VIDEO PERSEMBAHAN FIENA DI PENTAS MENTOR MILENIA 2017 MINGGU KETIGA BUAT RAMAI PENONTON MENANGIS TERMASUK DATO HATTAN

13.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

VIDEO PERSEMBAHAN FIENA DI PENTAS MENTOR MILENIA 2017 MINGGU KETIGA BUAT RAMAI PENONTON MENANGIS TERMASUK DATO HATTAN. Minggu ketiga pentas mentor milenia 2017 aku masih declare diri aku sebagai juri surirumah yang confident dok bagi komen setiap persembahan protege kat facebook. Aku tahu ada yang rasa annoying sangat bila aku buat macam tu.. Tapi pilihan di tangan sendiri la kan.. Kita boleh follow & unfollow.. Aku sesaja je nak memeriahkan majlis mentor milenia 2017 kat media sosial katanya. Alang2.. memang aku follow sampai minggu ketiga ni.. Aku komen je la...


Semalam.. Persembahan Usop bagi aku paling terbaik walaupun dia kalah dengan Elica maybe dari segi kemantapan Vokal. Sebab semalam Elica betul2 bawa lagu Mama Aku ingin pulang tu memang terbaik sangat. Cuma semalam Elica memang nampak mempertaruhkan Vokal semata mata sebab tak ada apa2 gimik dalam persembahan dia.. Macam Usop siap naik kapcai tu.. Paling tak boleh blah dia park betul2 depan Juri tetap, Dato Hattan kemudian nyanyi depan2 Dato Hattan kau..

#Elica nyanyi lagu Mama Aku Mahu Pulang.. Antara lagu yang orang suka nyanyi masa ujibakat.. Not bad persembahan Elica. Nampak malam ni Elica mempertaruhkan vokal semata mata.. Gud luck je la untuk Elica#ProtegeAkim #MentorMilenia2017 #MentorMilenia

Semalam Usop bawa lagu Hang Pi Mana.. Menggunakan penari iringan kanak kanak yang berbaju sekolah. Memang menghiburkan persembahan usop semalam. Macam biasa Sorakkan untuk Usop seperti minggu2 sebelum ni memang lebih kuat berbanding protege lain. Aura usop memang sangat kuat untuk mentor milenia 2017 ni. Cayalah orang lunas!!

#Usop nyanyi lagu hang pi mana malam ni wei.. Rare persembahan usop malam ni naik kapcai lepas tu nyanyi depan muka Dato Hattan.. Vokal tak payah nak pertikai. Memang vokal usop masih terbaik. Penari latar budak2 sekolah rendah.. Memang persembahan usop betul2 terbaik malam ni..#teamUsop #MentorMilenia2017 #MentorMilenia

Cuma kecewa sikit dengan persembahan Along semalam.. Nyanyian dia aku rasa memang dah ok sangat dia bawa lagu tiara tapi aku setuju dengan Dato Hattan dia nyanyi tak ada feel sebab mungkin Tomok suruh dia berlakon jadi orang gila atas pentas. Nampak Along memang kurang selesa untuk bawa watak sambil menyanyi. Berbanding persembahan dia minggu lepas.. Tak payah suruh dia berlakon ke hapa dia nyanyi lagu kekasih awal & akhir memang sangat2 terbaik & nampak dia mampu menjiwai lagu tersebut dengan baik. Aku rasa tomok ni kadang2 terlalu mendesak protege dia buat sesuatu perkara yang sebenarnya perlu masa mereka untuk belajar. Macam Along.. dia pemalu sangat. Dia boleh menyanyi dengan baik tapi kalau nak suruh dia berlakon dalam nyanyian memang nampak dia masih tak mampu. So, Bagi aku tomok memang suka ambil risiko.. Sebab tu semalam Along di Bottom 2.

#Along nyanyi lagu rock kapak malam ni, Tiara. sekarang aku dah#TeamAlong sebab aku rasa dia ada potensi jadi juara Mentor Milenia tahun ni.. Wah.. Budak pemalu ni nyanyi sambil berlakon Malam ni. Jadi banduan. Lagu Tiara ni memang rasa lagu2 yang matching dengan vokal Along.. Macam tak ada masalah sangat dia nak bawa lagu2 macam ni. Tapi aku setuju dengan Juri Tetap Dato Hattan.. dia nyanyi malam ni memang tak ada feel. Persembahan dia minggu lepas lebih baik dari minggu ni#ProtegeTomok #MentorMilenia2017 #mentormilenia

Qalisya.. Hope lepas ni please jangan pakai skrit pendek dik Ooi.. Bukan nak kutuk atau hina fizikal awak tapi better awak sembunyikan betis awak tu ok! Bukan kata tak cantik cuma tak berapa menarik mata memandang hehehehe..

#Qalisya nyanyi lagu listen. Antara Favorite lagu aku tu.. Ada part terkuncil. Enjoy jugak persembahan Qalisya even aku rasa penyanyi asal dia nyanyi lagi baik hahaha.. hope Qalisya tak pakai skrit pendek.. nampak betis besar hehehhe #protegeTomok #mentormilenia2017 #mentormilenia #TeamAlong#TeamUsop

Yang lain - lain korang boleh baca komen kat bawah ni...

starting lagu Nirmala Anna nyanyi dengar baik tapi pertengahan lagu macam banyak terkuncil tapi juri tetap puji pulak. Ke telinga aku tak korek hahahaa#Anna #protegeAkim #mentorMilenia2017 #mentormilenia #teamAlong#teamUsop

#Balqis persembahan dia malam ni best. makin lawa balqis ni. Dulu kecik2 tak comel sangat #protegeHazama #MentorMilenia2017 #mentormilenia#teamAlong #teamUsop #lagurindu

#Syeera nyanyi lagu hi hi bye bye... dia nyanyi ok tapi aku macam tak minat persembahan dia. Aku rasa macam dia merewang sangat atas stage. hahaha.. Apapun vokal dia power.. dia nyanyi lagi baik dari penyanyi asal lagu ni #ProtegeBlack #MentorMilenia2017 #MentorMilenia

Mark Adam ni bagi juri tetap pun bagus.. Aduhai.. lawak slamber dia memang menjadi #MentorMilenia2017 #JuriJemputan #MentorMilenia

Minggu ni Juara mungkin Usop kot. Elica pun nampak ada peluang jadi juara minggu ke 3 ni. Yang mungkin tak berapa selamat Balqis, Qaleesya.. Tu cuma ramalan aku jer belum tentu benar belaka hahaaha#MentorMilenia2017 #MentorMilenia #TeamUsop #TeamAlong

Juara mingggu ketiga Mentor Milenia 2017 #Elica.. Tahniah
Tiada penyikiran minggu ke 3 #MentorMilenia2017 #MentorMilenia

Apapun.. Mentor Milenia sepanjang 3 minggu ni rasa macam tak boleh nak ramal siapa bakal menang walau dari segi supporter memang nampak Usop lebih banyak supporter tapi dari segi persembahan selama 3 minggu ni nampak kejutan demi kejutan dari semua protege. Minggu pertama Usop menang.. Minggu kedua Along.. Minggu ketiga Elica. So, Untuk juara mentor milenia 2017 ni boleh jadi sesiapa saja selain Usop.. Nampak suspend jugak sebab dari pandangan aku memang tengok fenomena selama 3 minggu ni.. Tak mustahil Along, elica atau Syeera boleh jadi juara. Mungkin juga Anna..

Apapun memang persaingan nampak hebat jugak. Sebab setiap minggu setiap protege yang mula2 kita nampak macam tak menyerlah sangat atas pentas.. Tunjuk improvement yang baik. So, untuk usop hang jangan selesa sangat na... Jangan dok loglaq. Berusaha lebih kuat lagi lepas ni ok! Pada Along.. Kalau pun tak menang untuk mentor milenia kali ni Along memang dah ada pakej menjadi seorang penyanyi yang baik. Moga ada rezeki Untuk Along dalam Industri seni hiburan tempatan.. Insya Allah.

Tapi apapun persembahan yang paling menyentuh hati semalam adalah dari peserta ujibakat jemputan.. Fiena. Seorang gadis remaja dari sungai buloh yang cacat penglihatan tapi sangat berbakat besar dalam mencipta lagu & boleh menyanyi dengan baik. Semalam dia nyanyikan lagui ciptaan dia sendiri yang buat ramai penonton mengalirkan airmata termasuk juri tetap, Dato Hattan. Yer.. lagu dia memang sesuai di jadikan soundtrack drama. Dari lagu dia pun aku rasa boleh hasilkan satu kisah untuk di dramakan.. Itulah kekuasaan Allah.. Tidak menciptakan makhluknya tanpa kekurangan & kelebihan mereka tersendiri. Semoga Allah permudahkan urusan Fiena..

Persembahan Fiena Di pentas Mentor Milenia 2017 semalam

Tu je komen dari aku selaku juri surirumah yang tak di undang untuk minggu ketiga pentas mentor Milenia 2017. Minggu depan.. Kalau ada jodoh dengan mentor milenia aku akan menjurikan lagi diri ini. Pada yang rasa annoying tu.. minta maaf la noh.. seminggu sekali jer aku buat update berderet2 macam tu kat wall FB. hehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!