GANGGUAN MISTIK SEMASA SESI LATIHAN BLACK & SYEERA MENTOR MILENIA 2017

17.4.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

GANGGUAN MISTIK SEMASA SESI LATIHAN BLACK & SYEERA MENTOR MILENIA 2017. Tu dia.. mentor milenia 2017 dah jadi kisah seram pulak. Jin pun nak join jugak buat persembahan kat atas pentas mentor milenia tapi tak ada sapa nak jemput dia. So, dia kacau la Black selaku mentor kepada protegenya Syeera.. Apa kes? Apa yang berlaku? Kalau hangpa yang tak follow Mentor Milenia 2017 ni confirm tak tau.. Takpa.. Kami boleh tolong habaq kat hangpa. Kami kan penyampai yang busy body so memang kami akan canangkan kat hangpa la kan? Yang suka boleh teruskan membaca hat tak suka takut terpalit dosa & noda tu sila la pi buka kitab. Media sosial ni bukan bagus sangat dok hadap lama - lama katanya. hehehehe


Settle bab tu jon kita ke acara segmen seram serik lekatlekit versi Mentor Milenia 2017 pulak. Semalam konsert minggu ke 9, stage yang ke 8 kalau tak silap. Semalam persembahan protege semua di level yang selamat.. Minggu ni nampak Usop dah mula tunjuk improvement berbanding minggu2 sebelum ni dia nampak statik jer. Walau ada persembahan dia yang tak best tapi usop sentiasa selamat setiap minggu sebab usop kan ramai peminat & pelaris untuk mentor milenia 2017 ni. Sayang kalau usop tak guna kesempatan tu untuk tingkatkan pretasi dia.. sebab dia Insya Allah akan sampai ke final & sekiranya dia betul2 tunjukkan peningkatan yang bagus tak mustahil dia boleh menang.

Semalam.. Usop nyanyi lagu Hani. Semalam semua protege kena nyanyi lagu Dato Hattan. Persembahan Usop antara persembahan yang terbaik jugak semalam. Nampak confident dia bawa lagu tu macam lagu dia sendiri. Juri awam bagi Full mark 20 markah. Minggu ni memang nampak usop mula menunjukkan belang.. Keep it up Usop!


Along pulak.. Alhamdulillah even orang kedah boleh bawa lagu dalam loghat nogori sembilan dengan baik. Along nyanyi lagu Biso bonar semalam.. Nampak persembahan dia semalam agak rilex tak macam minggu2 yang sebelum ni memang dia nampak stress nak bawa sesuatu lagu tu. Persembahan Along semalam pun antara persembahan yang baik. Prop.. siap dengan ayam hidup atas pentas.


Elica bawa lagu Rindu bertandang lagi. Starting memang agak boring dia nyanyi tapi di pertengahan persembahan baru keluar power of Elica katanya. Elica juga buat persembahan yang baik semalam.


Syeera nyanyi lagu Mahligai syahdu tapi dah di beri nafas baru. Sebab lagu tu di bawa dengan irama ala2 classic india.. Memang persembahan dia ada kelainan, unik & menarik cuma entah kenapa dia bawa lagu tu aku dengar macam semak. Tapi salute yang arrange persembahan Syeera semalam memang kreatif. Cuma tu la berlaku satu kejadian mistik masa sesi latihan untuk persembahan lagu tu. Ada di tunjuk video flashback semalam.. tengah2 depa dok training untuk konsert semalam tetiba pintu studio yang berat tertutup sendiri. Bila black & yang lain2 check memang belakang pintu tu tak ada orang. Black kata pintu tu berat mustahil mampu tertutup sendiri sebab angin. Tapi mujur tak ada sebarang kejadian yang lebih teruk menganggu sesiapa even masa sesi latihan ataupun malam persembahan tu. Saja la tu.. dia nak join sama nyanyi hangpa tak ajak. Dah minggu ke 9 sorang pun tak jemput dia. hehehehe


Balqis pilih lagu rancak, samba apa saja sebab semua orang tahu kelebihan balqis selain bersuara merdu dia juga pandai menari. Dia boleh menari sambil menyanyi tanpa mencacatkan nyanyian dia even semalam nampak Balqis semput jugak kat hujung2 persembahan. Tu perkara biasa.. Penyanyi profesional pun kadang2 semput juga menyanyi sambil menari ni kan? Memang persembahan balqis ni orang akan enjoy. Dia nampak lincah, cantik & berbakat je kalau atas stage. Tahniah Balqis.. Balqis antara yang aku nampak ada peluang untuk jadi juara mentor milenia 2017.


Persembahan peserta ujibakat pilihan.. kalau hangpa tengok masa ujibakat ada seorang gadis dari penang ni datang ke KL sampai sanggup tidur kat KL sentral.. Pagi tu bangun datang ujibakat kali kedua untuk mentor milenia. Katanya kalau dapat join mentor milenia boleh la dia gunakan peluang untuk cari mak dia.. Tapi bila orang suruh cakap apa yang nak di sampaikan pada mak dia sampai kesudah tak tau nak cakap apa. Semalam pun sama jugak. Aku pun pelik dia ni betul2 nak cari mak dia ke nak cari publisiti pun tak tau. Tak nampak kesungguhan dia nak cari mak dia tapi nampak lebih nak cari perhatian dengan guna alasan nak cari mak dia jer.. Tapi takpa la kan.. Kita tolong sebarkan. Nama mak dia Merah binti hassan berasal dari melaka, Mak dia tinggalkan dia sejak umur dia 9 tahun. Lepas tu dia sendiri tak tau mak dia kat mana. Sesapa yang mengenali mak Nur Fatin Nadia ni.. Boleh hubungi pihak TV3. Nanti tv3 arrangekan pertemuan tu.. hehehehe. Semalam Fatin Nadia nyanyi lagu Tiada lagi. Bukan lagu Hattan.. Mentor2 bagi penghargaan dengan naik atas pentas nyanyi bersama dia. Suara tu sedap juga la.. serak2 basah cuma tak cukup power untuk di pilih dalam mentor milenia. Kalau dia masuk kelas vokal ke hapa.. maybe dia boleh jadi penyanyi yang baik.


Minggu ni.. Akhirnya Syeera merampas gelaran juara setelah minggu lepas berada di Bottom 2. Sememangnya persembahan dia menarik walau bukan taste aku sangat persembahan syeera semalam. Minggu ni yang berada di bottom 2.. Along & balqis tapi boleh agak mustahil ada yang keluar. Rasanya.. kelima2 protege ni mungkin boleh sampai ke final kot. So, peluang yang ada sila guna sebaik mungkin.. Terutama Along. Along sentiasa berada dalam posisi berisiko.


Tu je komen aku selaku jurisurirumah untuk konsert mentor milenia 2017 minggu ke 9, pentas ke 8. yer yer.. dari tengok mentor milenia baik tengok rancangan berbentuk keagamaan. Insya Allah.. rancangan berbentuk keagamaan ni aku masih tonton, cuma kadang2 nak mengulas isu agama yang berat2 ni risau tersalah fakta jugak. Tak sama macam mengulas rancangan hiburan kan. Apa yang aku rasa aku mampu share info berkaitan keagamaan aku share jer.. Bukan tak ada langsung kan? Kalau yang follow aku tahu la.. Aku ni suka berkongsi semua perkara. hehehehe

Moral of the story.. Semoga terhibur dengan komen2 aku minggu ni. Peace Yo!

2 comments:

  1. tercari-cari juga kalau-kalau ada cerita yang terkait dengan dengan pintu tutup sendiri tu. hehehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com