TEGURAN PEDAS AMRAN FANS TERHADAP PELAKON RUHAINIES ISU TERLEBIH MESRA DENGAN ADIK LELAKI

8.2.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

TEGURAN PEDAS AMRAN FANS TERHADAP PELAKON RUHAINIES ISU TERLEBIH MESRA DENGAN ADIK LELAKI. Lama tak cerita pasal Meran ni kan.. Status2 dia pun jarang lalu lalang kat news feed. Maybe kurang hyperactive dah meran sekarang. Tapi Meran masih berbisa bila sekali sekala dia muncul. Terbaru teguran dia kepada pelakon muda Ruhainies yang sekarang ni kerap sangat dok upload video mesra dengan adik lelakinya. Aku pernah tertengok la video dia suruh adik dia dukung dia dalam pasaraya.. Tak nampak apa yang best & sweet... Nampak macam attention seeker je buat benda2 tu semua hahahaha


Terbaca komen berunsur teguran pedas dari Amran Fans berkaitan perkara tu.. Ini dia Komen Amran Fans...

Amran tak faham betul apa masaalah si Ruhainis ni.
Sejak dua menjak ni bukan main lagi dia upload video bermesra dengan adik lelaki dia..
Hari tu video adik lelaki dia dukung dia dalam pasar raya. Lepas tu video main cium-cium pipi dekat airport..
Kau ingat adik lelaki kau tu tak ada punai ke bangang?
Lepas tu ada pulak macai si Ruhainis ni kata, "kesiannya pemikiran kau. Bahaya orang macam kau ni kalau ada dalam family. Sebab dengan adik beradik sendiri pun kau bernafsu".
Wei macai. Tarbiah Jinsiah ni Nabi pun sebut lah. Tarbiah Jinsiah ni maksud dia pendidikan seksual. Walaupun darah daging, nak bermesra dengan adik beradik yang lain jantina tu pun kena ada batas. Sedangkan budak umur 10 tahun pun diwajibkan asing tempat tidur, so kau jangan nak kata title adik beradik tu adalah tiket untuk bergomol sesuka hati..
Dalam perkara ni mak bapak kena main peranan. Kita mungkin tak fikir benda-benda macam tu, sebab kita dah melepasi usia tersebut. Tapi bagi anak anak yang sedang meningkat remaja ni, naluri seksual mereka tu tengah berkembang pesat dan mencanak naik..
Tak kan nak tunggu dah jadi sumbang mahram baru kau nak sedar?
Pada macai artis, suka dekat artis pun jangan jadi bodo macam lembu. Artis makan tahi kau pun nak makan tahi ye tak..
Kepada Ruhainis, ubah lah perangai kau tu sikit. Kau tu bukan budak budak lagi. Bulu ketiak tu beratus kali dah cukur.

Walaupun bahasa teguran Amran Fans ni agak kasar tapi apa yang di sampaikan tu betul. Pergaulan antara adik beradik berlainan jantina ni pun ada batas nak2 lagi zaman sekarang ni.. Manusia semakin hilang kewarasan. Anak beranak pun boleh berlaku sumbang mahram inikan pulak adik beradik yang dah akil baligh. Memang perlu ada kemesraan antara adik beradik untuk menjaga silaturrahim tu cuma jangan melebihi batas. Kalau terlebih batasan dah tak jadi silaturrahim.. Jadi sila la abang rahim hehehehe

Salah satu video kemesraan Ruhainies & adik lelakinya. Dari ucapan Ruhainies pada adik lelaki dia.. kalau orang tau tau lelaki tu adik dia maybe jadi fitnah yang maha besar jugak. Jadi perbuatan macam ni sebagai selebriti tak perlu kot nak di tayang sangat

Aku ni membesar dengan 6 orang adik beradik perempuan.. So, tak tau la macam mana hidup dengan adanya adik beradik lelaki dalam rumah sampai la aku berkahwin. Dulu lelaki dalam rumah aku cuma arwah Ayah jer.. So, nak feel & react tu tak tau macam mana dengan adik beradik lelaki sebab tak ada pengalaman langsung. Lepas kahwin pun tak pernah tinggal dengan keluarga mertua. Sebab suami aku ada la sorang adik lelaki tu pun aku tak pernah mesra dengan dia. Jenis pendiam sikit adik ipar aku tu. Tapi bila tengok memang perbuatan Ruhainies tu memang rasa janggal. Rasa over sangat mesranya. hahahaha

Moral of the story.. Apapun nak bermesra ni biar berpada pada & tak semua perkara yang kita rasa tidak salah kita buat jadi tak salah di pandangan mata orang. Tak perlu la nak tunjuk2 sangat kemesraan tu sebab kadang2 kita yang menyebabkan timbulnya fitnah keatas diri kita sebab terlampau nak expose semua perkara kepada umum. Yang mana tak perlu.. simpan untuk kita kita saja.

P/S : Pelakon sekarang mutu lakonan tu tak seberapa.. kontroversi je lebih.

3 comments:

  1. Inilah bahana tak reti guna media sosial ... hahaha...

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh benda2 ni x payah la buat tatapan umum. Boleh jadi fitnah. Harap Ruhainies ni dengar dan peduli kecaman netizen. Lagipun masing2 dah baligh dan boleh fikir secara waras.

    ReplyDelete
  3. Simpan untuk ahli keluarga sendiri sudahlah, tak perlu dicanang seantero dunia.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!