KOMEN MINGGU PERTAMA PENTAS MENTOR MILENIA 2017

27.2.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

KOMEN MINGGU PERTAMA PENTAS MENTOR MILENIA 2017. Alahai usop.. Kerana hang la usop ramai yang tengok mentor milenia tahun ni selain tahun ni takde muka Dato Vida yang over expose kat dalam rancangan tu. Nasib baik penaja utama tahun ni tak letak syarat atau nak enter frame sangat dalam rancangan mentor milenia tahun ni macam tahun tahun lepas. Hope TV3 insaf lepas ni ambil penaja macam dato vida untuk rancangan realiti hiburan takut satgi orang tak boleh beza rancangan realiti nyanyian dengan rancangan Jom singgah je. hahahahaa. Aku pun rasa sungguh tenang & bahagia nak menontonnya juga.


Jadi sebab semalam sempat menonton mentor milenia untuk minggu pertama.. Maka selaku juri tak bertauliah & di iktiraf harus la aku ada komen2 aku sendiri. Komen aku tak semestinya berkaitan vokal & persembahan je.. suka hati aku je la nak komen pasal apapun. Dah nama pun juri tak bertauliah & di iktiraf katanya. hahahaha

Aku dah draft & post komen2 aku kat FB maka kat blog ni aku just attach balik la kan... Korang boleh baca kat bawah ni..

Protege tomok yang sabah tu teruk kena hentam. Bila usop nak nyanyi ni wei #mentormilenia2017 #mentormilenia #teamusop

Maaf huduh pulak baju protege akim icha ke hapa nama dia ni. Di tambah dok tongek2 atas pentas. Lagi bertambah buruk hahaha#mentormilenia2017 #mentormilenia #teamusop

Protege perempuan suara takde keunikkan. Suara yang biasa kita dengar menyanyi kat mana2. Memang la boleh nyanyi tapi ntah la rasa tipikal jer semua suara2 tu hahaha. Ok jangan suruh aku nyanyi. Bukan apa takut bukan dapat jadi protege terus jadi mentor hahaha. So biarlah aku jadi pengkritik tak bertauliah ikut halwa telinga aku je hahaha#mentormilenia2017 #mentormilenia #teamusop

Usop nyanyi lagu selamat. Mentor dia bijak x buat eksperimen cuba cuba macam tomok hahaha. #mentormilenia2017 #mentormilenia #teamusop

Ok la protege black shira mendapat pujian melambung dari dato hattan & azlan typewriter tapi aku rasa serabut dengar dia nyanyi hahaha#mentormilenia2017 #mentormilenia #teamusop

Kesian balqis protege hazama nampak penat bawa lagu Aida jebat tu. Macam putus nafas je nyanyi. Tapi better la kan dari penyanyi asal.#mentormilenia2017 #mentormilenia #teamusop

Dah agak juara mingguan minggu ni #mentormilenia pasti #usop. Minggu pertama takde penyingkiran. Biasa la kena bagi peluang dulu

Ada protege yang aku tak komen sebab ntah la tak rasa nak komen.. macam protege Tomok, Along anak sedara kepada penyanyi Ezad Lazim @ Ezad Exist tu.. Tak tau nak komen apa. Tengok persembahan dia macam janggal.. Nampak dia tak selesa bawa lagu tu. Kena menari bagai.. Tomok ni terlampau ber eksperimen dengan protege dia.. Agak bahaya dalam sesebuah pertandingan. Tak salah.. cuma bila peserta bawa lagu yang mereka nampak tak selesa & tak sesuai dengan vokal depa benda tu akan mempengaruhi undi. Nampak macam protege Tomok berisiko akan keluar awal jer...

Protege Akim pulak.. Rasa macam tipikal sangat la cara nyanyi, vokal & persembahan walaupun vokal tu memang power cuma bagi aku takde keunikkan maka aku nampak persembahan depa biasa biasa saja. hahahaha

Protege Black pun aku rasa biasa biasa saja jugak. Protege Hazama.. Masih di zon selamat. Sebab Mentor depa hazama nampak bijak. Minggu pertama dia bagi protege dia nyanyi lagu2 yang memang dalam kepakaran depa bawa. Lagipun hazama ada usop yang sejak awal lagi memang berjaya meraih ramai penyokong. So, nampak besar peluang yang hazama ada untuk menang.. hehehehe

Usop Mentor milenia 2017 Minggu pertama

walaupun sebelum ni serius aku kurang layan rancangan realiti TV. Aku selalu layan benda benda ni je >> 14 Plot secara rawak yang lawak kita boleh tengok di Internet << Kat online. Kadang2 benda macam ni boleh release tension katanya walau hanya dengan slot pendek yang di rakam secara tak sengaja. Tapi di sebabkan usop yang memang macam magnet termelekat pulak aku dengan mentor milenia tahun ni. Hahahaha.

Sekian saja komen aku untuk minggu pertama mentor milenia 2017. Minggu kedua belum tentu aku tengok.. Kalau aku tengok maka ada la komen2 bajet juri profiesional dari aku hahahaha.

Moral of the story.. Mentor milenia kali ni nampak balck, Akim menyesal sebab reject Usop masa audition sebab maybe dia takde rupa kan.. Tapi kena ingat peminat Malaysia sekarang nakkan keunikkan bukan rupa semata mata. Usop ni unik sebab dia ada identiti dia tersendiri walaupun dia lurus bendul.. Tapi benda tu yang menjadi kelebihan yang buat orang suka dia.

3 comments:

  1. Oh dah start ya memtor millenia. Tak follow dah program tv3 sekarang ni. Tapi bagus juga takde penaja yang suka interframe ni.

    ReplyDelete
  2. Sama la kite.. layan sebab ada usop sontorian jer..hehhehe..

    ReplyDelete
  3. betui sgt ...aku terkejut bila hazama pilih dia ...org m'sia skrg ni mmg suka yg unik2 ... takat muka lawa tu jaman dulu .... org laa tak kisah sgt ...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *