PENIAGA ONLINE KENA ROGOL DENGAN PEMANDU GRABCAR

12.6.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

PENIAGA ONLINE KENA ROGOL DENGAN PEMANDU GRABCAR. Sekarang ni ramai yang pilih GrabCar sebab katanya lebih murah berbanding teksi. Guna kemudahan GrabCar ni katanya lebih secure.. Kalau ada apa - apa yang berlaku at least detail tentang pemandu tu di simpan oleh company GrabCar tersebut berbanding teksi.. dia tidak terikat bawah mana2 syarikat. Lebih kepada individu..

Gambar sekadar hiasan

Tapi tu la.. berurusan dengan manusia ni mana ada jaminan 100% selamat ye dak? Manusia ni antara hidupan yang bernafsu. Tu dia.. hidupan katanya. marah manusia lain kat kami satgi. Habis pakat dok serbu blog kami. Mampuih kena kecam, jadi viral seterusnya popular & david teo offer berlakon filem seram watak toyol pulak. Yelah.. nak jadi pontianak tak cukup tinggi katanya.. Jadi toyol je mampu.

Tapi dok buang masa baca berita2 kat akhbar online ni terbaca satu kes di mana seorang peniaga online katanya membuat laporan polis di rogol oleh seorang pemandu GrabCar. Masih dalam siasatan so tak boleh nak kata betul ke tidak la. Katanya pemandu GrabCar tu dah enam bulan menjadi pemandu GrabCar ni & hasil siasatan tidak ada rekod jenayah lampau. Dia selalu ambil penumpang midnight jer... Kebetulan peniaga online ni balik dari sebuah pusat karaoke agak lewat malam. Nak2 pulak time tu dia tengah mabuk kan.. So, orang buat apapun memang tak melawan la. Menurut berita yang aku baca.. Pemandu GrabCar tu menggunakan kereta jenis Perodua MyVi. Habis la Myvi.. terpalit lagi dengan kes kes jenayah. Kenapa Myvi? hehehehehe


Sekarang pemandu GrabCar tu katanya telah di tahan pihak berkuasa untuk siasatan & mangsa rogol tersebut sedang di rujuk ke hospital untuk pemeriksaan lanjut & pihak polis masih menunggu laporan dari pihak hospital.

Apapun bukan semua pemandu GrabCar bernafsu perogol.. Pemandu GrabCar ni ada macam jenis perangai jugak. Almaklum la manusia. Tapi tu la even berlaku perkara perkara macam ni pun trend sekarang orang memang lebih suka naik GrabCar.. Bukan apa cuma sebab ni jer >> Ini sebab orang suka naik GrabCar <<


Zaman sekarang kau naik apapun kau kena berdepan dengan risiko.. Sebab manusia ni kita tak boleh nak menilai dengan pandangan mata kasar. Jangan ingat spesis rupa & imej macam bawah lindungan kaabah ni baik baik sangat! Orang sekarang sanggup buat apa saja untuk kepentingan & keuntungan peribadi termasuk menganiaya orang lain untuk menutup kesalahan sendiri. Yang nampak jahat, senang kita boleh ambil langkah berjaga jaga tapi yang nampak gud gud & pretend macam malaikat tapi hati penuh sarang syaiton nirrojim tu yang paling bahaya.

Moral of the story.. Orang perempuan ni memang sasaran penjenayah sebab mudah terpedaya & percaya dalam semua perkara. Jadi sila la berhati hati.. Tak salah kita tidak bersangka baik dengan semua orang & semua perkara, at least kurang risiko terpedaya & di aniaya oleh orang lain. Jangan dah terhantuk baru terngadah mungkin waktu tu.. agak terlewat. Lagi satu jangan mabuk & balik lewat malam dengan orang yang tak di kenali. Peace Yo!

1 comment:

  1. erm banyak yang boleh dispekulasikan dengan cerita ni. apapun kita tunggu je lah hasil siasatan nanti.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *