PENYANYI POPULAR KINI BERGELANDANGAN DI KUALA LUMPUR

2.2.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

PENYANYI POPULAR KINI BERGELANDANGAN DI KUALA LUMPUR. Kita tak tahu untung nasib kita di masa depan.. Mungkin satu ketika seseorang tu namanya gah di persada seni. Suaranya menjadi halwa telinga ramai peminat. Lagu lagunya menjadi siulan muda mudi. Di sanjung & di puja.. Di gilai ramai ketika dia di puncak. Namun perjalanan hidup anak seni ni sememangnya tidak boleh di ramal atau di jangka.. Nak2 lagi penyanyi era dulu dulu. Tak macam sekarang retis2 sekarang semakin bijak merancang masa depan. Depa tau.. Tak selamanya depa boleh cari makan dalam bidang seni.. Sampai masa ada expired date jugak...


Terbaca kisah seorang penyanyi yang popular sekitar tahun 80an dulu yang kita menjadi gelandangan di kuala lumpur. Dari cerita yang aku baca.. Mungkin ada sedikit gangguan mental. Tak tau la sebab tekanan hidup ke hapa.. Cakap pun merapu dah. Bila orang tanya dia.. dia still cakap yang kononnya dia sibuk, ada rakaman album bagai.. Mungkin dia di bayangi kehidupan silam dia sebagai seorang penyanyi. Dari apa yang aku baca dia tak pernah berkahwin so jangan ada pulak tanya mana anak isteri dia yer...

Kalau ada yang masih ingat dengan penyanyi Ben Nathan.. Kalau budak2 lahir & membesar tahun 90an keatas pun rasanya tak berapa kenal dah apatah lagi budak2 2000an ni. Pernah popular dengan lagu stanza Sekeping hati.. Aku sendiri pun sebenarnya tak tahu lagu tu. hehehee.. Tapi nama penyanyi tu pernah la dengar. Sebab agak popular & masih jadi sebutan. Penyanyi Otai memang evergreen.


Walaupun cuba di pujuk kawan seperjuangannya dulu, Dato Dj Dave atau nama Islamnya Irwan Shah Abdullah tapi still dia suka dengan kehidupannya sekarang & nak terus hidup macam tu. Tapi mereka masih berusaha untuk membantu dia mendapat kehidupan lebih baik & kembali kepada keluarga. Moga usaha mereka yang ingin membantu tu di permudahkan...

Keadaan terkini kehidupan seorang bintang popular satu masa dulu, Ben Nathan

Apapun sebagai manusia.. Jika kita berada di puncak jangan sombong. Hidup ni umpama roda kita boleh berada di atas & turun ke bawah bila2 masa jer. Mungkin dulu kita guna kereta mewah jenama ni >> Kereta Mewah Ni Tengah Promosi Sempena CNY << Masa tu mungkin kita pandang orang pakai kereta tempatan macam low class jer. Tak mustahil kalau Allah nak tarik balik nikmat kekayaan tu.. kereta sorong pun kita tak mampu beli walau satu ketika dulu kita pakai kereta mewah. Tu contoh tapi Bukan aku cakap pasal Ben Nathan cuma ia sebagai satu peringatan kepada kita semua. Sebab ramai manusia semakin lupa diri.. Belum jadi artis baru popular sikit sebagai blogger pun dah kerek katanya... hahahaha

Moral of the story.. Ujian Allah kepada hambaNya berbeza beza. Jangan memandang hina kepada seorang gelandangan.. Takut satu masa kita pulak berada dalam kehidupan macam tu.

2 comments:

  1. hidup macam roda..akan dth tak tahu camne nasib kita kan

    ReplyDelete
  2. Kesiannya,agak2 berapa dah umur dia kan...Tapi ok jugalah masih ada kawan2 yang ambil peduli tapi mungkin sbb lebih mudah dia hidup dengan cara macam tu..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!