DATO USTAZ KAZIM ELIAS PUN MAIN APPLIKASI FACEAPP JUGAK KE?

2.5.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

DATO USTAZ KAZIM ELIAS PUN MAIN APPLIKASI FACEAPP JUGAK KE?. Tengok dok trending jugak FaceApp kat social media.. Kalau scroll news feed tu masing2 dok upload transformasi muka dengan guna aplikasi tu. Dia bagi 4 fasa rupa kita.. rupa sekarang, rupa perempuan/lelaki, rupa masa budak & rupa masa tua. Aku ni macam biasa la.. enpon tak cukup space so jarang layan aplikasi2 macam tu. lagipun aku bukan dok rajin sangat upload gambar muka aku kan.. So, no point pulak aku nak install Aplikasi macam tu.. hehehehe


Tapi tak sangka ustaz kazim pun layan jugak yer aplikas FaceApp tu.. hehehe. Ustaz Kazim ni memang jenis sporting & berjiwa remaja juga kadang kadang. Sebagai pendakwah kadang2 perlu juga terjebak dengan aktiviti budak2 muda supaya dia lebih memahami & tahu untuk menegur apa yang baik & tidak. Benda tu penting ok dalam menyampaikan dakwah sebab cara hidup akan berubah mengikut zaman.. Jadi untuk mendidik golongan muda ni kena dengan cara mereka boleh terima la kan.

Aku memang suka scroll post2 ustaz kazim ni.. Tu yang terjumpa gambar dia guna FaceApp ni. Mencuit hati jugak tengok pendakwah selebriti macam Dato Ustaz Kazim Elias layan aplikasi macam ni. Nampak comel pulak perangainya.. hehehehe. Mesti hangpa pun nak tengok transformasi rupa ustaz kazim guna FaceApp ni.. Boleh tengok screenshot kat bawah..


Kalau korang pun nak try FaceApp ni.. pergi ke kat playstore search FaceApp.. lepas tu pilih la mana2 aplikasi yang bersesuaian dengan korang. Macam2 boleh edit muka korang.. nak jadi tua.. nak tambah aksesori kat muka..

Apapun benda2 ni tak salah pun nak guna untuk suka suka cuma teknologi kalau di salah guna yang baik pun jadi memudaratkan. So gunakan teknologi tu sebaik mungkin, Insya Allah mungkin memberi manafaat & pulangan kepada anda.

2 comments:

  1. Akak tak try pun lagi app ni..sebab akak takut tua..hahahahah

    ReplyDelete
  2. Ish, tak mahulah! Takut nanti gambar tua-tua tak berapa cantik. Wakakah!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *