakan tindakkan undang undang je. Berbaloi ke???

1 comment:

  1. Kalau deme jatuh dengan struktur huruf-huruf tu.. nauzubillah.. deme ni berani tak bertempat.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com