WAD 9 HOSPITAL SELAYANG SINONIM DENGAN KEMATIAN

9.1.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

WAD 9 HOSPITAL SELAYANG SINONIM DENGAN KEMATIAN. Mak mertua saya masih di ward.. Tapi setakat semalam tekanan darah dia dah semakin menurun 141 - 143. Dah kategori stabil jugak la tu dalam usia dia yang dah 55 tahun tu kan.. Dah boleh makan & minum tanpa bantuan tiub cuma selera je masih kurang. Masih tak boleh bangun maybe sebab effect dari strok & dia paralyzed separuh badan sebelah kiri. Memang doktor pun dah bagitau lepas ni dia tak boleh bergerak. Kaki & tangan sebelah kiri memang tak berfungsi setakat ni. So, terpaksa la menjalani fisioterapi & try berurut cara tradisional la. Sebab strok tak sampai ke saraf muka.. so bahagian muka tak terjejas & boleh cakap macam biasa..


Semalam.. sempat terserempak dengan satu kematian yang berlaku di wad 9.. Tapi sebenarnya semalam dalam jarak masa yang tak berapa jauh ada 2 kematian melibatkan warga emas. Yang satu memang tak tahu katil mana & wad mana walau dalam wad 9.. 9A ke 9B.. ke 9 mana tak tahu tapi berhadapan wad MIL aku.. sempat la tengok satu kematian melibatkan warga emas berbangsa melayu, Islam. Innalillahiwainnalillahhirojiun... Sambil tengok petugas yang menguruskan jenazah untuk di hantar ke bilik mayat ada la seorang abang tu datang beramah mesra dengan suami. Mula2 dia tanya yang meninggal tu siapa.. Orang melayu ke? So kami jawab yer.. melayu. Lepas tu dia mula bukan cerita.. Kat wad ni memang kerap berlaku kematian. Katanya wad tu memang yang di tempatkan kat situ kebanyakkan yang dah 50 - 50 atau tunggu masa je untuk pergi. Cara dia bagitahu tu.. macam nak cakap wad 9 ni memang sinonim la dengan kematian. Aku just dengar la.. Malas nak menyampuk orang lelaki berbual. Suami aku cuma jawab.. kalau dah sampai masa tak kira kat wad mana.. mati jugak.

Betul la tu.. walau kebetulan kat situ selalu berlaku kematian tapi yang perlu kita tahu bukan sebab tempat tu yang menyebabkan kematian seseorang. Kematian bukan macam penyakit berjangkit.. Kau tidur atas katil wad yang pernah ada orang meninggal dunia.. kau berisiko akan mati kat situ jugak.  Jangan mengarut sangat la manusia wei...So tak payah la risau kalau korang kena admit wad nak2 perempuan mesti la masuk wad 9 kalau hospital selayang ni. Even katil yang ada tidur tu pernah berlaku kematian.. Takde malaikat maut standby kat situ kalau belum sampai ajal korang. Atau yang lebih orang takut dari Malaikat maut adalah hantu.. Mitos ni memang masih ramai yang percaya. Konon badi orang mati la.. roh orang mati yang tak tenteram ganggu orang yang tidur di katil dia pernah mati la.. Please stop fikir benda mengarut. Kadang2 sebab hangpa dok fikir macam tu yang buat anda rasa takut & terbayang benda yang sebenarnya tak ada. Walaupun aku minat dengan cerita seram aku tak taksub percaya benda karut sampai macam tu. Cuma kadang2 yang mengarut tu macam best je jalan cerita dia.. Memang drama habis. Jalan cerita dia memang penuh suspend katanya. hahahaha

Moral of the story.. Mati itu pasti tapi mati kat wad 9 hospital selayang belum tentu walau masa kau admit condition kau 50-50 je. hehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com