MISTERI WAN PEAH SEMAKIN TERBONGKAR

22.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

MISTERI WAN PEAH SEMAKIN TERBONGKAR. Sapa yang follow drama Misteri Wan Peah kat tv3 setiap isnin hingga Rabu pukul 10 malam? Kalaukat news feed FB aku tu ramai jugak la follower drama ni termasuk aku cuma aku banyak jugak skip episod drama misteri wan peah ni. Pun macam tu aku masih faham perjalanan cerita dia..


Episod mula2 tu mungkin ramai yang anggap Wan Peah ni watak hantu atau wanita yang mengamalkan ilmu hitam & saka dia menganggu penduduk kampung kuala pari hilir tu kan.. Padahal drama Misteri Wan Peah ni bukan cerita pasal hantu ke hapa.. Cerita pasal misteri seorang wanita tua bernama Wan Peah je.. Yang jadi misteri sebab orang kampung ingat dia dah mati padahal Wan Peah selama ni belum lagi mati cuma dia tak keluar rumah waktu siang.

Sebab dah lama orang kampung tak pernah nampak Wan Peah.. depa buat spekulasi mengatakan wan peah dah mati. Tetiba cikgu siti pindah duduk rumah yang berjiran dengan rumah Wan Peah.. Cerita pasal hantu Wan Peah kembali jadi sensasi. Kelibat wan peah mula muncul kat mana mana.. Membuat orang kampung semakin percaya dengan kewujudan hantu Wan Peah ni. Semakin kecoh kampung Kuala Pari Hilir bila semakin ramai yang mula nampak Wan Peah merata rata.

Kisahnya.. masa Wan Peah muda, Wan Peah di tuduh membela saka & mengamalkan ilmu pengasih untuk pikat lelaki padahal dia tak buat pun semua tu. Jadi di sebabkan orang kampung mula mengata & menuduh dia bukan bukan.. Mak Wan Peah ni tak bagi lagi dia keluar rumah. Dia cuma boleh keluar waktu malam. Sebab Wan Peah ni semakin tak bercampur dengan orang - orang kampung & orang2 kampung pun pulaukan dia.. Semakin kuat la orang kampung percaya dia mengamalkan ilmu hitam. Sampai anak dia pun turut di pulaukan. Sehingga mereka pernah di halau oleh penduduk kampung.

Banyak rahsia Wan Peah ni.. Terutama berkaitan dengan ketua kampung & isterinya. Depa ni la dalang yang menyebar fitnah pasal wan peah. Dulu Wan Peah dengan Ketua Kampung tu pernah bercinta tapi cinta terhalang & ketua kampung di paksa kahwin dengan isteri dia. So, percintaan mereka terputus. Still aku tak tau kenapa bekas kekasih wan peah iatu tok ketua tu sanggup buat fitnah kat Wan Peah.. So kena terus menonton la Drama Misteri Wan Peah ni.

Apapun Banyak dah misteri Wan Peah terbongkar.. Wan Peah belum mati cuma orang kampung je tak tau & tak pernah ambil tahu tentang hidup wan peah. Wan Peah di jaga oleh anak lelaki & menantu dia secara senyap - senyap. Setiap Malam depa akan datang ambil Wan Peah melalui jalan hutan kerumah mereka sebab tak nak bagi orang kampung nampak. Anak lelaki dia malu dengan orang kampung sebab depa pernah di halau dari kampung satu ketika dulu di samping tu dia juga berdendam dengan ketua kampung yang memfitnah mak dia Wan Peah. Wan Peah sebenarnya bukan mengamalkan ilmu salah atau gila.. Dia cuma seorang wanita yang hidup penuh kesedihan akibat fitnah orang kampung. So, hidup dia agak murung sebab tak bercampur dengan sesiapa. Hidup sendirian dia rumah pusaka seorang diri.

Sekarang ni cikgu siti tengah mencari kebenaran tentang cerita orang kampung mengenai hantu Wan Peah. Tak lama dah tu.. Misteri Wan Peah akan terbongkar. Jadi pengikut drama Misteri Wan Peah.. Kalau korang nak tahu apa sebab tok ketua & bini dia beriya sangat memfitnah Wan Peah jangan skip setiap episod ok!

Moral of the story dari Drama Misteri Wan Peah ni.. Jangan suka percaya dengan gosip & spekulasi. Jadi macam watak Farhan @ Pa'an dalam drama Misteri Wan Peah ni.. sentiasa bersangka baik. Jangan jadi macam orang kampung Kuala Pari Hilir.. Suka percaya khabar angin tanpa siasat dulu kebenarannya.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com