GOLONGAN STAMP PAD MEMANG SUKA ACAH ACAH POSITIF

10.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

GOLONGAN STAMP PAD MEMANG SUKA ACAH ACAH POSITIF. Dah lama aku perati manusia - manusia yang konon sangat positif & sukakan perkara perkara positif ni akan bajet macam apa saja tindakkan negatif yang dia buat kat media sosial adalah kerana aura atau pengaruh orang yang negatif la kononnya. Dia tu asalkan sangat suci murni.. tercemar dek kerana bergaul dengan orang2 yang dia label sebagai negative person. Kalau tak kenal orang2 macam tu confirm dia memang dah ada tiket ke syurga...


Aku ni antara manusia yang selalu la di tuduh pembawa aura negatif kat orang. Kira pengaruh besar jugak la kan apa yang aku tulis kat media sosial sampai mampu menyesatkan & membuatkan orang yang baik lagi mulia ni turut jadi jahat macam aku. Sebab banyak pengaruh aku ni elok la korang ambil kesempatan kalau nak review apa2 produk atau perkhidmatan korang boleh email : lekatlekitgurl@yahoo.com .Konon depa la baik.. Aku la punca depa jadi jahat. Takpe la.. aku terima je la. Sebab aku sedar diri.. Aku manusia yang memang ada sisi buruk & baik. Yang buruk tu bukan semua sebab pengaruh orang lain tapi kadang2 adalah dari dalam diri  aku sendiri yang kadang2 gagal mengawal emosi bila menaip pendapat atau pandangan di media sosial. Atau kadang2 aku terlalu outspoken.. Aku memang tak reti nak bajet gud gud sangat.. Bajet aku insan teraniaya.. aku insan suci bagai. Aku jenis fighting. Aku pun manusia pendosa. Ada perkara aku salah & ada perkara orang yang buat salah dengan aku dulu.. hahahaha. Sebab tu orang2 baik selalu cakap.. Yang baik dari Allah, yang buruk dari diri saya sendiri. Takde dia cakap.. Yang baik tu dari saya yang buruk tu pengaruh dari orang2 negatif sekeliling saya. kan? kan? kan?


Jenis spesis yang suka tunding jari orang tu negatif.. orang ni negatif buat dia jadi negatif.. Ni la golongan bajet dia paling positif. Orang yang tak memihak pada dia semua negatif. Kalau yang sokong dia.. semua positif. Sila meninggal beb! Sila sedar diri tu dah berbulu atas bawah. Takkan setiap kali kau buat perkara negatif kau nak tuduh orang lain la penyebabnya? Hang tak dak otak ka nak fikir? Awat hati hang dah mati ka nak merasa.

Bagi aku la kan.. Manusia yang jenis dok rasa setiap perkara negatif dia buat tu berpunca dari orang lain ni.. Dia yang sebenarnya penuh dengan aura negatif. Sebab orang positif sentiasa melihat sesuatu perkara dari sudut positif. Takde asyik nak jadi macam stamp pad nak cop orang tu ni negatif.  Lepas tu ugut nak unfriend & block bagai macam orang mati la kena unfriend & block dengan depa. Tang negatif dia tak pulak dia nampak. Sila meninggal sekali lagi, ok!


Aku selalunya kalau blocked ni orang aku meluat je bukan pasal positif & negatif sangat. Tapi aku susah sangat nak blocked sapa2. Dalam blocked list FB aku ada 3 orang je tu pun yang bertahun tahun dulu. Aku pun lupa kenapa aku blocked hahahaha. Yang aku unfriend kebanyakkan sebab aku rasa tu yang terbaik mungkin sebab percanggahan pendapat mungkin memudaratkah hubungan berkawan di alam maya tu.. Kalau aku blocked sampai ke IG tu kira double triple meluat la tu.. sebab aku paling susah nak block orang kat IG. Ada la sorang je blogger aku blocked kat IG sebab jenis acah acah mulia & teraniaya sangat padahal aku tau apa yang dia canang kat orang belakang aku. Depan kemain macam menghargai la sangat apa yang pernah aku tolong dia.. Belakang macam neraka juga la dia mengumpat aku. Selalunya aku jadi mangsa orang nampak macam jahat sangat sebab aku suka melantang secara public.. Bukan jenis yang acah acah baik ni.. sekali dengan kau aku ucapkan sila meninggal. hahahahahaha.

Aku memang mengalu alukan bagi sesiapa sahaja macam rasa sebab dok baca tulisan aku kat facebook boleh buat hangpa jadi negatif... pergi la kasih.. pergi la sayang.. Tapi awas jangan nak rindu2 dah lepas tu. Lepas pergi jangan kembali.. Kalau nak kembali.. kembalilah ke rahmatullah. Tu je tempat paling abadi. Jangan kembali pada aku.. sebab aku masih sama lagi macam dulu hahahaha.

Pada golongan stamp pad ni.. Yang hari2 dok acah2 positif dengan dok ugut nak unfriend orang bagai bebawak la cari cara lain nak meraih perhatian orang. Tak payah dok buat 'Jualan Murah' sangat nak meraih like & komen.

Moral of the story.. Kat internet ni memang kita boleh jumpa macam macam orang, macam macam benda & macam macam perkara termasuk benda ni >> 14 Plot Yang Tidak Di Jangka Anda Boleh Jumpa Di Internet terutama yang no 1 tu memang tak boleh blah << Jadi pandai pandai la korang nak mengimbangi apa yang korang tengok & baca kat internet. Kalau rasa tak suka tak perlu nak kecoh2 sangat cerita kat orang yang korang sangat positif & akan remove orang2 yang negatif kat sekeliling korang.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com