YANG TAK MINAT DENGAN APLIKASI NI MUNGKIN NAJIB RAZAK JE

28.2.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

YANG TAK MINAT DENGAN APLIKASI NI MUNGKIN NAJIB RAZAK JE. Zaman sekarang bukan je nak makan Nasi Kak Wok kita kena fikir 18 kali.. Nak minum air kosong kat luar pun pat lima kali jugak fikir. Sebab kalau kat kedai makan, restoran mahupun kafe memang air kosong tak banyak dah bagi percuma. harga air kosong antara 30sen - 50sen. Katanya bill tetap kena bayar walau  air berperisa klorin, inikan dah siap dia tapis atau di masak. Jadi tak relevan katanya nak bagi percuma.. Tu dia.. memang zaman sekarang setiap sen tu ada nilai dah. Takde 1 sen tak cukup sejuta jugak hahahahaha


Jadi masing masing berlumba mencari yang paling murah even nak mengisi permintaan anak tekak sekalipun. Sapa tak nak bayar murah beb! Najib je suka bayar mahal.. Rakyat Malaysia yang lain majoriti lebih suka harga murah ok! Sebab tu sekarang macam2 protes jalanan di buat sebab tak tahan dengan kos sara hidup yang semakin tak masuk akal dengan gaji yang di terima. Kenapa Najib je suka yang mahal - mahal.. Alahai bukti dah nampak terang terangan. Sejak pemerintahan dia jarang yang turun semua naik jer. Turun sposen.. Naik doploh sen katanya. Hahahahahaha. Jadi kat situ Najib je suka benda mahal sebab tu semua benda dia nak kenakan cukai & naikkan harga. hahahaha

Jadi mungkin Najib je tak suka benda ni sebab dia tak memerlukan.. Rakyat Malaysia yang lain mungkin sangat sangat memerlukan sebab boleh jimat belanja katanya. Najib buat apa la dia nak guna semua benda2 ni kan.. Duit dia berkepok kepok lagipun dia guna highway bukan kena bayar tol.. Dah jimat tang tu. Dia pergi makan kat mana2 mungkin tak payah bayar duit poket sendiri.. Kita ni rakyat marhaen katanya.. Nak berak pun kena bayar apatah lagi nak menghasilkan taik.. Harus la kena bayar. Apa ingat ada ke orang nak bagi makan free. tak makan macam mana nak terhasilnya tahi, kan? hahahahaha

Pejadah pulak cakap pasal taik... Ok.. Ok.. kembali kepada topik sebenar. memandangkan zaman sekarang serba serbi mahal jadi atas keprihatinan aku yang juga tergolong dalam golongan rakyat yang terbeban dengan kos sara hidup yang semakin tinggi.. Maka meh aku perkenalkan kat hangpa satu aplikasi ni yang boleh jimat belanja hangpa. Tak caya ada aplikasi boleh jimat belanja? tak caya tengok kat sini >> Macam macam benda boleh Jimat dengan hanya guna Aplikasi ni sampai nak makan nasi kak wok pun anda boleh guna jugak <<

Jadi.. Kalau rasa nak kurangkan kos belanja boleh la guna aplikasi ni. Mana tau lepas guna aplikasi ni boleh menabung seterusnya beli banglo Dato Aliff Syukri.. Tu dia.. Dia punya perancangan masa depan. Orang kata impian tu langkah pertama sebuah kejayaan. So tak salah ber impian besar. hehehehehehe

Moral of the story.. Jimat cermat amalan mulia. Ok Bai..

2 comments:

  1. sebab tu sy bawa air kosong pi mana2. jimat duit. tandas pun jarang dah jumpa yg free 😒

    ReplyDelete
  2. hmmmm...sadis betui entry ko kali ni ....
    nasib kita ....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com