CARA MEMBELI BELAH DI WEBSITE LAZADA GUNA DEBIT CARD

4.4.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

CARA MEMBELI BELAH DI WEBSITE LAZADA GUNA DEBIT CARD. Ada antara kawan kawan aku yang tak terjebak dengan pembelian online ni sebab dia tak ada online banking katanya. Kalau beli dari direct seller tu biasa la.. Depa pi mesin deposit terus bank in jer duit. Kalau membeli melalui website ni..depa kata tak ada online banking jadi susah nak buat pembayaran walau sebenarnya pembelian melalui website macam lazada ni.. Banyak kaedah pembayaran di sediakan termasuk cash & carry bagi certain barang la.. Yang cash & carry tu aku sendiri pun tak pernah buat lagi.. Selalunya aku buat pembayaran transfer direct terus dari online banking jer.. sonang kojo den & sonang jugak duit den habis. hehehehehe


Tapi ceritanya tadi.. Aku nak beli satu barang guna voucher yang aku dapat dari lazada tapi di sebabkan nilai barang tu lebih sekupang dari nilai voucher tetap la aku kena bayar. Apa ingat lazada nak bagi diskaun ke walau 10sen je katanya. Tak ada sposen dia tak hantar barang ok! Order pun dia tak terima. So, jangan pandang kecil pada nilai sekupang tu. Orang tua tua kata.. tak dak sekupang tak cukup sejuta ok!

Nak tak nak kena la jugak bayar.. Macam biasa nak transfer guna online banking je la even sekupang pun. Tapi dua tiga kali dok try asyik error je naik fed up jugak. Dari skrin pc aku retak seribu sebab naik angin adalah try bayar guna kaedah lain.. Tengok ada pilihan guna debit card. Sedang elok la aku pun ada ATM debit card katanya. Memang aku jarang simpan cash.. Nak beli apa kebanyakkan swap2 jer.. Kalau yang pakai cash confirm la duit laki aku. hahahaha

Kali pertama ok try guna Maybank ATM debit card bayar pembelian kat lazada. Rupanya senang jer.. lepas dah add cart barang anda nak beli tu lepas tu clik kat proceed to check out. Lepas dah clik kat situ kat ruangan choose payment option tu korang just tick kat bahagian credit or debit card kemudian clik Place your order.


Lepas dah clik Place your order tu nanti dia ada satu ruangan korang kena masukkan nombor debit card & 3 nombor di belakang debit card korang tu. Lepas tu kena verify dengan MSOS code. Yang tu depa akan sms kat nombor telefon korang la. Lepas dah masukkan MSOS code tu order korang akan di proses. Selesai masalah.. Senang kan? aku dah try tadi.. tak ada sebarang caj tersembunyi. Aku bayar sposen dia potong sposen jugak la dalam account. hehehehe


Jadi pada korang yang ada debit card nak shopping kat lazada.. Tak perlu risau. Majoriti ramai yang ada debit card sekarang ni. Senang nak beli tak payah nak beratur kat mesin ATM keluarkan duit. Nak isi minyak kat stesen minyak pun boleh guna debit card. Zaman sekarang bukan secure sangat nak bawa cash banyak banyak ni.

Selamat bershopping you uolls...

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!