INI YANG BERLAKU KEPADA VILLA NABILA YANG BERHANTU DI JOHOR BAHRU

23.3.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

INI YANG BERLAKU KEPADA VILLA NABILA YANG BERHANTU DI JOHOR BAHRU. Rasanya semua orang tahu tentang Villa Nabila yang terkenal dengan kisah seram. Villa Nabila ni adalah sebuah banglo tinggal yang masih ada pemiliknya. Pernah kecoh tak lama dulu kes seorang remaja yang kononnya hilang dalam Villa Nabila.. Alih2 di temui kat rumah keluarga kawan perempuan dia. Memang hampeh sungguh.. Hantu Villa Nabila jugak di salahkan.


Villa Nabila adalah sebuah bangunan misteri di Pantai Lido, Johor Bahru yang dah lama kisah seram yang berkaitannya menjadi bualan orang setempat. Bermula kisah seram di banglo tu adalah.. Seorang gadis bernama Nabila, anak kepada pemilik Villa tersebut dibunuh di rumah tersebut oleh pekerja yang dok buat renovate rumah itu dengan cara dirogol, dibunuh dan disimen didalam konkrit rumah tersebut. Dah macam cerita dalam Filem Rahsia tahun 80an dulu pulak kan? Tapi dalam filem Rahsia tu kanak2 yang menjadi pewaris harta di bunuh & di simen.. Tapi kisah Villa Nabila ni seorang gadis di rogol & di bunuh. Pada masa itu dikatakan ibu bapa Nabila keluar atas urusan kerja untuk beberapa hari.

Versi lain kisah Villa Nabila.. Nabila adalah pewaris harta kekayaan ibu bapa beliau kerana dia menjadi anak kesayangan dalam keluarga beliau. Kemudian Nabila dibunuh oleh ibu saudaranya kerana ingin merebut harta warisan ibu bapa Nabila. Di samping tu ada juga versi yang mengatakan Nabila membunuh diri kerana tekanan. Tak tau yang mana betul.. Tapi best jugak la layan kisah2 seram Villa Nabila ni. Lokasi Villa Nabila juga berdekatan dengan istana Sultan Johor.

Banyak kisah seram yang melibatkan Villa Nabila ni termasuk di jadikan port untuk aktiviti paranormal. Tapi sekarang maybe hantu2 Villa Nabila dah terpaksa berpindah sebab port depa dah di ambil alih makhluk lain. Bukan makhluk halus dah.. Makhluk yang tak berapa halus.. Nak tau makhluk asing ke apa.. teruskan membaca entri ni...


Terbaca post OhMedia kat facebook katanya Villa Nabila sekarang di jadikan pusat perlindungan anjing terbiar oleh seorang aktivis penyelamat haiwan. Dia tak mewakili mana2 kelab rasanya.. Hanya volunteer untuk buat kerja2 kebajikan jer.. Tak sure pulak aku pasal tu. Tapi yang di tulis pengasas. Maybe dia ada ahli lain lagi kot.


Apapun dia mendapat kebenaran dari pemilik Villa Nabila untuk menjadikan port berpuaka tu sebagai tempat perlindungan anjing terbiar. Bagus jugak kan di manafaatkan kepada perkara yang lebih baik.. Dari di jadikan port dok memburu hantu yang tak berapa ada pekdah tu. Jadahnya dok cari hantu.. erkk.. kalau tak cari camna la aku nak dapat stok2 cerita seram pulak kan? hahahahaha


Apapun syabas kepada Insan mulia atas usaha dia membantu haiwan haiwan terbiar macam tu. Dia rilex je dok masuk dalam Villa Nabila tu.. Takde kecoh pasal hantu ke hapa. Kadang2 benda ni berkaitan dengan apa yang kita fikir jugak. Kalau asyik fikir hantu maka hantu la kita terbayang.. Tapi kalau kita fikir perkara lain hantu datang depan hidung pun mungkin kita tak terfikir dia hantu. hehehehehe


Moral of the story.. Jangan menakutkan diri sendiri dengan berimaginasi benda2 yang menakutkan.

2 comments:

  1. oo bagus juga idea ni, tak la tak berpenghuni vila ni

    ReplyDelete
  2. hehe... idea yang bagus jgak tu....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *