PENAMPILAN TERKINI FARRA, PENYANYI LAGU BAGAIKAN PUTERI

10.2.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

PENAMPILAN TERKINI FARRA, PENYANYI LAGU BAGAIKAN PUTERI. Kalau yang membesar pada tahun 90an rasanya kenal dengan Farra, penyanyi yang pernah popular dengan lagu bagaikan puteri tu. Kalau generasi baru ni mungkin tak tahu siapa. Tapi hangpa boleh je google.. Apa guna teknologi kalau semua nak tunggu orang suap kan. Cari la sendiri.. Rajin la sikit dik Ooi... hahahahaha


Seperti yang kita sedia maklum Farra dah tak terlibat dalam bidang seni nyanyian. Dah lama sangat dia pencen jadi penyanyi rasanya. Tak silap sejak dia berkahwin kot dia mula slow dalam industri seni ni.

Masa zaman kegemilangan dia tu.. lagu bagaikan puteri tu memang menjadi siulan muda mudi la termasuk aku. Dengan lirik & melodi yang memang catchy sangat.. Aku still ingat sikit2 lirik lagu dia.. antaranya kat korus.. Bagaikan puteri kisah khayalan yang hidupnya suci dan sempurna... Tapi sayang hanyalah impian. Bulan tak bisa tumbuh di taman... Dan bila mentari datang pulanglah segala kenyatan.. Tu dia lirik lagu dulu bukan macam sekarang. Mahu jadi hantu mahu jadi buaya... bla .. bla.. bagai. Tak sedap langsung lirik lagu hahahaha. Tapi komposer dulu lirik pun penuh seninya apatah lagi bila jadi lagu.

Tapi sekarang Farra dah jauh berubah 360 darjah. Kalau dulu seksi dengan badan lentik & rambut curly dia.. Sekarang, Alhamdulillah. Lebih baik berbanding dulu. Sebab tu la jangan judge seseorang dari masa silam.. sebab masa depan mungkin dia lebih baik dari kita kan. Tengok sekarang.. Kalau dulu tengok farra rasa kita macam lebih elok dari dia.. Cuba bandingkan dengan dia yang sekarang rasanya dia jauh lebih baik dari kita.

Dulu & sekarang Alhamdulillah..

Farra sekarang tengah belajar mendalami ilmu agama & berhasrat ingin menjadi guru mengajar mengaji. Semoga niat & impian yang murni tu Allah permudahkan.. Semoga memberi manafaat kepada semua & beroleh ganjaran pahala dari Allah SWT.

Moral of the story... Yang baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!