TERKINI! GAMBAR WARGA ASING BUNUH DIRI DI LUNAS KEDAH

9.3.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

TERKINI! GAMBAR WARGA ASING BUNUH DIRI DI LUNAS KEDAH. Tekanan hidup ni kadang - kadang buat manusia jadi cetek akal.. Kadang - kadang masalah putus cinta pun boleh buat orang bunuh diri.. Kita yang rasa masalah putus cinta tu macam masalah biasa yang semua orang akan lalui mesti rasa macam bodoh sangat orang yang sanggup bunuh diri kerana cinta ni.. Tapi tu la kan. Manusia ni kadang2 mentaliti & tahap kekuatan dalam diri dia tak sama. Ada orang lebih suka settle masalah sendiri & ada orang jenis nak sentiasa ada orang bagi support atau bantu dia setiap kali dia ada masalah. Bila tak dapat support & kekuatan dari orang lain mula la dia rasa down & mula la setan iblis main peranan untuk menyesatkan dia... Dan tak mustahil boleh berlaku kejadian bunuh diri bagai..


Adat & budaya sesuatu kaum atau bangsa pun kadang2 nampak jadi faktor kes bunuh diri ni. Contoh kita boleh nampak kes bunuh diri ni banyak berlaku kepada orang India.. Kalau di negara India la. Silap sikit minum racun & gantung diri.. Mungkin sebab mereka dah biasa melihat perkara tu di buat sejak turun temurun.. untuk keluar dari masalah adalah mati so bunuh diri adalah penyelesaiannya bagi sesetengah masyarakat kat sana.

Terbaru nampak update dari kawan bekas satu sekolah dulu gambar seorang warga asing mati tergantung kat sebuah pokok di lunas kedah. Katanya kejadian baru je lagi berlaku pagi tadi. Lokasi katanya dekat dengan kilang greatech dekat dengan parking kilang keropok & coklat. Orang lunas tau la kot.. Aku even orang dekat2 situ pun aku tak boleh imagine tempat tu.. Kilang greatech pun aku tak tau kat mana.. Nak2 lagi aku dah 10 tahun berhijrah ni.. Lagi la tepu otak nak ingat tempat2 kat sana. Menurut sumber yang aku baca.. warga asing tu pekerja kilang dekat2 situ la jugak.


Gamaknya pasaipa la sampai bunuh diri tu yer? Ke di bunuh pun tak tau la.. Tunggu je siasatan polis. Nak buat spekulasi ni bukan kepakaran aku la kan? Kepakaran aku cuma mengulas isu2 semasa & menyebarkan berita je hehehehe

Apapun.. Moga kita semua jadikan benda ni satu peringatan. Penting bila ada masalah kita lebih mendekatkan diri dengan maha kuasa bila kita buntu mencari jalan penyelesaian kepada sesuatu masalah. Kerana 'Dia' lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita bukan menjadi 'Malaikat Maut' kepada diri sendiri. Benda ni boleh berlaku kepada sesiapa sahaja bila nafsu melebihi akal & iman.. Jadi setiap kali rasa down atau tertekan sangat Isghtifar banyak banyak.

3 comments:

  1. stress sgt kot tu ... macam-macam la..

    ReplyDelete
  2. sedihnyaaa, agaknya ada masalah lain ni. masalah keluarga ke ape. sedih sebab jauh dari family. Minta dijauhkan la semua ni. huhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *