SCROLL NEWS FEED FACEBOOK SALAH SATU RAHSIA CEMERLANG DALAM PELAJARAN

18.4.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

SCROLL NEWS FEED FACEBOOK SALAH SATU RAHSIA CEMERLANG DALAM PELAJARAN. Zaman dah berubah maka tip & petua juga turut mengalami perubahan seiring dengan perkembangan teknologi. Sebab tu banyak perkara kita dah tak boleh guna pakai dalam mendidik anak anak zaman sekarang. Zaman dah berubah jadi cara didikkan pun kena upgrade juga supaya anak anak kita tak ketinggalan dengan teknologi yang berkembang pesat atau tertekan sebab terkongkong dengan cara didikkan yang tidak seiring dengan zaman dia. Tu dia.. tetiba lekatlekit jadi pakar motivasi pulak kan.. hehehehe


Facebook adalah salah satu trend zaman sekarang. Sekarang ni mak bapak lahir je anak terus buka account IG la.. Fb la kan.. berbanding dulu paling2 bukan account bank je untuk anak anak. Katanya nak simpan moment2 penting dalam proses membesar seorang anak tu. Almaklum la zaman sekarang orang banyak simpan gambar dalam Album kat media sosial dari Album gambar sebab tu Album gambar pun tak berapa laku dah.. Kedai gambar la ni pun paling2 orang masuk nak ambil gambar pasport ja katanya kan. hehehehe

Facebook ni macam dok kata la kan.. Ada baik & ada buruk dia jugak. Tapi apapun perkara kalau di lakukan secara berlebihan yang asalnya baik pun boleh membawa keburukan & kemudaratan jugak. Tapi tak mustahil Facebook ni salah satu aktiviti yang mungkin menjadi penyumbang kepada pelajar - pelajar untuk lebih cemerlang dalam pelajaran. Sebab antara 5 Rahsia Pelajar cemerlang dapat A adalah dengan scroll news feed FB jugak. Nak tau macam mana benda tu boleh menjadi penyumbang kepada kecermerlangan seorang pelajar sila baca kat sini >> TIPS: 5 Perkara Simple Yang Boleh Meningkatkan Prestasi Korang Di Sekolah << Kalau baca pun malas, tak guna jugak kan. Jadi kalau nak jadi cemerlang sila clik & baca. Jangan tunggu orang suap sampai dalam otak ok! hehehehe

Sebab tu orang kata kalau teknologi tu di gunakan cara yang betul, Insya Allah banyak kebaikkan yang kita boleh dapat. Tapi kalau di gunakan untuk perkara sebaliknya.. maka sebaliknya la yang akan berlaku.

Moral of the story.. Teknologi tidak merosakkan manusia tapi manusia itu yang selalu merosakkan diri sendiri kerana berlebihan dalam menggunakan kemudahan teknologi yang ada.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!