AWAS! INILAH MAKANAN YANG MENYEBABKAN GIGI RAKYAT MALAYSIA JADI KUNING

15.5.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

AWAS! INILAH MAKANAN YANG MENYEBABKAN GIGI RAKYAT MALAYSIA JADI KUNING. Sapa suka gigi kuning kan? Semua orang nak gigi putih macam Fazura. Bila senyum nampak berseri jer berbanding dengan gigi kuning even bersih macam mana pun gigi kuning tetap nampak tak menarik. Ada orang memang gigi dia jenis kuning... sental macam mana pun tetap tak putih.


Kita sedia maklum gigi jadi kuning ni banyak sebabnya.. Orang yang merokok jugak boleh menyebabkan gigi dia jadi kuning. Bukan takat kuning jer malah boleh nampak kesan karat hitam2 kat gigi tu jugak ok kalau tak di jaga dengan baik. Selain tu punca gigi kuning juga adalah dipengaruhi oleh pembentukan tulang. Ini adalah kerana pembentukan tulang tersebut memiliki unsur genetik serta usia. Jadi, warna gigi pun turut dipengaruhi oleh dua faktor tersebut.

Selain dari punca nikotin, genetik & faktor usia.. Makanan & minuman kita ambil pun boleh jadi penyebab gigi kuning jugak ok. Jangan kau ingat lepas makan kau terus gosok gigi dah kurang risiko gigi kau jadi kuning.. Tak jugak. Antara makanan yang menyebabkan gigi kita jadi kuning adalah makanan & minuman yang memang jadi kegemaran orang Malaysia ni. Kira kat mana2 pun mesti orang makan & minum benda ni tanpa ramai yang sedar makanan & minuman tersebut adalah punca utama gigi kita jadi kuning.

Terbaca satu artikel pasal makanan & minuman yang menyebabkan gigi jadi kuning ni terus insaf 5 minit sebab aku pun ada ambil makanan & minuman macam ni. Cuma aku rasa kalau tidak di ambil secara rutin atau kerap.. Maybe boleh kurangkan risiko gigi kuning kot. Cuma tu la ada satu jenis minuman ni aku rasa mungkin ramai menjadikan ia minuman rutin setiap hari kat Malaysia ni... Nak tau boleh baca kat sini >> Inilah makanan & minuman yang menyebabkan gigi jadi kuning. No 3 & 5 tu memang ramai yang suka minum & nombor 7 tu sarapan paling popular kat malaysia  <<

Betul kan? Yang no 3 & 5 tu minuman paling popular orang suka minum kat Malaysia ni & yang nombor 7 tu memang breakfast rakyat malaysia.. Cuba belek2 gigi tahap mana dah kekuningan gigi hanga sekarang? Kalau rasa di level yang nak nampak sama macam gigi emas tu elok la hangpa cepat2 hangpa bertukar kepada ubat gigi Darlie Charcoal power deep cleaning & whitening katanya.. Almaklum la Arang ni mampu memutihkan gigi.. Tapi nak gosok terus dengan arang macam tak berapa nak selera je kan? So, guna je ubat gigi yang di formulasi dari arang ni katanya. hehehehe

Moral of the story.. Gigi kuning ok lagi.. Otak kuning habis semua excited bila Maria Ozawa datang Malaysia. Erkk betul ke aku tulis nama dia tu.. Kalau salah minta maaf yer hahahaha

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com