PENGALAMAN SERAM MENYEWA BILIK SEBUAH APARTMENT DI PUCHONG. DI HANTUI PASANGAN GAY MATI BUNUH DIRI

4.3.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

PENGALAMAN SERAM MENYEWA BILIK SEBUAH APARTMENT DI PUCHONG. DI HANTUI PASANGAN GAY MATI BUNUH DIRI. Sepanjang aku menjadi pemburu cerita seram untuk di isi dalam segment seram serik lekatlekit di blog aku... Nampak kisah seram yang paling banyak aku jumpa di kongsikan oleh golongan lelaki.. Serius! Biasanya kita tahu perempuan golongan yang agak lemah & selalu menjadi mangsa gangguan makhluk halus ni.. Tapi sebenarnya lelaki pun tak kurang jugak. Sekuat kuat lelaki.. bulu roma kat kaki macam hutan tetap jugak benda tu nak test ok..


Malam ni ada rezeki terbaca satu pengalaman seram yang di kongsikan seorang hamba Allah ni.. Yer lelaki ok! Bukan pondan.. Pengalaman dia ni berlaku masa di baru2 sampai KL. Dia ni asal dari perlis.. Dapat kerja kat KL of course kena menyewa kan... Mula2 tu dia dapat duduk rumah yang di sediakan pihak majikan bersama 6 lagi rakan sekerja yang lain. Di sebabkan rakan serumah dia ni semua jenis tak semegah.. pengotor.. kaki clubbing mabuk2 muntah dalam rumah.. suka buat maksiat dalam rumah.. Rumah pun katanya bau tak ada beza dengan tandas awam dah.. So, agak menganggu keselesaan dia nak terus tinggal kat situ. Terpaksa la dia cari bilik sewa lain untuk keselesaan dia nak balik rehat & tidur lepas penat bekerja.

Melalui mudahdotmy dia cari la bilik sewa.. Terjumpa satu bilik sewa yang harga berpatutan.. condition yang bagus, rumah pun lengkap semua.. Tinggal bawa kain baju & diri dia jer.. Orang bujang la katakan.. Memang sesuai cari rumah sewa yang macam tu. Bilik yang dia nak sewa tu kat sebuah Apartment kat puchong... Lepas nampak iklan tu kat mudah terus dia call owner & time tu jugak dia pergi jumpa tuan rumah & tengok bilik yang nak di sewa. So far di puas hati tanpa fikir panjang atau tanya apa2 sejarah rumah & bilik tu terus dia bayar deposit untuk masuk.

Dah settle bayar dia balik ke kondo yang di sediakan majikan dia sebelum ni.. packing semua barang & pindah terus ke bilik sewa baru dia. Nampak sangat dia memang tak sabar nak keluar dari rumah yang penuh kemaksiatan tu kan.. Mesti budak baik ni..hehehehe.

Rumah yang dia sewa bilik tu ada 3 bilik. Biasa la Apartment kan.. standard la 3 bilik. Bosan mengadap TV.. dia pun mula meninjau rumah baru dia. Ternampak kat depan pintu ada satu rak kasut tersusun rapi kasut2 yang nampak semua berjenama mahal. Dia agak housemate dia ni kaya raya la kot.. Rumah pun kemas & bersih so dia anggap setiap bilik tu ada penyewa tapi bukan di sewa ramai - ramai. Dah bosan meninjau rumah dia online sekejab lepas tu dia terlelap kat ruang tamu.

Dia terbangun dalam pukul 11 malam.. Rumah dia masih sunyi basi. Tak ada tanda2 macam housemate dia dah balik. Malas nak fikir dia masuk bilik sambung tidur. Kau menyibuk sangat tu dah kenapa kan? hahahahaha. Maka bermulah di situ satu pengalaman seram... Siapakah housemate beliau? Apa yang berlaku.. Kita sambung minggu depan....

Ok ok.. gurau yer.. hehehehe. Ok ok.. aku habiskan cerita ni. Tengah sedap mamat tu tidur.. Mimpi dah sampai ke langit tujuh gamaknya tetiba dia terjaga bila terdengar bunyi bising orang bergaduh bagai nak rak kat luar. Tapi sebab malas nak campur hal orang dia biarkan jer depa memekak.. Jangan tumbuk pintu bilik dia sudah. Tapi sebab terlampau bising sampai dia sendiri tak boleh tidur terpaksa jugak dalam mamai tu dia bangun buka pintu bilik dalam keadaan mata yang tak berapa nak buka.. Dia tegur la housemate dia yang dok bergaduh tu. Bukan apa risau jiran jiran marah. Tapi teguran dia tak ada respond.. Masing senyap sunyi... Dia pun mula pelik. Mata yang tadi berat nak buka.. tetiba rasa segar terbuka luas.. Bila mata terbuka luas.. baru dia nampak..... Jeng jeng jeng... Ok la panjang sangat sambung esok je la ye. kekekekeke

Ok ok.. gurau kali kedua. Yang dia nampak tak ada sesiapa pun kat ruang tamu. Yang tadi bising macam nak terkeluar anak tekak tadi tu sapa. Dah sudah..  Sebab tak puas hati dia pergi ketuk bilik depa. Satu pun tak jawab apatah lagi buka pintu. Walaupun dia mula pelik tapi sebab malas nak fikir dia masuk bilik sambung tidur. Mujur lepas tu dia boleh tidur tanpa gangguan dah.

Esoknya dia bangun pagi nak pergi kerja. Dia tengok rumah still sunyi tak macam ada tanda2 orang lain dalam rumah tu tapi usya rak kasut masih sama macam semalam dia tengok. Malas nak fikir banyak dia terus pergi kerja. Di sebabkan banyak kerja hari tu dia balik lewat sikit dalam pukul 10 malam macam tu. Sebab penat sangat sampai rumah buka baju semua.. sampai seurat benang pun tak ada kat badan terus dia tidur atas tilam. Buruknya perangai.. Huduh giler. hahahaha..

Tengah best dok layan tidur tu tetiba tidur dia di ganggu lagi. Maka dia pun terjaga & sedikit terbatuk batuk sebab terhidu bau yang sangat busuk macam bangkai tapi dia tak sure bau bangkai apa. Memang nak muntah jugak bau dia.. sampai terpaksa kepit hidung guna jari kuat kuat. Time tu katanya pukul 3 pagi. Sebab terlampau busuk dia keluar dari bilik cari benda yang busuk tu. cari punya cari dia dapat kesan bau tu datang dari master bedroom dalam rumah tu. So dia ketuk pintu bilik tapi tak ada respond. Sebab risau takut ada benda buruk berlaku dia pergi pulak ke bilik satu lagi & ketuk pintu. Pun sama jugak tak berjawab. Pekak gamaknya housemate dia ni... Sebab dia mula rasa tak sedap hati dia pergi balik ke master bedroom tu tendang pintu bilik sampai terbuka. Bila pintu bilik terbuka... Jeng jeng jeng...

Apa yang dia nampak memang buat rasa nak luruh habis bulu2 roma sebab tercabut akar. Dia nampak seorang manusia yang leher terjerut sambil tergantung dengan tali. Memang nampak macam orang mati bunuh diri la... Apa lagi dia capai kunci rumah, kunci motor, telefon & wallet terus lari keluar. Gila kau nak tunggu lagi.. Bila dah kat luar baru dia call polis report apa yang berlaku dalam rumah dia lepas tu call tuan rumah bagitau. Tuan rumah pun datang.. suruh dia tunggu depan pintu rumah. Sampai je tuan rumah depa terus masuk dalam rumah pergi ke master bedroom. Sekali lagi dia terkejut.. Nak tau pasai pa? 

Orang yang mati bunuh diri tadi yang dia nampak dah tak ada kau! Takkan orang mati lari ke kubur tanam diri sendiri pulak kan.. Darah yang dia nampak dalam bilik tu pun dah takde. Sempat pulak mayat lap darah sendiri.. Tu dia.. dia jadi keliru sekejab dengan apa yang berlaku.

Baru dia tahu selama ni dia mana ada housemate. Cuma dia sorang je menyewa kat situ.. Tuan rumah tu masih cari penyewa untuk 2 bilik kosong tu. Maka terbongkar kisah di sebaliknya.. Sebelum ni ada pasangan gay sewa rumah tu. Pada satu hari depa bergaduh teruk menyebabkan pembunuhan berlaku kepada salah seorang dari mereka.. Bila seorang dah terbunuh seorang lain turut membunuh diri dengan gantung diri dalam master bedroom tu.. Jadi suara bergaduh yang dia dengar & mayat mati terjerut tali dalam bilik tu........??? Maka sejak tu dia terus tak menyewa kat situ lagi

Begitulah kisahnya pengalaman seram seorang mamat yang tersewa bilik kat apartment yang pernah berlaku kejadian pembunuhan & bunuh diri. Orang kalau tahu rumah yang pernah berlaku kejadian macam ni memang orang taknak sewa atau beli.. Sebenarnya rumah tu boleh di bersihkan dari gangguan jin yang cuba menyesatkan manusia dengan menjelma seperti orang yang dah mati.. Cuma tu la kan.. Rumah pernah berlaku kejadian bunuh & bunuh diri ni.. aku sendiri tak confident nak duduk. hehehehehe

3 comments:

  1. Serem juga ya, semua orang Kalo diganggu pasti merinding. Banyak baca doa sama amalkan baca quran sebaiknya ya

    ReplyDelete
  2. Tuan rumah kena cari alternatif agar tiada lagi gangguan dekat rumah tu.. kalau tak nanti, kena viral tuan rumah jugak susah sebab takde penyewa.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com