SURIA LEKATLEKIT BEKUMANDANG DI RADIO SURIAFM

19.5.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

SURIA LEKATLEKIT BEKUMANDANG DI RADIO SURIAFM. Tu dia dah bertukar profesion ke lekatlekit OOi.. dari blogger jadi DJ radio pulak. Kemain hang noh.. senyap2 ja tetiba berkumandang kat SuriaFm apa kes? Nak ganti DJ Lin ka ambil alih rancangan suria cinta ke.


Hangpa ni.. Layak ka kami nak take over rancangan suria cinta Dj Lin ni.. Hagak2 la kan? Blogger puaka macam kami hangpa nak suruh handle  pasal cinta. Satgi jadi cinta alam mistik pulak kan.. Kalau hangpa kata kami Take over Rancangan Jangan Tutup Lampu yang berkeudara setiap Tengah Malam Khamis tu logik la jugak kan? Baru kena dengan branding kami cerita seram ni.. Tapi apa kes kami berkumandang kat radio suriaFM? Jadi blogger jemputan untuk rancangan Jangan tutup Lampu ke?

Ada la jugak Dj BobRinggo selaku Dj yang mengendalikan rancangan Jangan Tutup Lampu tu ajak kami pi konti depa untuk ulas pasal kisah2 seram ni sebab katanya dia pun suka baca kisah seram yang kami up kat blog ni. Sapa sangka blog pinggiran kubur ada DJ radio baca. Tapi memandangkan time rancangan tu keudara tak berapa sesuai untuk seorang ibu yang ada anak masih bersekolah ni susah sikit nak penuhi undangan tu. Tanya asben dia suruh tanya balik kalau dia gantikan boleh tak? Macam la dia blogger kan? Nyampah kami tau! Dia pun nak caras populariti bini dia hahahaha. Erkk.. popular ke? hehehehe

Habis tu macam mana la Suria Lekatlekit boleh berkumandang di ruang udara SuriaFM ni? Hang ni cakap elok - elok sikit boleh dak? Jangan dok loqlaq sangat ok!.. Loqlaq apanya.. Betul la Suria Lekatlekit berkumandang kat SuriaFM tengah malam semalam dalam rancangan Jangan Tutup Lampu. Sebab salah satu kisah seram yang kami tulis dalam blog ni di kongsikan dalam rancangan JTL-SuriaFM semalam.Harus la depa bagi kredit sikit kat admin blog katanya. Alah.. setakat sebut nama kami ja kan.. Jangan la jeles sangat lah. Apapun terima kasih kat Dj BobRinggo SuriaFM sebab sudi announce nama kami semalam noh.. Terima kasih jugak kepada informer yang dengar suriaFM semalam, inform kami pasal ni. Time tu kami dah Zzzz... berpelukkan dengan anak. Yelah.. anak kami tidoq kena peluk2. Kalau time tu kami dok dengaq radio sekali dengan anak kami pun dengaq jugak maka esok harinya tak sekolah la gamaknya. tak payah tanya la bapak dia sapa nak peluk. Meluat aihh... nak jawab. hahahaha

Tu la kan.. Apa kita nak buat, buat la bersungguh - sungguh. Insya Allah benda tu akan orang lain nampak. Jangan acah - acah atau suka tiru tiru je. Walaupun kami tulis cerita seram dalam gaya santai & bukan la untuk buat orang takut baca cerita seram kat blog kami tapi cara tu la orang kenal penulisan kami. Tulis apa yang kita suka & tahu.. Meniru sekadar untuk traffic blog ni kadang2 apa yang kita tulis tak meninggalkan kesan di hati pembaca. Sebab tu penting personal branding atau identiti. Tak semestinya kena tunjuk muka bagai.. identiti ni boleh create melalui penulisan jugak. Tapi masih ramai blogger yang mengalami krisis identiti aku tengok sebab terlampau ghairah nak kejar traffic blog. Orang buat tu dia nak buat.. Orang buat ni dia nak buat.. Alih2 hangat2 taik ayam sebab dia cepat boring & sukar nak bagi komitmen pada blog. Rugi la macam tu. Semua orang boleh create blog tapi bukan semua orang mampu cipta nama & jenama melalui blog. Aku pun bukan hebat malah masih banyak perlu belajar. Jadi apa aku tulis ni sekadar perkongsian untuk kita sama sama belajar jugak.

Moral of the story.. Anda boleh jadikan sesiapa sahaja inspirasi dalam berblog cuma jangan cuba jadi orang lain. Benda tu sebenarnya membunuh keyakinan diri kita bila kita cuba jadi orang lain. Kita semua ada kelebihan sendiri yang boleh di serlahkan.. Cuma perlu percaya pada diri sendiri je. Peace Yo!

P/S : Kalau anda peminat cerita seram Jom like page Jangan Tutup Lampu - SuriaFM

1 comment:

  1. Saya dapat idea.. Nak review station radio pulak.. Hehehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *