INILAH RUPA KENING LEPAS GUNA MAYBELLINE FASHION BROW DUO SHAPER

2.3.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

INILAH RUPA KENING LEPAS GUNA MAYBELLINE FASHION BROW DUO SHAPER. Sebagai tipikal perempuan bab bab makeup ni aku tak terkecuali terjebak dalam trend lukis kening tanpa perlu di cukur. Bermakna just guna eyebrow & concealer je nak membentuk kening tu. Gigih tau aku belajar sendiri kat rumah berpandukan video2 tutorial kat online ni. tu pun belum tahap cantik sangat cuma boleh la.. Nampak la sikit bentuk dari kening asal yang memang takde shape. Bukan semua orang di lahirkan dengan bentuk kening yang tak makeup pun dah cantik & lentik. Aku kategori jenis kening yang memang tak ada bentuk.


Sebab aku agak obses dengan kening sekarang.. so aku dah ada koleksi eyebrow pencil & eyebrow jenis powder. Kalau dah nama koleksi of course la lebih dari satu. Berapa banyak tu tak sebanyak la orang lain. Ada 3 - 4 gitu katanya. Semua berlainan jenis & warna. Terbaru aku beli Maybelline Fashion Brow Duo Shaper, gray color. Sebab color gray memang aku belum ada. Tengok orang pakai gray color ni kening nampak natural macam lawa pulak. Sebab aku memang suka jenis natural makeup.. Jadi aku pun tak nak kalah jugak. Nak jugak kening kaler gray katanya... hahahaha

Maybelline Fashion Brow Duo Shaper

Yang jenis Duo Shaper ni dia ada dua mata la. Satu eyebrow jenis pensil tapi pensil yang jenis crayon tu. Bukan cream pensil jenis kayu. Yang satu lagi mata dia jenis powder. Dia ada span hujung dia.. Sebab jenis pen takkan la dia nak letak macam dalam palette tu kan.. So, agak practical bila dia buat span ala2 bentuk oval kat hujung memudahkan kita nak pakai.


Aku sebenarnya tak reti nak lukis bentuk kening guna eyebrow pen yang jenis crayon macam tu. Serius sampai sekarang jadi buruk giler.. So rasa macam tak berapa berguna pulak fungsi eyebrow pencil untuk duo shaper ni. Lagipun kalau lukis kening dengan warna gray & warnakan dengan gray rasa macam pelik pulak dengan warna kulit aku yang sawo matang jadi apa aku buat.. Aku lukis bentuk kening menggunakan fashion brow yang jenis cream pensil warna hitam & aku warnakan dengan fashion brow powder gray color tu.

Maybelline Fashion Brow Duo Shaper gray color & cream pencil black color

Pada pandangan mata aku.. Gabungan warna tu kening aku nampak natural & sesuai la dengan kulit aku yang sawo matang. Warna hitam tu tak pekat sangat sebab aku guna gray color untuk warnakan. Cuma guna warna hitam tu lukis bentuk kening. Takde la nampak janggal sangat kening aku.

Ni la hasil menconteng arang di kening aku guna Maybelline Fashion Brow Duo Shaper & cream pencil. Tak payah la nak kira garis garis halus bawah mata tu.. Dah masuk zon makcik makcik ni katanya hahaha. Otai tak otai tengok la fesyen kain batik tu ok! Feeling mahsuri nak menyumpah sesapa je yang mengumpat lepas tengok gambar puaka ni.. hahahaha

Walaupun aku rasa rugi juga salah satu fungsi fashion brow duo shaper sebab yang pencil dia aku tak reti guna tapi aku rasa berbaloi sebab yang eyebrow powder dia di buat dalam bentuk pen ber span macam tu. Lagi senang nak apply & senang nak bawa kemana mana. Kalau jenis eyebrow powder dalam palette tu.. nak kena guna berus kan.. Yang ni tak payah.. terus sapu je settle.

Sangat practical untuk guna bila dia di datangkan macam ni. tenyeh terus tak payah nak pakai berus bagai lagi

Harga dia maybelline fashion brow duo shaper gray color ni RM27.90 & yang maybelline Fashion Brow Cream Pensil Black color tu RM8.90. Maybelline ni banyak boleh dapat. Yang ni aku beli kat guardian je. Not bad bagi aku hasil menconteng eyebrow guna maybelline fashion brow duo shaper ni.

2 comments:

  1. wah harga dia pun tak dela mahal sangat kan hehe

    ReplyDelete
  2. Menarik.. Kening terbentuk dengan cantik..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *