HAJAT IBU NAK JUMPA AZWAN ALI TIDAK KESAMPAIAN

18.2.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

HAJAT IBU NAK JUMPA AZWAN ALI TIDAK KESAMPAIAN. Hari ni ramai yang tahu Ibu kepada selebriti terkenal Azwan Ali juga merangkap ibu kepada menteri besar Selangor Dato Seri Azmin Ali telah pulang kerahmatullah akibat di serang sakit angin ahmar. Beliau menghembuskan nafas terakhir di hospital Pakar KPJ Damansara dalam usia 82 tahun.


Ibu kepada Selebriti terkenal ni semasa uzur dia berhajat nak jumpa anak anak dia sebelum meninggal dunia tapi sayangnya hajat dia tak kesampaian sebab tak sempat nak jumpa Azwan Ali. tak tau la apa masalah keluarga mereka sampai Azwan Ali tak balik jenguk mak dia yang sakit. Tak mau la buat apa2 spekulasi cuma tu la kan.. Ibu cuma satu.. Ibu datang & pergi sekali.. Ibu tiada di jual beli. Ibu juga manusia.. Kadang2 ada silapnya.. Tapi sebagai anak jenguk la ibu selagi masih ada nyawa. Bila perginya seorang ibu maka hilanglah segala doa2nya..


Tetiba teringat pulak kat mak sendiri di kampung. Mujur mak aku ni paham la dengan keadaan anak dia kat sini yang tak boleh nak curi masa balik kampung lagi. Untung la mereka2 yang tinggal dekat dengan mak bapak.. Boleh kerap balik jenguk. Aku ni kadang2 mak aku datang jenguk aku kat sini di samping dia nak datang shopping jugak. hehehe.. erkk.. apasal cerita pasal mak aku pulak ni...

Apapun tak tau la masa pengebumian mak dia.. Azwan Ali ada balik ke tidak memberi penghormatan terakhir. Mungkin dia pun sedih jugak tu dengan pemergian mak dia.. Mak kot. Marah macam mana pun dengan seorang mak.. Kalau dia takde mesti rasa juga kehilangan tu. Moga apapun masalah Azwan Ali balik la.. Kalaupun tak sempat jenguk mak dia masa masih hidup ziarah la kubur.. hadiahkan doa2 untuknya disana. Walaupun Azwan Ali macam tu aku percaya jauh di sudut hati dia.. Tetap sayangkan mak dia. So jangan la kecam dia lebih - lebih. Doakan yang terbaik untuk dia. Dengan doa - doa yang baik kita juga mendapat kebaikanya.

Moral Of the story.. Tak perlu kita nak judge Azwan Ali anak derhaka bagai sedangkan kita sendiri tak tahu apa sebenarnya yang berlaku.

2 comments:

  1. betul tak perlu kita nak judge dan label azwan tu... biarlah mereka dengan urusan keluarga mereka...hanya Allah swt yang tahu... apa-apa pun ... Al-Fatihah...

    ReplyDelete
  2. Al-Fatihah buat arwah.
    Moga Azwan dan keluarga beliau tabah hendakNYA.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *