AWAS! JIKA ANDA MINUM FOREVER ALOE VERA GEL ADA RASA MASAM, MASIN, PAYAU ATAU PAHIT IA PETANDA TIDAK BAIK

1.2.17 Suria Lekatlekit 4 Comments

AWAS! JIKA ANDA MINUM FOREVER ALOE VERA GEL ADA RASA MASAM, MASIN, PAYAU ATAU PAHIT IA PETANDA TIDAK BAIK. Semua cuak kan baca tajuk entri.. Confirm ramai mula google produk forever Aloe Vera Gel ni kan? Mungkin ada yang masih tak tahu tentang kewujudan produk ni & mungkin ramai yang dah tahu tapi di sebabkan tajuk entri yang mencemaskan tu akan buat orang alert sikit la kan... Biasa la manusia dia kena ugut2 sikit baru la gelabah kan...

Forever Aloe Vera Gel. IERA FLP : MAKANAN SUNNAH TERBAIK ALOVERA

Tak perlu korang nak google bagai dah clik blog lekatlekit.com akan terbongkar segalanya tentang produk Forever Aloe Vera Gel ni. Almaklum la blog lekatlekit ni memang suka buat entri2 pembongkaran katanya.. haahaha

Sebagai pengenalan tentang produk Forever Aloe Vera Gel ni.. Ia di keluarkan oleh Syarikat Forever Living USA dimana mereka juga adalah penanam, pengeluar & pengedar Aloe Vera terbesar & Nombor 1 Di dunia. Syarikat ni di tubuhkan pada tahun 1978. Pengasas (CEO) produk ni adalah Dr Rex Maughan. Dah berusia 37 Tahun penubuhan syarikat mereka. Syarikat dia yang umur 37 Tahun ok bukan pengasas dia yer. hehehehe. Mereka mempunyai cawangan di 160 negara. Ladang mereka terletak di Arizona, USA yang bersize sebesar negara Singapura. Tak tau la nak melawat ladang dia kena naik MRT ke camna. Besar sangat katanya. hahahaha. Setiap minit Syarikat Forever Living mengeluarkan 300 botol Aloe Vera. Ini bermakna setiap hari mereka berjaya mengeluarkan 400,000 botol setiap hari. Memang wow sangat ok! Kita nak isi air kosong sebotol dalam peti sejuk pun kadang2 tak berjaya apatah lagi nak buat aloe vera gel ni 400,000 botol sehari. Jadi tak payah la nak mencebik cakap.. Alah Aloe Vera Gel jer aku pun boleh buat sendiri. hehehehe


Khasiat yang terdapat dalam Produk Forever Aloe Vera Gel ni adalah

1. Membina badan yang kuat
2. Bersifat pemulihan
3. Untuk Kesihatan dan kebersihan gigi
4. Melegakan kesakitan
5. Pembaikpulih elastin dan kolagen
6. Mengawal atur berat badan dan tahap tenaga
7. Menyokong dan menggalakkan fungsi sistem ketahanan badan
8. Membantu penghadaman
9. Mineral Surih
10.Vitamin SemulaJadi
11.Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
12.Baik untuk kecantikan kulit
13.Memulihkan keadaan kulit yang rosak

Aloe Vera Gel ni mempunya kuasa penembusan yang kuat jadi ia boleh meresap ke dinding usus & berfungsi membersihkan kotoran yang melekat pada dinding usus. Selain tu Aloe Vera yang kaya dengan serat jugak boleh menggalakkan pergerakkan usus & boleh membantu masalah sembelit.

Ia jugak mempunyai kandungan saponin yang membantu untuk :

1. Mencuci
2. Antibakteria, Antivirus,anti fungus
3. Mempunyai vitamin,mineral, enzim & hormon

Produk Forever Aloe Vera Gel ni jugak sangat bagus kerana ia untuk kegunaan dari hujung rambut hingga hujung kaki, dalaman & luaran. Ni kira atas bawak kiri kanan & depan belakang boleh guna la kan.. Boleh di jadikan kegunaan harian. Produk mereka jugak Patternted dihakcipta jadi memang mana2 individu atau syarikat tidak boleh meniru dengan cara apa sekalipun. Ia juga salah satu produk Makanan Sunnah terbaik berasaskan Aloe Vera sama macam makanan sunnah lain seperti Madu, minyak zaitun & sobir. Kita sedia maklum makanan sunnah ni banyak khasiatnya yang membantu banyak masalah kesihatan. Produk Aloe Vera ni sentiasa ada permintaan sepanjang zaman. Kira produk ni kategori 'Evergreen' jugak la kan? hehehehe

Jangan risau untuk menggunakan produk Forever Aloe Vera Gel ni kerana ia adalah 100% pati Aloe Vera terbaik yang di keluarkan oleh pengeluar Aloe Vera No 1 Di dunia. Dia bukan ekstrak tapi PATI. Ia juga mengandungi 75 nutrisi, 20 mineral, 12 vitamin, 18 amino acid & 200 enzim aktif.

Aloe Vera Gel walaupun namanya gel & ramai membayangkan sifat dia pekat & melekat lekit sebenarnya tidak.. Dia macam air jer cuma ada gel2 Aloe Vera tu di dalamnya. Warna dia boleh rujuk kat gambar yang dalam sudu tu. Jernih jer

Yang ni penting untuk semua orang tahu. Jika anda baru nak mengamalkan Forever Aloe Vera Gel ni mesti tertanya tanya apa rasa dia.. Rasa dia sebenarnya untuk badan yang sihat tiada sebarang masalah kesihatan, tawar je macam minum air masak. Tapi sekiranya anda minum ada rasa lain seperti MASAM,PAHIT,PAYAU atau MASIN.. itu petanda dalaman anda ada masalah.. Antara masalah yang mungkin anda hadapi adalah..

۝ MASAM - tandanya usus kotor Dan banyak toksin. Makin kuat rasa masam itu petanda semakin banyak toksin dalam badan.
۝ PAYAU - Petanda buah pinggan anda mula mengalami masalah..perlu ambil banyak aloe nectar juga,kerana ia baik untuk masalah buah pinggang 
۝ PAHIT -  Petanda hati dah mula malas bekerja untuk detok & mula mengeluarkan enzim untuk pencernaan. Pahit jugak petanda jantung mula bermasalah.
۝ MASIN - Petanda hempedu mula ada masalah. Hempedu adalah organ yang menapis minyak yang masuk ke dalam badan kita melalui pemakanan kita

Cara Pengambilan Forever Aloe Vera Gel

Saya dah try rasa Aloe Vera Gel ni memang ada rasa sedikit masam. Rupanya usus saya kotor & banyak toksin. Maka kena minum secara consistent Aloe Vera ni untuk menyental segala kotoran dalam usus & buang toksin2 yang banyak tu. Tapi rasa masam tu tak kuat sangat bermakna tak pengotor sangat la dalaman saya ni. Hahahaha. Apapun kalau kita amalkan setiap hari.. rasa masam tu akan semakin hari semakin kurang. Paling baik terus ambil sehingga rasa tawar. Tapi yang bestnya produk ni.. Serius boleh jadi penganti Julab. Memang membantu melawas dengan baik. Takde la bila masuk Toilet rasa macam masuk Labour room padahal nak membuang sisa sisa pepejal jer. Tak berbaloi sangat kena push & berjuang umpama nak melahirkan anak, kan? hahahaha. Ni cakap berdasarkan pengalaman sendiri yer.. bukan testimoni pengguna lain ok!

Gambar terlebih lighting. Tak boleh nak adjust brightness sebab guna lighting semulajadi (cahaya makatari) hahahaha. Apapun saya sangat suka produk ni. Aloe Vera Gel membantu menghadam & melawas dengan baik. So, setakat ni dah tak ada masalah sembelit

Jadi amalkan Aloe Vera Gel dengan secara rutin & consistent di peringkat awal sehingga semua rasa yang membawa petanda tidak sihat di atas semakin berkurangan. So, kalau nak tahu samada anda anda masalah dalaman.. Minum la Aloe Vera Gel yer...

Berminat nak cuba Forever Aloe Vera Gel ni boleh hubungi..

FACEBOOK : Sya`hirah Sabarudin 
INSTAGRAM :@syera_sabarudin 
NO.TEL : ( +60175034579 )

4 comments:

  1. oh lain rasa lain puncanya hehehe ingatkan expired ke apa tadi

    ReplyDelete
  2. Tengok tajuk dengan pantas ku baca sampai habis (walaupun dah tahu isi sebenar entry ni macam mana).. ;)

    ReplyDelete
  3. Waaaa akak. Uyul bau je dah rasa payauuu. Belum teguk lagi tu.

    ReplyDelete
  4. kalau wrna dia kuning tu blh mnm lg ke? sb ingtkn dh x blh mnm..xpe ke xltak dlm peti sjuk?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!