SELSEMA KERING LEPAS BEBERAPA JAM SAPU TASNEEM NATUREL BALM

13.5.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

SELSEMA KERING LEPAS BEBERAPA JAM SAPU TASNEEM NATUREL BALM. Bagi yang dah masuk zon mak mak budak ni.. Antara stok yang kita akan simpan kat rumah adalah ubat ubatan. Sebab nak sakit ni bukan semua dia bagi signal dulu.. Kadang2 tengah elok2 tidur tetiba tengah malam suhu badan anak naik sedangkan sebelum tidur tadi elok jer. Tak ada sebarang tanda nak sakit pun..

Tasneem Naturel. Ada typo sikit pada watermark. hehehehe

Macam tu jugak aku... sejak ada anak memang segala ubat ada aku simpan. Ubat demam la, ubat batuk la, minyak angin, balm bagai.. Yelah, anak aku pun spesis kadang2 nak sakit tak ada tanda - tanda tup tup sakit jer. Tapi kalau nampak ada tanda - tanda nak sakit kalau dah stanby ubat ubatan kat rumah.. kita boleh cegah dari sakit tu melarat. Takde la time tu baru nak pi cari ubat bagai kan..


Sebab tu la penting untuk hangpa simpan stok produk Tasneem Naturel ni. Aku pun ada 1 set produk Tasneem Naturel ni. memang sangat sangat berguna di musim budak2 senang jatuh sakit. Minggu ni antara minggu ramai anak anak demam. Kat sekolah anak aku pun cikgu depa cakap ramai budak demam termasuk la anak aku. Siang ok.. tetiba malam je demam balik. So dengan ada stok Tasneem Naturel ni.. berguna jugak.

Bila dah demam ni kadang2 dia mula nak nak selsema & batuk. Batuk ni kalau dah kena pepaham la nak baik tu cukup lambat berbanding demam. Bila shahila demam lepas tu nampak ada tanda2 batuk & selsema cepat2 aku sapu Tasneem Naturel kat dia.

Coughflu Time balm ni memang sangat berguna masa anak demam, selsema & batuk. Serius berkesan. Shahila sembuh dari demam tiada batuk & selsema.
Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema. 100% dari Essential oils 

Tambahan bahan :⇛Lavendar ⇛Peppermint ⇛Eucalyptus ⇛Lemongrass ⇛Myrtle ⇛Orange ⇛Marjoram ⇛Spruce ⇛Cypress ⇛Pine

Mula2 aku try produk ni aku macam tak percaya juga. Ada satu hari tu budak shahila balik dari tadika bersin2 & berhingus macam selsema. So, aku try la sapu. Tak expect la akan baik dalam 1 hari yang sama.. Tapi apa yang berlaku lepas beberapa jam sapu Tasneem Naturel Coughflu time, kering terus hingus & bersin pun takde. Dua kali situasi macam tu berlaku. Batuk pun sama.. bila dengar ada bunga2 anak nak kena batuk... terus sapu Tasneem Naturel ni, Insya Allah mampu cegah benda tu jadi lebih serius. Jangan tunggu dah jadi irama batuk tu baru nak rawat memang makan masa juga untuk sembuh.


Sebab tu aku berani rekemen kat hangpa untuk simpan set produk Tasneem Naturel ni kat rumah atau bawa kalau nak travel kemana mana.. Antara yang ada dalam set produk Tasneem Naturel ni adalah

CoughCold Time
⇛Bantu kurangkan selesema
⇛Bantu cairkan kahak
⇛Bantu melegakan athma
⇛Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara guna:
Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
Boleh juga letak kat hidung & biar di hidu.

Calm Time Balm 
diformulasikan untuk menstabilkan emosi anak. Balm ini dapat membantu mengatasi masalah anak yang;

⇛Kuat meragam dan tantrum
⇛Kurang fokus
⇛Sering menangis

Yang calm time ni memang bagus kalau stanby masa outing dengan anak anak. Sebab aku pun buat benda yang sama. Budak dia nak buat perangai kadang2 sukar di ramal. So, kalau tengok bunga bunga tantrum dia mula nampak.. cecepat la sapu calm time ni.

Tummy Time Balm 
diformulasikan untuk keselesaan perut anak. Balm ini bermanfaat untuk mengatasi masalah;

⇛Kembung perut
⇛Susah buang air besar
⇛Sakit perut
⇛Cirit birit pada orang dewasa dan kanak-kanak
⇛Gastrik pada orang dewasa dan kanak-kanak

Yang ni aku bagi suami aku yanga da gastrik guna. Ok la.. membantu memberi kelegaan jugak

Sleep Time Balm 
diformulasikan untuk menyokong tidur anak yang nyenyak. Balm ini dapat membantu mengatasi masalah;

⇛Anak susah tidur malam
⇛Anak tidak tidur lena
⇛Orang dewasa yang tidur tidak teratur
⇛Masalah tidur malam bagi orang dewasa dan kanak-kanak

Yang ni antara yang terpenting. Lumrah budak budak kadang seronok main atau tengok tv dia boleh sampai overnight. Nak2 lagi terlebih tidur waktu siang. Atau ada juga anak yang ada masalah tidur. So, try sapu & tepuk2 sikit Insya Allah lena la anak hangpa.

Memang lengkap untuk keperluan bayi & kanak kanak. Terutama yang Coughflu time. Musim demam macam sekarang ni memang sangat sangat penting benda ni stanby dalam rumah. anak den pun sepanjang demam aritu memang sapu Tasneem Naturel Coughflu time ni jer. Memang membantu sangat2 masalah demam, batuk & selsema. Paling penting ia memang selamat untuk bayi & kanak kanak. So tak perlu risau nak guna.


Ni bukan sekadar review.. sememangnya aku sendiri dah guna & bagi aku sangat rekemen produk ni. Serius, Alhamdulillah berkesan. Kalau korang berminat nak cuba produk ni boleh hubungi

Call/Whatsapp : 019 882 4804
Facebook : Nursakinah Mohd Nor

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com