PERSEMBAHAN USOP MINGGU KE 8 MENTOR MILENIA AGAK MEMBOSANKAN

27.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

PERSEMBAHAN USOP MINGGU KE 8 MENTOR MILENIA AGAK MEMBOSANKAN. Minggu lepas takde ulas pasal mentor milenia 2017 ni sebab den cuti cuti malaysia balik kampung. Isnin baru pulang ke pangkal jalan katanya.. Kat kampung takde maknanya nak layan TV sangat. Dah la bukan selalu balik kampung harus la spent time dengan family kepada perkara yang lebih best dari nak layan mentor milenia katanya hahahaha.. Tapi minggu ni sebab kembali ke kerumahtullah.. maka sempat la menjadi selaku juri surirumah...


Minggu ni.. Persembahan semua protege bagi aku di level selamat.. Semua pun not bad performance mereka dari segi vokal cuma aku rasa kecewa sikit dengan persembahan Usop.. Walaupun juri tetap puji Usop & juri awam pun bagi markah yang not bad.. Tapi tetap aku rasa persembahan usop minggu ni boring sangat. Usop bawa lagu Memori sekuntum rindu nyanyian kumpulan spoon.. Lagu tu kita sedia maklum lagu tangkap leleh.. Tapi rasa macam terlebih meleleh sangat usop nyanyi.. Persembahan usop macam tak ada semangat langsung.. Mungkin faktor kurang rehat & letih jugak kot tapi usop kena bersedia dari mental & fizikal sebab minggu ni pun boleh nampak persaingan semakin sengit. Even usop di lihat lebih ramai supporter & peminat namun itu tak menjamin dia akan sentiasa selamat di atas pentas mentor milenia.. So usop.. Please wake up & kembali semangat usop macam mula mula dulu ok. Persembahan kena sentiasa ada peningkatkan tak boleh statik je dari minggu pertama sampai la ke peringkat seterusnya. Orang kedah still support hang, dont worry sop!


Tapi respect dengan Qaleesya protege kepada Tomok yang boleh kata selalu je di Bottom 2. Sentiasa hampir2 di singkirkan & pernah tersingkir & dengan kuasa juri tetap dia di terima semula. Qaleesya ni bukan suara tak sedap.. Vokal dia not bad.. Power jugak tapi aku rasa tomok ni selalu bagi lagu yang berisiko & tidak sesuai dengan protege dia. Ni pertandingan.. Tomok sepatutnya tak bereksperimen dengan kemampuan vokal protege dia.. Tiru hazama.. Dia tahu kekuatan protege dia so dia sentiasa pilih lagu yang dalam kemampuan mereka untuk bawa.


Along protege Tomok.. Budak ni memang ada talent besar untuk di kenali sebagai penyanyi nanti. Selain bapak sedara juga seorang penyanyi terkenal. Sapa tak kenal ezad lazim @ ezad exist kan.. Depa ni memang darah seni kuat kot. Tak payah nak menumpang tuah bapa sedara Along sememangnya boleh menyanyi dengan baik cuma Along perlu lebih confident & kurang malu bila perform. Semalam dia bawa lagu english.. Yer english dia sangat kaku & baku.. Tapi ok jer kan Along. Kita kan orang melayu.. Kalau nyanyi lagui english tak slang english sangat tu biasa la.. Jangan orang melayu nyanyi lagu melayu slang english tu memang very the coco.. lots of mix katanya. takpe sebutan english tu.. Along boleh belajar & improve dari masa ke semasa.. Apapun persembahan Along semalam tak kurang hebat. Cuma mungkin Along kekok sebab tak fluent english kot...


Balqis protege hazama..  Sentiasa dalam zon selamat setiap minggu even belum pernah jadi juara mingguan setakat ni. Budak ni memang boleh nyanyi apa je genre lagu dengan baik. Kau bagi la lagu apapun dia nyanyi memang dengan feel & confident. Bukan setakat cantik tapi memang ada pakej sebagai seorang penyanyi. Semalam persembahan dia memang mantap jugak. Dia nyanyi lagu I surrender.


Elica.. ni pemegang title juara mingguan 2 kali berturut2 sebelum ni. Vokal memang power. Semalam nyanyi lagu benci tapi rindu.. Memang nampak elica matching bawa lagu2 macam tu. Semalam persembahan elica memang not bad..


Syeera ni dia macam balqis. Memang vokal tak payah pertikai. Performance dia semalam pun best. Tahniah mentor dia black buat arrange yang best. Cuma Belum rezeki dia untuk jadi juara minggu tapi nampak syeera memang ada peluang sampai ke final.. So, tak mustahil peluang dia untuk jadi juara pun ada.


Peserta ujibakat pilihan.. bekas vokalis ukays katanya. Tapi bukan amir ukays la.. Ady nama dia. Suara memang power la bawa lagu2 ukays.. Semalam dia nyanyi lagu seksa. Wow! Sedap giler suara dia.. Cuma dia tak ada rezeki untuk bertanding di atas mentor milenia.. Faktor umur ke hapa tak sure la kan.. Tapi suara dia memang sedap tak payah di pertikai. Macam suara record je nyanyi live semalam.


Juara minggu ni mentor milenia 2017 adalah Qaleesya.. sapa sangka sebelum ni asyik di bottom 2 jer tetiba minggu ni menang. Tapi memang terkejut bila yang di bottom 2 minggu ni Elica & Along.. Gila wei! Dua2 orang tu mempunya vokal yang power. Tapi semalam tiada penyikiran. Memang semalam kalau aku pun orang suruh pilih sapa nak keluarkan.. aku rasa tak ada sapa patut terkeluar.


Cuma satu je.. akhir rancangan tu tak payah la buat sesi bersalam salaman cium tangan bagai antara protege dengan mentor & juri. Semak pulak aku tengok. Kau nak cium tangan sangat dah kenapa kan.. Makcik2 kat rumah tu sakit mata tau tengak laki perempuan dok bersalam cium tangan macam tu. Tak perlu pun drama2 macam tu atas pentas rancangan realiti nyanyian.. Dah trending kot setiap minggu mentor milenia tahun ni.


Tu la la komen & kritikkan aku untuk mentor milenia minggu ke 7. Minggu depan kalau aku santai santai kat rumah tak ada apa nak buat boleh la aku menjurikan diri lagi. Ramai tu peminat aku dok tunggu komen2 aku kat FB katanya... wakakakakaka (mohon jangan muntah atas skrin).

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *