SERAM! MISTERI TETAMU TIBA TIBA CHECK OUT DI SEBUAH HOTEL PANTAI BATU BURUK, KUALA TERENGGANU

11.4.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

SERAM! MISTERI TETAMU TIBA TIBA CHECK OUT DI SEBUAH HOTEL PANTAI BATU BURUK, KUALA TERENGGANU. Kalau dah minat tu.. Dia memang rajin la mentelaah. Serata forum aku cari cerita seram. Lepas ni boleh dapat title Puan Seri Seram Serik Lekatlekit katanya. Yelah.. Dah sinonim dengan cerita seram katanya. Walaupun sinonim dengan niche seram ni.. Blog aku jugak di kenali dengan macam2 niche ok.. Sebab tu masih mendapat kepercayaan untuk  review hotel la.. homestay,pakej percutian,produk kecantikkan & kesihatan,kosmetik, produk kanak kanak & bayi & macam - macam lagi la. Tu dia berbakat sungguh kan lekatlekit ni dalam penulisan di blog. Semua dia sapu.. Biasa la.. Dalam penulisan ni kena di pelbagaikan baru orang tak boring baca ye dak..


Walaupun macam - macam niche & genre penulisan aku ni.. Tapi di sebabkan minat cerita seram aku adaptasikan minat tu dalam blog. Bukan sekadar tiru tiru nak pancing traffic orang. Aku memang tak suka nak jadi saka orang.. Aku ni ada ego tersendiri. Bila apa yang aku nak buat tu Insya Allah aku buat sungguh2 bukan acah - acah & ajet ajet jer ok.. Di sebabkan kecintaan aku dalam cerita seram ni.. So hari ni untuk segmen seram serik lekatlekit aku nak share satu kisah seram yang berlaku kat sebuah bilik hotel di pantai batu buruk, kuala terengganu. Terengganu ni antara negeri yang jarang aku share kisah seram.. Alang2 dah jumpa kisah seram yang berlaku kat terengganu ni elok la kita momok momokkan orang terengganu pulak kan..

Alkisahnya sekeluarga ni pergi bercuti kat kuala terengganu.. Sedang elok depa nak check in masuk sebuah hotel di pantai batu buruk ni time maghrib. Time hantu setan merayap la tu.. Mula2 tu depa nak tempah bilik receptionist tu kata bilik full.. tup tup.. ada orang check out. Memang rezeki depa la nak dapat bilik kat situ. Depa tak tau rezeki depa jugak tu nak berkenalan dengan 'orang' kat situ.

Terpaksa la tunggu sekejab sementara housekeeping nak kemas2 & bersih2 dulu bilik tu. Almaklum la baru je guest keluar kan. So cadar selimut tuala bagai nak kena tukar jugak. Kang bagi terus bilik bekas di tiduri oleh manusia lain.. Viral pulak seantero alam maya. Orang yang check out tiba2 tu tak tau pasal apa tapi ok la kan... Di sebabkan ada yang check out secara tiba2 macam tu jadi ada la satu kekosongan bilik untuk depa menginap.. Tapi di sebabkan family yang baru nak check in memang tak tahu apa apa so depa pun tak terfikir la sampai kearah misteri & mistik. Malah tak sempat pun nak fikir bukan bukan dah.. asalkan dapat bilik dah cukup bagus katanya.

Sampai la.. depa check in ke bilik tu.. Bermula episod misteri wan peah.. Tu dia tetiba wan peah pulak.Wan Peah kat perak dah kenapa pulak jauh dia travel sampai kuala terengganu.. Ok ok.. bukan wan peah. Dalam 1 family tu si mak yang kena kacau dulu. Menurut cerita mak dia.. lepas di keluar dari bilik air dalam bilik tu tetiba dia nampak ada perempuan duduk atas katil tapi tak nampak muka sebab dia duduk dalam keadaan muka di sembamkan kat lutut.. Alah macam gaya orang tengah frust gitu.. Mana datangnya perempuan misteri atas katil tu? rasanya bukan ahli keluarga dia. Bila mak dia ternampak benda tu.. kejung la sekejab beliau.. Terkejut, terkujat, terkentut semua ada la. Kau apa tau bukan pernah tengok hantu secara live show macam tu. Hanya orang pernah jumpa benda2 gini je tahu macam perasaan & reaksinya.. erkkk.. macam aku pulak yang ada pengalaman tengok makhluk halus kan..

Tapi lepas mak dia pandang balik.. Benda tu dah tak ada so mak dia masa tu tengah siap2 nak solat maghrib sedang elok la di segerakan menunaikan kewajiban. Di lengah2 satgi awek ponti tu ajak lepak sekali atas katil pun masalah jugak kan? Tapi perasaan seram tu tetap la ada kan.. Kita cuma manusia biasa katanya. tak mau la cakap besar. Satgi dia mai jengoi (tunjuk) muka.. baru nak belajar mengeja perkataan 'menyesal'.

Tu mak dia.. Si Ayah pun tak terkecuali jugak ok! Tak adil la sakat sorang je. Tak fair & lovely katanya.. Ayah pulak masa tengah solat tetiba tak boleh bangun sebab dia rasa macam ada orang tekan leher dia sampai melekat atas sejadah. Ni bukan macam cerita yatt hamzah yang dahi melekat kat atas sejadah masa solat taubat ke hapa... Ni kes lain ok. Tapi lepas beberapa saat macam tu baru bapak dia boleh bangun balik. Nasib baik beberapa saat jer.. buatnya dia sengguk kepala orang tua tu dalam beberapa jam mau tak kejung kejang pakcik tu kat atas sejadah.Kesian aku terbayang keadaan pakcik masa tu.. terkiat kiat nak angkat kepala tak boleh..

Dahsyat jugak.. Orang tengah solat tu dia redah je. Sakat tetap sakat.. kalau tak.. tak hantu namanya. Kalau tak sakat macam mana nak ada koleksi cerita seram kan? Harap david teo terbitkan filem seram.. menangis je menonton. Bukan menangis takut.. tapi menangis dok kenang dosa maki hamun dia jer. hahahahaha. Lain la macam filem ni.. >> Inilah Filem Seram yang wajib tonton kerana bakal menjadi filem seram terbaik 2017 << Ni maybe boleh la layan sambil feel seram sejuk katanya. 

Maka misteri kenapa guest sebelum ni tetiba check out tu terjawab la secara tak rasmi. Mungkin tak tahan la kot kena kacau macam tu.. Nak holiday pun spoil mood. Maka segera angkat kaki la kan..

Moral of the story.. kalau ikutkan mana2 hotel ni mesti ada 1 bilik bersama kisah seramnya. Rasa pihak hotel kena book 1 bilik untuk hantu jangan bagi guest masuk. Apa.. ingat hantu tak demand ke? depa pun nak tidur hotel jugak ok!

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!