AURA USOP MENJADI PELARIS MENTOR MILENIA 2017

13.2.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

AURA USOP MENJADI PELARIS MENTOR MILENIA 2017. Sebelum tu aku nak ucapkan Tahniah kepada Mentor Milenia 2017 kerana tiada lagi babak2 annoying dalam rancangan realiti tv tersebut dengan ketiadaan Dato Vida.. Qu puteh barulah putih. Rasa tenang biji mata nak tengok mentor Milenia 2017 ni. Kalau tak semak sungguh dengan muka & suara dia kat apa2 rancangan realiti TV yang dia taja. Tertengok 5 minit pun rasa derita macam 5 tahun. hahahaha. Bagus dia taja rancangan2 berbentuk dakwah & islamik so dia tak boleh over sangat walau tetap muka dia nak enterframe macam dalam rancangan pamoga kopi bersama ustaz kazim tu.

Usop Mentor Milenia 2017

Dah lama sebenarnya aku tak follow apa2 rancangan realiti TV ni.. Sebelum ni memang rasa membosankan. Tapi untuk mentor Milenia 2017 nampak aku tertarik nak ikuti sebab yang menarik perhatian aku ada protege Hazama iatu Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Bin Muhd Nor, berusia 20 tahun yang berasal dari kedah.


Normally kalau tengok masa audition yang jenis2 slamber, muka pun tak berapa ensem, jenis lawak spontan tanpa di buat buat.. Jenis macam ni selalunya jarang terpilih untuk sampai ke stage. Selalunya jenis macam ni datang audition sekadar memeriahkan suasana je.. suara memang kelaut. Tapi usop ni.. Macam mana yer nak gambarkan perwatakkan dia. Dia kelakar, muka pun kelakar tapi tak berapa ensem. Jenis selamba.. Nampak natural perangai dia tu.. Ada identiti, boleh menyanyi dengan baik. Memang pakej dia menjadi penghibur tu ada.. even rupa tu tak seberapa.


Bila dia terpilih untuk ke peringkat 'stage' tu ramai yang teruja nak tengok perjalanan dia dalam mentor milenia 2017 ni termasuk la aku. Nak tengok sejauh mana seorang yang sederhana.. nampak agak lurus bendul & loqlaq tu boleh pergi & boleh di terima oleh penonton. Tapi dari awal lagi dah nampak aura Usop ni.. Aku rasa dia bakal meraih penyokong yang ramai walau kurang ensem. Mungkin usop ni juga akan jadi pelaris untuk rancangan realiti mentor milenia 2017. Sebab dari awal dah nampak dia ramai peminat ahahaha. Kira hazama bijak sebab pilih Usop sebagai protege. Tak mustahil tahun ni protege hazama boleh menang lagi. Siapa tahu kan..


Apapun aku support #TeamUsop bukan sebab dia orang kedah tapi sebab dia unik & menghiburkan. Bagi aku Usop layak berada dalam industri seni hiburan sebab dia ada ciri2 penghibur & mampu menghiburkan orang walau sekadar menjawab soalan orang je. Usop bukan je pandai menyanyi malah dia ada sense of humor yang boleh buat orang ketawa. Go Usop Go! U can Do it!!!

Video semasa usop menjalani ujibakat mentor milenia

Apapun semoga Usop Berjaya di atas pentas mentor Milenia & semoga ada rezeki buat Usop dalam industri seni hiburan tempatan yang semakin ketandusan bakat bakat semulajadi yang hebat. Semoga perjalanan Usop dalam mentor milenia 2017 di permudahkan...

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!