TERBONGKAR! VIVA ADALAH ANAK KEPADA PROTON SAGA

14.3.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

TERBONGKAR! VIVA ADALAH ANAK KEPADA PROTON SAGA. Ni bukan entri lawak ke hapa.. Ni memang benar2 berlaku. Memang Viva anak kepada proton saga ok. Mesti ramai yang tak percaya kan? Aku mula - mula baca rasa macam kelakar.. Tapi sebenarnya benda ni bukan cerita kelakar. Nak tahu macam apa kisah anak beranak Viva & proton saga ni sila rajin membaca entri ni sampai habis. Kau jangan nak feeling macam nujum pak belalang sangat.. Baca tajuk je lepas tu claim macam kau tahu semua cerita yang aku nak tulis.. Mula la komen merapu meraban nanti.


Alkisahnya.. Suatu ketika dulu. Pada tahun 1984 di sebuah perkampungan lahir seorang bayi lelaki. Bila anak dah lahir ni.. bapak dia bawa la pergi nak daftar kelahiran. Tahun 80an ni memang kena polis yang akan isi borang pendaftaran nama bayi2 yang baru lahir. Mungkin faktor masih ramai yang buta huruf masa tu.. Tu kadang2 lain kita sebut lain yang di tulis & di ejanya. Aku ada sedara.. Nama dia sayani. Sayani ni aku panggil kak yani je anak tiri makcik aku. Kak yani tu dulu.. Bukan nak di namakan sayani tapi masa pakcik aku nak pergi daftar nama kak yani ni.. dia macam tak tahu nak namakan apa.. So dia sebut.. saya ni... saya ni... Polis tu terus tulis sayani. Tu yang ter daftar nama sayani. Tapi sekarang.. semua kena isi borang sendiri lepas tu hantar ke pejabat pendaftaran untuk di daftarkan. Jadi tak ada dah polis tersilap isi nama anak kat borang pendaftaran.

Kisah proton saga ni pulak.. Bapak dia nak pergi daftar nama anak dia tapi dia sendiri pun tak ada idea nak letak nama apa.. Masa tu proton kira baru keluarkan model kereta proton saga.. So polis tu suggest namakan anak sipolan ni dengan nama proton saga. Dia pun setuju sebab dia rasa menarik nama tu.. Sampai sekarang la nama anak dia proton saga walau kat kampung nama timangan proton saga ni lain.. Polis pun! Kau takde nama lain ke nak suggest.. Memang la unik.. Kalau letak nama saga tu ok lagi ni kau suruh letak siap proton kat depan tu dah kenapa. hahahahaha. Rasa proton kena bagi sebiji kereta kat depa ni sebagai menghargai sokongan depa pada jenama proton. hehehehe...


Tu kisah 33 tahun.. Ni kisah 10 tahun lalu pulak. Si proton saga ni berkahwin & dapat seorang anak perempuan sulung.. Sebab dia dinamakan proton saga maka anak perempuan dia di namakan Viva sempena nama kereta perodua pulak. Maka terjalin la ikatan bapa & anak antara proton saga & viva... hehehehehe....


Kisah ni berlaku kepada keluarga dari kaum orang asli yang tinggal Kampung Orang Asli Sungai Jentong, Trolak. Sebab keunikkan nama dia proton saga.. Jadi viral. Biasa la zaman viral ni yang mana unik & pelik memang senang orang share kan. Apapun tak ada apa yang mengaibkan pun dengan nama tu selain cacthy & cute sangat ok! Bila cikgu panggil nama anak dia.. Viva Proton saga confirm orang yang pertama kali dengar secara automatik akan mencari siap pemilik nama tu, kan? Tak pasal2 popular. hehehehe

Bagi golongan biasa namakan anak dengan kereta2 jenama mampu milik.. Mungkin bagi anak orang kaya namakan anak dengan jenama kereta ni pulak >> Semua orang bercakap pasal kereta baru ni.. Ini sebabnya << ada ke orang kaya nak namakan anak dengan jenama kereta tu? hehehehe

1 comment:

  1. Pasti tiap kali nama dipanggil secara tak langsung akan menarik perhatian orang lain.. dan harap2nya takdelah yang menyindir, mempermainkan atas 'nama' anak beliau di sekolah..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com