PENGASAS PRODUK TATI SKINCARE BAKAL TUNAI UMRAH & RASA TERANIAYA?

10.4.17 Suria Lekatlekit 6 Comments

PENGASAS PRODUK TATI SKINCARE BAKAL TUNAI UMRAH & RASA TERANIAYA? Amboi Puan lekatlekit puaka gunung gondol ni.. Kemain meriah kan hang dok up entri pasal Produk ni. Tak ada apa la.. Pengasas dia pun dah macam selebriti kat media sosial sejak dua menjak ni kan. Almaklum la produk dia semakin popular & hangat di perkatakan.. Mesti ramai nak tahu apa aktiviti dia kan. Lumrah public figure memang ramai peminat maka sebagai penyampai.. Den menyampaikan khabar jer..

Terbaca kat satu pos di Page Pengasas Produk tati Skincare ni. Tapi dia tak buat la post pasal nak pi umrah cuma dia buat post something yang krik krik krik.. Seolah2 sedang memberi tahu tentang apa yang sedang melanda diri dia sekarang. Yelah.. Semoga bertabah buat Puan. Dok baca la jugak komen2 follower dia.. tengok ramai jugak dia reply. Kat situ dia ada bagitau dia bakal pergi menunaikan umrah pada 15 - 24 April. Alhamdulillah.. Rezeki dia menjadi tetamu Allah, Insya Allah. Bukan semua orang di rezeki kan kesana even harta berkoyan koyan macam jamal pak tongkol saudagar unta tu. Hanya insan - insan terpilih jer Allah jemput jejak kaki ke tanah suci ni.


Dalam banyak banyak komen dok bagi kata2 semangat tertarik dengan satu komen ni.. Hangpa baca la noh cheq screenshot kat bawah tu. hehehehehe


Cuma masalahnya kita tak tahu sapa menganiaya & sapa teraniaya. Hanya pengasas Tati Skincare je tahu dia di pihak teraniaya atau menganiaya kan? Bukan apa.. pasal kontroversi produk tu kalau kata satu khianat & sabotaj.. Apa yang di laporkan walau bukan dari akhbar malaysia tapi di sahkan oleh pihak yang di iktiraf. Bukan dari bekas pengguna.. Kalau baca dari komen2 bekas pengguna pun terlalu banyak feedback yang kurang baik tentang produk tu. So, berhati hati la kan.. Takut kita dok pretend teraniaya sedangkan sebenarnya orang lain yang di aniaya. hehehehe

Tapi statement teraniaya tu bukan la dia buat secara direct to the point oleh pengasas dia.. Cuma hint2 dari kiasan kata kata tu ada gambaran sedang di uji dengan dugaan yang hebat takhkala ni. Cuma komen dari pengikut dia je yakin macam orang menganiaya produk tu.

Pasal kontroversi produk tati skincare tu hope ada campur tangan dari kementerian kesihatan Malaysia untuk buat ujikaji terhadap produk tu & dapat keluarkan keputusan supaya pengguna tahu samada ia betul - betul bebas bahan merbahaya atau sebaliknya. Sebab produk tu pun tak tau kat mana kilang dia.. Kat mana ujikaji di buat.. So, boleh timbul macam2 spekulasi tak baik. Jadi adalah yang terbaik pihak kementerian kesihatan campur tangan.

Moral of the story.. Zaman semua orang berlumba lumba nak cantik ni memang ada yang sanggup ambil risiko dengan guna produk2 yang merbahaya padahal boleh ja nak cantik ikut guna produk yang di jual di farmasi. tak berisiko & berbaloi untuk cantik ok! better la dari guna produk yang mempunyai tahap chemical & merkuri yang tinggi kan? Biarlah nampak lambat kesan dia dari merosakkan kulit hangpa.

P/S : Gamaknya pengasas produk yang jadi kontroversi ni depa pakai ka dak produk yang depa juai tu?? Tanya ok bukan spekulasi hehehehe

6 comments:

  1. huhu...kena tunjuk chemical test, baru confirm dia dianiaya kot?

    ReplyDelete
  2. No Koren hihi.. Sb tu kita takut guna produk2 sembarangan yg kesannya cepat2 nii

    ReplyDelete
  3. Biasa jer foundet tati 2..😂😂 jangan maro lekit2

    ReplyDelete
  4. macam produk dia sebelum ni gak lebih kurang gini gak... kecoh2 ada bahan2 terlarang

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com