NAK MINTA TOLONG DATO ALIFF SYUKRI TAPI MEMBACA PUN MALAS

7.2.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

NAK MINTA TOLONG DATO ALIFF SYUKRI TAPI MEMBACA PUN MALAS. Awal tahun lepas (Januari 2016) aku ada tulis satu entri berkenaan Dato Aliff Syukri terlajak laris yang menyatakan hasratnya untuk membantu orang orang susah yang terpilih & layak menerima bantuan daripadanya. Masa tu dia announce benda tu kat FB page dia.. Ada la syarat syarat dia letakkan bagi sesiapa yang ingin memohon bantuan daripada dia atau mana2 individu yang tahu sesiapa saja yang perlu di bantu.


Sebagai juruhebah melalui blog katanya.. Atas dasar prihatin aku pun tulis la entri tu untuk di war warkan keseluruh alam maya supaya mereka2 yang memerlukan bantuan dapat mencuba nasib. Mana tau ada rezeki.. Sampai hari ni entri yang aku tulis masih mendapat views & komen dari mereka2 yang ada macam macam masalah & memerlukan bantuan yang kebanyakkan berbentuk kewangan la. Depa komen seolah olah Dato Aliff Syukri dok baca hari hari entri ni >> PERLUKAN BANTUAN CUMA HASHTAG ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS << Tu tak termasuk komen2 mengambil kesempatan yang konon menyediakan khidmat pinjaman wang bagai. Yang tu semua aku delete.Banyak sangat ceti haram dok tinggal contact number.. Taknak orang lain terjebak dengan ceti haram ni so aku terpaksa delete semua komen2 tu. Dah la tumpang iklan free hahahaha

Kat situ aku nampak ramai yang tak baca pun kesemua apa yang aku tulis atau aku lampirkan dalam entri tu yang berbentuk screenshoot. Depa baca taju then terus komen jer... Tu yang penuh ruangan komen kat blog aku macam2 orang dok minta bantuan. Siap tinggal contact number untuk di hubungi semula. Ingat aku PA Aliff Syukri ke hapa.. aku cuma blogger je ok! Tiada terikat dengan mana2 pihak atau individu. Aku blogger lone ranger. hahahaha

Nampak sangat la memasing malas nak baca tapi nak jalan pintas untuk senang. Kalau membaca pun hangpa malas.. Tak heran la hidup hangpa susah. Orang pemalas memang susah nak hidup senang. Aku dah tulis kat situ macam mana cara kalau nak mohon bantuan.. Entri tu pun dah setahun. Tapi masih yang tinggalkan komen untuk mohon bantuan dari Dato Aliff Syukri. Kalau entri aku tulis panjang lebar pun malas nak baca apatah lagi nak belek berapa haribulan entri tu di post memang tak la bagi golongan yang malas membaca ni.

Macam2 masalah aku baca kat komen entri tu.. yang pinjam ceti haram tak dapat bayar.. yang nak beli rumah.. yang nak start meniaga.. yang anak sakit.. anak ramai.. suami kena buang kerja.. bla.. bla.. masalah zaman pemerintahan Najib Tun Razak katanya.

Aku faham zaman ekonomi tengah down.. yang selesa pun akan rasa susah apatah lagi yang susah memang semakin terasa kesusahannya tapi yakinlah.. Allah yang memberi rezeki maka berusaha la apa yang mampu. Nak tukar kerajaan kena tunggu pilihanraya tapi selalunya lepas pilihanraya pun kerajaan still yang sama. Kena sogok beras sekampit, gula sekilo pun boleh berubah pendirian so,how??.. Jadi nak tak nak apa yang kita dapat dari kerajaan pemerintah sekarang hadapi je dengan senyuman yer. At Least ada BR1M cukup beli kereta katanya. hikhikhik. Apapun Jangan sesedih sangat sebab 2017 masih ada perkara yang mungkin buat kita tersenyum. Tak caya tengok kat sini >>12 Perkara yang luar biasa hebat Untuk kita di tahun 2017 ni <<

Moral of the story.. Orang rajin campak dalam belantara pun dia hidup.. Orang malas campak atas gunung emas pun boleh tinggal spender je. Semuanya terpulang pada diri sendiri.

2 comments:

  1. Teringat kisah Stalin dan ayam yang kakcik baca...

    Dah berdarah satu badan kerana dicabut bulu hidup-hidup, dapat makan dedak sejemput dua terus lupa segala kesakitan dan kemudian ikut Stalin terkedek-kedek tanpa paksaan

    ReplyDelete
  2. Suka betul ayat lekatlekit yang last,mmg betul terjadi dalam hidup ni,sedara sendiri lak tu,bila dinasihat kata kita tak lalui apa yang dia lalui...acaner????hmm...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com