KISAH SUKA DUKA BELI BEG SEMPENA LAZADA 5TH BIRTHDAY SALE

30.3.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

KISAH SUKA DUKA BELI BEG SEMPENA LAZADA 5TH BIRTHDAY SALE. Baru je habis sale sempena lazada 5th birthday haritu.. Selain aku dapat surprise box dari lazada yang ada 10 barang berjenama dalam tu termasuk 1 handbag berjenama carlo rino, aku tak lepaskan peluang juga bershopping sempena lazada 5th birthday sale ni. Tapi tak ada la bershopping sakan kan.. Cuma beli barang2 yang perlu sahaja..

Trolley Travel Mate

Antara barang yang aku beli masa lazada 5th birthday sale tu.. satu bagpack untuk anak aku.. Macam hampeh beg tu. Siap ada stapler kemudian cover dengan pekat hitam.. Aku call seller dia tanya. Dia cakap beg dia semua memang ada stapler. Macam hampeh.. konon harga selepas diskaun RM35 padahal kualiti barang dia memang jenis barang murah punya. Siap seller GTE shop tu cakap.. Beg RM35 include postage memang kualiti dia macam tu.. lain la beg harga RM350.. Boleh la dapat handmade yang mata cantik katanya. Yang kau letak harga konon beg tu macam mahal sangat sebelum diskaun & selepas diskaun murah yang amat memang la orang expect barang tu kualiti dia sama harga macam barang mahal tapi sebab ada diskaun dapat harga murah. Hangpa menipu tak mau ngaku!! Kebanyakkan seller memang macam tu suka manipulasikan harga konon after discount murah la padahal barang tu sebenarnya tak ada diskaun pun. Malas aku nak review beg dari seller GTE shop kat lazada tu. Tak best langsung hahahaha. Nasib baik Lazada Malaysia sentiasa berjaya pujuk hati aku. Lepas komplen dapat vocuher membeli belah.. Lazada Malaysia memang terbaik sebab sentiasa pantas mengambil tindakkan setiap aduan pengguna.

Barang kedua.. Shimmer powder. Yang tu nanti aku review untuk next entri. Hari ni aku nak review barang ketiga iatu Trolley Travel Mate. Bag trolli untuk isi pakaian kalau nak travel kemana mana la. Memandangkan beg pakaian aku tu rasa uzur sangat kot. Aku beli murah je sebelum aku kawen lagi. Sedang elok la dia pun dah uzur harus la kembali kerahmatullah dah tu. Sebab aku ni duduk rumah puncak kayangan.. Sementara nak turun berpijak di bumi yang nyata ni.. nak kena usung beg bagai jugak la kan.. So aku rasa lebih pratikal guna jenis bag troli ni. Sebab ada roda. Aku ada travel Luggage yang jenis hard cover tu tapi macam tak sesuai pulak nak usung bawak balik kampung beg tu sebab besar sikit. Penuh bonet kereta pulak. Beg tu aku bawak masa mula2 nak berhijrah kat sini katanya.. Tentu la besar sikit. Aku selalu balik kampung bukan berbulan pun.. paling lama 4 - 5 hari jer. Jadi tak perlu la nak bawak beg besar macam nak lari dari rumah sebab tak bayar sewa pulak kan. Nanti boleh mengundang fitnah dari jiran puaka sebelah rumah ni.. hahahaha


Sempena ada sale kat lazada haritu jadi terbeli la Trolley Travel Mate warna dia biru. Stok dia memang biru je. Biru gelap. Harga masa aku beli tu RM44 tapi tadi tengok dah habis sale harga dia RM55. Bersize L: 56cm x W: 23cm x H: 35cm. Sama size dengan bag travel aku sebelum ni. Memang aku dapat pun ngam2 sama besar jer.


Kualiti kain dia memang nampak tebal. Insya Allah tak mudah koyak. Tahan la kot 10 tahun lagi haahahaha. ada dua zip. Zip pun tak nampak macam cap ayam sangat. Ada dua roda, satu pemegang tangan & satu pemegang yang boleh laras untuk troli. Kalis air. Warna dia memang cantik jugak la walau plain color jer. Aku memang suka kalau bag ni warna2 gelap.. kalau terkotor sikit pun tak nampak comot. Jenis2 travel bag ni.. Kita nak bawa sana sini memang aku rasa better jenis warna gelap ni. Bagi aku besar juga la. Setakat nak isi kain baju kami 3 beranak untuk seminggu balik kampung tu cukup la kot.. Beg sebelum ni pun muat jer...

delivery dia tak lama pun.. Tak sampai seminggu. Kalau hangpa minat nak beli boleh clik kat Trolley Travel Mate. Memang satu design & satu warna jer. Tak payah nak pilih2 dah. Kalau berkenan clik & beli jer katanya hahahaha... Harga dia bagi aku tak ada la mahal. Kat luar sana jenis trolli bag ni memang agak mahal harganya. Yang jenis macam ni ada yang sampai RM70++ Ni aku beli dengan harga RM44 memang tak la mahal mana berbanding bakal di lenjan tanpa belas kasihan nanti. hahahaha. Atau nak cari apa2 beg untuk travel boleh tengok kat sini >> Travel & Laguage <<

Sekian je review dari aku. Pada mereka yang tengah survey boleh la usya2 trolley bag ni. Nak membeli belah di website macam lazada ni.. Please baca review dari pelanggan sebelum ni. Memang ada yang tak ada review.. Kalau ada kontroversi pasal seller yang menjual kat situ better elakkan membeli. Bukan apa kadang2 ikut nasib.. Nasib baik dapat barang yang baik. Nasib tak baik.. Dapat barang kualiti stapler hahahaha.

Alang - alang tulis pasal lazada ni jangan lupa sekarang Lazada tengah mengadakan Lazada Big Baby Fair sehingga 2 April 2017, dimana korang boleh membeli belah banyak barang keperluan bayi & kanak kanak dengan harga diskaun sehingga 85%. Banyak jenama terkenal yang terlibat dalam kempen ni. Cepat tengok kat Lazada Big Baby Fair

2 comments:

  1. Biasalah Suria, tak bernasib baik dapatlah beg ada stepler. Tapi boleh tahan jugak mulut seller tu ye....
    Tak pernah soping on line so tak de experience

    ReplyDelete
  2. Nasib baik Lazada cepat pujuk balik.. ;)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!