SUAMI ROMANTIK, SELALU UPLOAD GAMBAR BERSAMA ISTERI TAPI CURANG

10.3.17 Suria Lekatlekit 4 Comments

SUAMI ROMANTIK, SELALU UPLOAD GAMBAR BERSAMA ISTERI TAPI CURANG. Zaman media sosial memang zaman show off semua perkara & semua benda. Sebab tu kadang2 ada sesetengah orang jadi masalah besar bila pasangan tak upload gambar dengan dia kat media sosial. Mula fikir bukan - bukan sampai jadi pergaduhan besar. Yang lebih sadis tu ada sampai bercerai berai hanya sebab dia tak puas hati pasangan dia tak pernah nak upload gambar dengan dia kat media sosial.


Ada jugak.. Amboi macam laki dia sorang ja paling sweet, paling romantik sebab selalu jer upload gambar dengan dia. Selalu dok wish ayat2 romantika di tampoi kat media sosial. Memang show off habis la kemesraan antara mereka kat media sosial ni.. Nak habaq kat orang depa bahagia sangat. Suami dia sangat sayang & setia kat dia.. Kalau tak masakan suami dia tak pernah ragu2 nak tunjuk kat orang gambar kemesraan depa..

Nanti dulu cik kak Ooi.. Jangan terlampau confident sangat ok! lelaki sekarang licik. Kalau yang jenis nak buat perangai tu dia buat perangai jugak. Depan hang ja dia tunjuk macam dialah lelaki teragung dalam hati hang.. Belakang hang belum tentu. Tadi aku terbaca satu perkongsian masalah seorang isteri ni... Masalah dia hangpa boleh baca sendiri kat bawah..


Sapa sangka kan laki dia nak buat perangai macam tu. Dah tu dengan kawan baik sendiri. Kadang2 benda ni berlaku dengan orang - orang kita kenal.. Sebab tu dalam apa situasi pun tak perlu sangat nak tunjuk kemesraan depan orang lain. Bukan jaminan pun laki kau tak main kayu tiga. Kalau aku la.. Memang orang nampak macam seorang bini yang kurang rasa cemburu & aku tak pernah kongkong laki aku. Sebab aku selalu fikir.. Apa yang aku tak nampak laki aku buat, Allah nampak. Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk aku & untuk dia. Kalau Allah masih menyembunyikan kebenaran tu pasti ada hikmahnya. So, hati & otak aku tak semak sangat nak fikir apa laki aku buat belakang aku.. Apa yang di luar kemampuan aku nak lihat, dengar & perhati aku terpaksa serah pada Allah.

Bukan bermakna aku jenis tak ambil kisah langsung apa laki aku nak buat.. Sebagai seorang isteri of course mesti kita nak tahu jugak. Cuma berpada pada je. Lelaki ni lagi kau kongkong lagi dia rasa tercabar tau. Bila terlalu di kongkong benda tu bagi tekanan pada mereka.. Bila tertekan of course la tak bahagia. Cuma bagi mereka selesa.. Insya Allah kita pun akan rasa selesa. Kalau depa nak buat perangai jugak tu bukan salah kita dah.. Dia memang jenis gatai.

Moral of the story.. Cemburu tu memang perlu ada.. Tak cemburu langsung pun boleh mengundang curiga jugak. Tapi cemburu biar ada asasnya. Satu lagi kebahagian tu sebenarnya tak perlu nak tunjuk - tunjuk sangat sebab kalau kita bahagia.. benda tu akan orang nampak secara semulajadi. Tak payah nak expose sangat la pun. Bila orang cakap macam kau sorang ada laki.. Mula la nak kata orang jeles padahal orang rasa mual tau dak dok tengok hangpa berumahtangga & beromen kat media sosial tu. So, please.. Jangan krik krik sangat.

4 comments:

  1. Bertabahlah duhai perempuannn kalau dapat shuben macam nih. hehhehe

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com