MAYBELLINE SUPPER BB CUSHION ANTARA BARANG YANG AKU SUKA DALAM LAZADA 5TH BIRTHDAY SURPRISE BOX

22.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

MAYBELLINE SUPPER BB CUSHION ANTARA BARANG YANG AKU SUKA DALAM LAZADA 5TH BIRTHDAY SURPRISE BOX. Masa dapat Lazada surprise Box bagai nak gila aku tengok sebab ada beberapa barang kosmetik. Aku ni memang la sejenis perempuan yang sukakan kosmetik jadi bila Lazada macam tau tau je apa aku suka bertambah suka la aku. Salah satu barang kosmetik dalam Lazada Surprise Box tu adalah Maybelline Super BB Cushion Fresh Mate..


Serius aku tak pernah guna apa2 jenis atau jenama BB cushion ni. Memang tak pernah ada dalam koleksi beg makeup aku. Sebab tak pernah beli atau pernah cuba bila dapat memang la excited nak merasai pengalaman guna Maybelline Super BB Cushion Fresh Mate ni. Benda baru katanya.. cempeqa tu lebih sikit dari barang lain yang ada dalam surprise box tu. hahahaha


Memang dah beberapa kali aku guna.. Memang best ok. Sebab Maybelline BB cushion ni senang nak apply & senang nak blend sekata dengan kulit. Aku guna yang natural so sesuai la dengan kulit aku yang sawo matang. Bila pakai.. Memang nampak natural jer.. Tak ada bercapuk atau macam tempek tepung kat muka. Kira dia ngam2 la dengan warna kulit aku.Kulit pun nampak lembab & lembut jer.


Yang lagi best tentang Maybelline Super BB Cushion Fresh Mate ni bila kita apply dia akan bagi effect glowing & flawless on the spot. Rasa bersinar sinar muka. Tak cair waktu cuaca panas & tak pecah minyak jugak. Tu yang paling penting sebenarnya.. Baru makeup boleh bertahan lama. Tak payah nak touch up banyak kali.

Best ok pakai Maybelline bb cushion yang baru tu. Rasa senang nak apply & senang nak blend sekata kat muka. Dia bagi effect glow & flawless bila pakai. Serius memang best. Jimat masa nak touch up muka. Tak payah nak pakai moisturizer & foundation lagi. Kalau korang nak try Korang boleh dapatkan di http://www.lazada.com.my/pre-order-personalized-maybelline-super-bb-cushion-fresh-mattespf29pa-02-light-free-engraving-and-gift-eta-from-24-march2017-20505149.html/?offer_id=5428&affiliate_id=30118&offer_name=MY+Chrome+Plugin&affiliate_name=lekatlekitstory&transaction_id=102d7fbdc86b2db0080f96130932f6 sebab produk ni baru lagi tak tau kat luar dah di jual secara berleluasa ke belum. #maybellinesuperbbcushion #cosmetic #maybelline #bloggerReview #beautyblogger #lekatlekitdotcom #lazadasurpri5e #lazada5thbirthday #lazadamalaysia
A post shared by Surialekatlekit (@lalalekatlekit) on

Kelebihan lain BB cushion ni kalau compare dengan compact powder jatuh memang berkecai la bedak dia kan.. Kalau BB cushion jatuh pun bedak dia tak pecah sebab jenis cream & tak tumpah sebab dia mendap dalam bekas yang macam span tu. Bila nak guna just dap dap je  guna span di sediakan. Selain tu.. dah tak payah nak pakai foundation ke, bedak compact ke, bedak serbuk ke hapa... Hanya dengan Maybelline BB Cushion ni dah cukup melengkapkan segalanya. Sunblock pun tak payah pakai dah sebab dah ada SPF25. hehehhee


Maybelline BB Cushion ni tak silap aku baru lagi.. Mungkin certain tempat masih tak ada jual. Jadi kalau korang berminat cuba boleh melalui website lazada kat sini >> L'Oreal Malaysia Official Store << Bukan sahaja korang boleh membeli Belah Maybelline BB Cushion ni malah banyak lagi barang kosmetik lain dengan harga diskaun sehingga 60%. Rambang biji mata aku wei tengok.. Sampai jadi bling bling dah ni. Semua murah2. hahahaha


Bukan je produk Maybelline malah Bermula 22 march sehingga 24 march Lazada mengadakan sale sempena Lazada 5th Birthday.. Time ni la paling Afdal nak membeli belah apa2 barang pun.

Skincare pun ada sale juga ok sempena Lazada 5th birthday ok. Eversoft Booster Mist ni aku pakai pun not bad. Bau wangi & muka jadi lembut jer.. Boleh check it ou kat sini >> Wipro Unza Malaysia <<

Bukan je kosmetik malah macam2 barang & produk berjenama lain pun ada sale. Dari kosmetik, fesyen, gadget elektrik/elektronik,Peralatan rumah & banyak lagi. Inilah masanya kalau korang nak jimat membeli belah di lazada. Time ni la nak beli barang2 berjenama terkenal dengan harga yang mampu milik katanya. hehehehe. Amaran keras.. Jangan pengsan ok lepas tengok lazada 5th Birday sale ni ok! Kang takde orang nak bagi pertolongan cemas pulak nanti. Ishtifar banyak2 & shopping la dengan tenang. Korang boleh check it out kat sini >> Lazada 5th Birthday sale << kalau nak beli apa2 dengan harga diskaun tak hengat punya. hehehehe

Antara Jenama Yang Juga terlibat dalam Lazada 5th Birthday Sale ni adalah Carlo Rino. Nak handbag macam ni dengan harga diskaun tengok je kat sini >> Carlo Rino <<

Jangan lepaskan peluang membeli belah sempena lazada 5th Birthday sale kali ni..  Ok aku nak pi usya sat. Apa?? Ingat aku promot je tak teruja ke dengan sale yang lazada buat?? Harus la beli something jugak. Rugi time sale tak membeli belah. hehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!