LEPAS BACA ENTRI NI CONFIRM ANDA TAK BELI LAGI KENTANG PUTAR DI KFC

11.3.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

LEPAS BACA ENTRI NI CONFIRM ANDA TAK BELI LAGI KENTANG PUTAR DI KFC. Serius aku memang suka makan kentang putar kFC.. nak2 black pepper sauce dia tu.. Alahai nikmatnya makan nak2 lagi makan time masih panas panas. Hingga menjilat sudu ok. Kadang2 berebut jugak dengan asben menatang tu..


Aku yakin ramai yang baca entri ni pun peminat kentang putar @ Mashed Potatoes ni kan? Selalu tengok kalau yang ada anak kecik tu depa suka suapkan kentang putar ni kat anak depa sebab dia berasaskan kentang & lembut kan.. Cuma tu la sebenarnya tak berapa bagus untuk baby2 ni.. Sebab kita sedia maklum fastfood macam tu banyak serbuk perasa. Sikit2 bagi rasa tu ok la kan.. Jangan bagi makan sampai kenyang & jadi makanan rutin pulak. Tak baik untuk kesihatan anak anak tu bagi jangkamasa panjang.

Tapi kalau anak korang suka juga nak memastikan bahan yang di gunakan lebih sihat better buat sendiri la. Kita boleh control semua bahan perasa & kita boleh tahu tahap kebersihan semasa menyediakan.. ye dak? Lagipun air tangan ibu ni ada magic... So inilah peluang anda mengeratkan ikatan kasih sayang dengan anak melalui masakan.

Bukan susah pun nak buat kentang putar @ Mashed Potatoes ni. 15 minit je pun dah siap.. Tak caya 15 minit boleh siap? Tak caya korang tengok sendiri Video & resepinya kat sini >> [VIDEO] Resipi Mashed Potatoes << Confirm lepas tengok korang takkan beli lagi Mashed Potatoes yang sedap kat KFC tu. Sebab senang sangat nak membuatnya.. Rasa tak berbaloi nak berbaris panjang tunggu giliran nak order kentang putar kat KFC. Nak2 lagi hari minggu macam ni.


Kalau tak kemana mana hari ni elok la try buat kentang putar ni kat rumah. Sambil2 tengok TV boleh makan ramai ramai. Makan berebut rebut tu yang sedap.. Kalau makan sorang2 tak enjoy sangat katanya. hehehehehe

3 comments:

  1. jarang beli kepci ni, jarang juga makan kentang putar

    ReplyDelete
  2. nak buat sendiri tuh yang malas hehehheeh

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  3. selalu g kepci bila shopping barang dapur suami minat kita join sekaki hahahhaha

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *