GADIS GELANDANGAN NAK UBAH NASIB DATANG UJIBAKAT MENTOR MILENIA

5.2.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

GADIS GELANDANGAN NAK UBAH NASIB DATANG UJIBAKAT MENTOR MILENIA. Aku memang suka tengok ujibakat yang di tayangkan kat TV kalau ada apa2 rancangan realiti TV. Tapi untuk siaran tv free je. Yang berbayar memang tak dapek la den nak nengoknya. Tapi aku punya perangai aku tengok yang sesi ujibakat je dah masuk stage memang aku tak layan dah. Cemuih.. sebab dah banyak sangat rancangan realiti tv hilang selera dah nak layan. hehehe


Tapi setiap ujibakat untuk rancangan realiti TV bukan je mentor milenia,  yang akan ada drama sedih dari peserta ujibakat.. Nak2 lagi yang tak dapat. Suara level2 karaoke jamban lepas tu tak dapat mula meraih simpati dengan kisah sedih.. orang susah nak ubah nasib keluarga bla.. bla.. bagai. Satu je Milah nak cakap.. sudah sudah la tu nak meraih simpati dengan cara tu.

Malam ni pun ada dua cerita meraih simpati.. sorang dari ibu tunggal alasan dia nak ubah nasib.. & sorang dari seorang gadis yang katanya gelandangan bersama ibu dia. Yang budak perempuan ni konon nak buat untuk mak dia..Nak ubah nasib. Nak datang ujibakat katanya pinjam duit orang RM20. Nak bagi lebih dramatik dia pun buat ayat.. Susah dia nak dapat RM20. Kalau kau pergi kerja kedai makan cuci pinggan pun boleh dapat lebih dari RM20 sehari dik.. Ni kau berangan nak jadi senang ekspres dengan jadi retis memang la jadi susah kau nak dapat RM20 tu. Konon apa dia buat untuk mak dia. Nak buktikan kat mak dia katanya.. Tu alasan biasa la nak meraih vote simpati dari juri katanya. Aku tengok rambut dia kemain berkarat.. rasa macam krik krik je

Nak ubah nasib pi la buat kerja lain tak payah berangan nak jadi retis & membayangkan kau boleh jadi kaya. Ingat semua orang bernasib baik ke dalam bidang seni hiburan ni even berjaya jadi retis sekalipun. Berhenti la membayangkan yang indah2 seolah2 kalau jadi retis korang confirm berjaya macam Dato Siti Nurhaliza. Siku liku dalam dunia seni ni tak seindah bayangan.. erkk.. macam aku pernah jadi retis pulak kan? hahahaha...

Dan berhenti guna cara 'cerita sedih' untuk meraih sokongan dari juri. Tak sedar lagi ke selama ujibakat untuk apa2 rancangan TV ni cerita sedih belum pernah buat juri jadi kesian & pilih kau jadi peserta untuk rancangan tu. Paling2 depa bagi moral support je kat situ. So, berhenti jadikan benda tu amalan setiap kali ada ujibakat untuk rancangan realiti tv. Aku sampai naik cemuih nak hadap. Serius.. Aku kalau ada drama2 macam tu dalam ujibakat rancangan realiti TV hilang terus rasa simpati.

Moral of the story.. Sebelum datang ujibakat sila minta orang tak pekak dengar korang nyanyi dulu supaya tak menyusahkan juri. Dan berhenti menangis depan juri. hahahaha

3 comments:

  1. ingat ada video tadi..
    tu le dari jadi artis cuba jadi blogger..untung2 ada citer sedih tu boleh tular

    ReplyDelete
  2. Aku pun suka tengok ujibakat peserta. Nak tahu masalah rakyat, tengok ujibakat. Macam-macam ada. Cuma tang menangis tak dapat tu, aku tak bleh nak blah lah.

    ReplyDelete
  3. Wah, ternyata sama aja dengan disini. Ada pula model tuh ya..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *