GAMBAR PELAKON VETERAN NORLIA GHANI SEMASA MUDA BERSAMA ANAK ANAK

11.2.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

GAMBAR PELAKON VETERAN NORLIA GHANI SEMASA MUDA BERSAMA ANAK ANAK. Asyik dok up story pasal artis muda muda jer.. Apa salahnya sekali sekala bagi publisiti kat artis veteran yang bakat & kualiti lakonan dia tak perlu di pertikaikan lagi. Pelakon yang terlibat dalam dunia seni lakonan sejak dari zaman filem Allahyarham Tan Sri P. Ramlee kemudian pernah popular dengan watak joyah dalam drama bersiri Opah dulu.. Sapa tak kenal dengan Mama Norlia Ghani. Seorang pelakon veteran yang masih aktif berlakon sampai sekarang.


Sedikit info berkaitan pelakon Norlia Ghani.. Norlia Ghani Binti Abdul Hamid atau juga dikenali sebagai Norlia Ghanidilahirkan pada 19 Disember 1948 (68 tahun) . berasal dari Klang . merupakan salah seorang pelakon filem Melayu. Filem pertama lakonan Norlia Ghani adalah Kanchan Tirana yang di terbitkan pada tahun 1969 arahan Tan Sri P. Ramlee.. Antara filem2 lain lakonan beliau adalah..

Kembang Layu (1970)
Panglima Badul (1978)
Tuan Badul (1979)
Adik Manja (1980) sebagai Jururawat
Sikit Punya Gila (1982)
Mekanik (1983)
Ali Setan (1985) sebagai Pensyarah USM
Marah-Marah Sayang (1987) sebagai Tukang masak restoran (cameo)
Siapa Dia? (1996)
Anak Mami The Movie
Mami Jarum (2002)
Mami Jarum Junior (2003)
Cinta Luar Biasa (2004)
Zaiton Ceritaku (2012)
Adik Manja Returns (2012)

Tu sedikit info pasal pelakon veteran Norlia Ghani.. Tadi ternampak Mama Norlia Ghani upload gambar dia bersama anak2.. Gambar Throwback ni memang agak rare & best. Semua sedia maklum pelakon Rusdi Ramli anak kepada Mama Norlia Ghani.. Kalau korang terer cari mana satu Rusdi Ramli dalam gambar ni... hehehehe


Jeles tau tengok badan mama norlia ghani masa ni. Walau anak banyak badan maitain S gitu. Solid Molid Uuuu... Apapun semoga maman Norlia sentiasa success dengan karier & kehidupannya.

2 comments:

  1. Rasanya...cam yang pakai kemeja putih tu rusdi ramli...betul tak???

    ReplyDelete
  2. Anak dah besar tapi body beliau masih solid.. ai is jeles tau..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com