14 PERKARA PALING KANAK KANAK SEDIH,KECEWA, TAKUT & MARAH

18.4.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

14 PERKARA PALING KANAK KANAK SEDIH,KECEWA, TAKUT & MARAH. Sebelum kita jadi orang dewasa kita pun melalui zaman kanak kanak. Yelah.. mana ada orang keluar dari perut mak dia terus membesar bagai juara, remaja kemudian terus dewasa tanpa perlu melalui fasa kencing berak dalam lampin.. dari berbaring lepas tu meniarap, merangkak seterusnya berjalan & berlari katanya. kita semua melalui fasa yang sama. Sebab tu kadang2 kita melalui zaman kanak kanak yang lebih kurang sama macam anak anak kita walaupun zaman dah berubah & gaya hidup pun dah berbeza. Tetap masih ada persamaan dalam beberapa perkara yang pernah kita lalui dulu.. Anak kita pun melalui jugak. Mungkin benda ni di warisi turun temurun kan.


Masa kecik antara perkara paling buat kita meraung bila kena sakat dengan ahli keluarga yang lebih tua.. Tak kira la yang menyakat tu mak ayah sendiri atau abang & kakak kita.. Yang penting depa ni lebih tua dari kita la. prank yang paling menakutkan bila orang cakap kau anak angkat.. Memang tak boleh terima kenyataan. Dan dan tu jugak katanya meraung tak ingat. Jenuh pulak mak nak memujuk.

Tu salah satu perkara yang kanak kanak tak kira zaman sekarang ke zaman dulu memang akan meraung sementara dia nak faham benda tu cuma satu gurauan. Yang tu ok lagi tapi kalau berlaku benda - benda macam ni terutama yang nombor 14 tu memang hancur luluh terus hati & perasaan. Benda ni bukan kanak kanak zaman dulu jer hadapi malah sampai sekarang pun masih ada yang di permainkan perasaan sebegitu rupa. Bukan je kanak kanak.. Orang besar pun kadang2 terkena jugak nak2 lagi yang jenis jarang masuk dapur & masuk dapur semata mata nak makan jer.. Nak tau apa perkara tu meh baca kat sini >> 14 PERKARA PALING ANNOYING KANAK KANAK RASA BILA KENA PRANK DENGAN SAUDARA MEREKA YANG LEBIH TUA << Ramai yang terkena kan dengan benda ni. Hahahahaha..

Apapun.. Benda yang paling kita rasa menyampah bila adik beradik kita kenakan kita dulu bila dah besar & masing2 ada kehidupan sendiri kadang2 benda tu paling jadi perkara yang kita rindu. Kalau dulu.. macam anjing dengan kucing. Kalau boleh tak mau tengok muka depa sebab meluat suka kenakan kita tapi bila berjauhan saat berkumpul ramai ramai tu la paling di tunggu - tunggu. Tu la yang aku rasa bila dah berkahwin & duduk jauh dari family. Kalau dapat balik kampung tu.. Hanya Tuhan saja yang tau perasaan tu..

Moral of the story.. Hargailah masa bersama keluarga terutama ibu bapa yang ada anak anak tengah membesar ni. Masa mereka bersama kita kadang2 terlalu sekejab. terutama ibu bapa yang bekerja.. Masa bersama anak anak tu tak banyak lepas tu 'Me Time' bagai lagi hangpa nak. Sedar sedar.. anak anak dah besar & dah ada kehidupan sendiri mungkin banyak peluang anda dah terlepas bersama anak anak.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com