SERIUS! ANIZON INNER NECK MAMPU MENGUBAH BENTUK WAJAH TANPA PLASTIC SURGERY

7/31/2017 10:36:00 AM Suria Lekatlekit 0 Comments

SERIUS! ANIZON INNER NECK MAMPU MENGUBAH BENTUK WAJAH TANPA PLASTIC SURGERY. Trend sekarang ber shawl bagai atau trend bawal pakai style ala2 budak sekolah dulu. Tak lipat dah tepi biar muncung macam tu. Saya ni tak berapa hafal nama2 style tudung ni. Saya lebih selesa style shawl yang selempang. Nampak simple tapi stylo. Even nampak ringkas tapi nampak trendy la jugak kan. Ntah sapa la yang mencetuskan fesyen shawl macam tu. Thanks la tak menyusahkan para mak mak ni nak membelit shawl sampai tercekik katanya.


Bila pakai shawl style selempang macam tu harus la kena pakai inner neck. Sebab nak menutup bahagian leher kan. Nak nak lagi yang pakai jenis pinless tu. Main selempang macam tu je kan. Macam saya guna juga satu pin bawah dagu. Nak2 lagi masalah orang perempuan ni memang suka hilangkan pin tudung. Jadi jimat la dari kena topup pin selalu hehehe

Antara Artis yang menggunakan Anizon Inner neck
Tapi tak semua Inner neck ni selesa & cantik di pakai. Inner neck ni pun ada macam macam kat pasaran. Tapi yang saya paling suka, Inner neck jenama Anizon. Sebab dia membentuk cantik kat muka selain bentuk dia kita boleh setting sendiri. Nak melekat kat muka atau nak muncungkan dia pun boleh. Ikut pilihan kita.

Yang bestnya mesti hangpa tau pasal Inner neck ni. Selalunya orang memang nak effect muka dia nampak bujur, nak sorokkan double chin.. Nak nampak muka kurus & langsing. Dengan Inner neck Anizon ni bukan je tak payah nak teruk - teruk buat plastic surgery atau nak guna teknik shading makeup sangat. Bila hangpa sarung ja.. Dia boleh memberi effect bentuk wajah yang hangpa nak. 1 Inner neck hangpa boleh membentuk muka hangpa seperti hangpa nak. Cuma nak buat bentuk empat segi je tak boleh. Setakat bulat & bujur tu takde masalah.

Saya paling suka Inner neck ni.Kalau nak bagi effect muka bujur..just tutup dagu & muncungkan. Kalau nak effect muka bulat. Rapatkan inner melekat kat muka & tolak ke belakang penutup dagu tu. Abaikan muka.. Malas nak touch up. Almaklum kat rumah hahaha

Yang best lagi Inner Neck Anizon ni.. Dia jenis tak mula kelepet.. Kalau di jadikan anak tudung untuk untuk solat pun kalau kita sujud.. lepas tu bangun dia akan kembali ke bentuk asal. Dia tak terpenyet & berkedut.



Inner neck Anizon ni yang specialnya dia ada penutup di bahagian dagu. Kelebihan penutup bahagian dagu ni selain untuk menutup aurat dengan sempurna dia boleh memberi effect kurus pada wajah. Senang nak sorok double chin katanya. Tak caya try la nak2 lagi yang muka terlebih pau tu hehehehe.


Yang jenis ni kalau emergency posmen ketuk pintu.. Boleh sarung jer. Senang

Selain mudah di bentuk & bentuk dia tidak berubah walau beraktiviti lasak, kain dia juga tidak panas & menyerap peluh. Tidak terlalu tebal & tidak terlalu nipis. Selesa di pakai.

Antara kelebihan lain Anizon Inner neck ni adalah..

⇛Wajah anda lebih bujur.
⇛Menyembunyikan bentuk wajah yang sebenar.
⇛Membuatkan wajah yang lebar kelihatan kecil.
⇛Menyembunyikan double chin anda.
⇛Membuatkan anda lebih selesa walau cuaca panas.

Bila mengenakan Inner neck Anizon memang boleh menambah keyakinan diri sebab mengubah wajah kita lebih nampak cantik. Tu yang saya rasa la. Sebab Anizon Inner neck ni sesuai di gayakan dengan semua jenis tudung atau shawl.

Jangan Risau ada pelbagai koleksi warna

Paling penting Anizon Inner neck ni free size & Fleksibel sangat. Muka kecik ke muka besar ke semua boleh sarung tak ada masalah & takkan buat kita rasa tercekik je hapa. Sebab dia elastik. Size dia akan terbentuk dengan sendiri mengikut size muka kita.

Berminat nak cuba Anizon Inner Neck boleh hubungi

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

CUMA BERGELUT BEREBUT TELEFON, ALIFF TIDAK MEMUKUL SEPERTI YANG DI VIRALKAN

7/30/2017 03:37:00 PM Suria Lekatlekit 0 Comments

CUMA BERGELUT BEREBUT TELEFON, ALIFF TIDAK MEMUKUL SEPERTI YANG DI VIRALKAN. Mesti ada yang cakap dalam dok sibuk dengan kes dia yang tak selesai sempat lagi nak menyibuk pasal gosip retis bagai. Takde la menyibuk, kami ni pengamal media sosial. Kerja kerja kami memang melibatkan media sosial. Kami penyampai jadi secara tak langsung kami akan ikuti setiap isu yang menjadi viral tu. Semenjak jadi viral isu Aliff Aziz & isteri dia Bella yang masih berpantang bersalin tersebar kami cuma baca je tak mengulas apa - apa.


Yelah.. Biarlah kita lambat mengulas tentang sesuatu isu asalkan kita tidak menulis fitnah even orang anggap kami ni blogger yang tak baik kan. Kami tak mau la terlibat menulis fitnah ni. Hari ni kami memang tak pi mana2.. Rasanya dah dekat 3 minggu kami tak keluaq kemana mana. Salah satu sebab anak kami kan kena chicken pox. tak mau la dok bawa pi tempat public satgi berjangkit pulak dengan anak orang lain. Dan sebenarnya kami tak keluaq sebab banyak kerja kat blog kami nak buat. Serius memang struggle sekarang ni cari duit nak menampung kos guaman untuk membolehkan kami membela diri kat mahkamah nanti. Kita tak boleh harap orang menyumbang je.. Kena ada usaha mencari jugak. Memang ramai menyumbang. Ada yang menderma seikhlas hati & ada yang membantu denga cara mengambil review & iklan di blog kami. Semua bantuan tak kira dengan cara apapun kami ucapkan ribuan terima kasih yer... Yang nak membantu boleh yer email kami lekatlekitgurl@yahoo.com atau PM kat di FB Suria Lekatlekit.

Ops... tu dia. Kalau tak konar baring cecah lutut memang tak sah. Tadi rasanya nak cerita pasal kontroversi penyanyi & pelakon kelahiran singapore si Aliff Aziz kan. Tetiba kisah dok struggle cari duit pulak yang keluar. Berbalik pada isu tersebut. Sebelum ni tersebar viral pasal Aliff aziz yang katanya pukul bini dalam pantang bila kantoi keluar ke pusat karaoke dengan seorang pelakon baru, adik kepada seorang pelakon terkenal juga.

Dari awal terfikir mungkin bukan dia pukul cuba tak sengaja mencederakan. yelah.. bila bergaduh ni kadang2 banyak berlaku perkara tidak sengaja tu. Hari ni tertengok melodi kat tv3, Bella isteri kepada Aliff Aziz bagi penjelasan semasa temubual yang di buat melalui panggilan telefon dengan seorang wartawan melodi. Katanya Aliff tidak memukul seperti yang di viral kat media sosial.. Cuma mereka bergelut berebut telefon yang maybe membuat Bella tercedera secara tak sengaja. Point dia kat sini tak ada adegan pukul memukul cuma mereka bergelut sesama sendiri.

Dari sumber lain yang cheq baca, Bella pun ada bagitau sepanjang depa berkahwin Aliff tidak pernah naik tangan pada dia. Jadi Aliff Bukan jenis kaki pukul bini. Dia pun tak merelakan tuduhan kaki pukul tu kepada suami dia. Malah bella mengakui Aliff seoarang bapa yang baik kepada anak mereka. Bagi dia apa yang berlaku adalah kerana di sebabkan orang ketiga dalam rumahtangga mereka.

Tapi bukan la cheq backing Aliff Aziz.. Satgi ada dok mai hentam cheq sampai lunyai pulak. Cuma cheq nak menyampaikan apa yang berlaku sebenarnya. Cheq tak membetulkan mana2 tindakkan yang salah di lakukan oleh mana2 pihak yer... Cheq pun bukan orang yang layak nak menjatuhkan hukum pada sesiapa. Tapi apa yang menjadi salah faham tak salah kita cuba betulkan.. Tu salah satu kerja khidmat masyarakat yang blogger boleh buat jugak kan? Bukan mengaibkan mana2 pihak cuma membetulkan fakta yang salah sahaja.

Moral of the story.. Apa yang berlaku pada mereka moga kita jadikan pengajaran. Masalah rumahtangga ni memang tak sesuai untuk di ceritakan pada umum tak kira salah tu dari pihak mana sekalipun. Kalau boleh di selesaikan secara tertutup, buat la secara privacy. Kerana itulah yang terbaik. Hati manusia ni boleh berubah.. hari ni dia marah tak mustahil esok dia kembali sayang. Jadi jangan kita menyesal dengan tindakkan kita yang mengikut emosi sudah.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ESENTIEL COOLING LOTION MERAWAT DEMAM CAMPAK @ CHICKEN POX PALING BERKESAN

7/30/2017 11:29:00 AM Suria Lekatlekit 4 Comments

ESENTIEL COOLING LOTION MERAWAT DEMAM CAMPAK @ CHICKEN POX PALING BERKESAN.  Kali pertama anak saya kena demam campak sejak 19 July lepas. Sekarang Alhamdulillah sembuh sepenuhnya dah cuma ada parut sikit lagi kat badan. Cuma esok je nak pergi ambil surat pengesahan doktor yang mengatakan dia bebas chicken pox. Sebab tadika anak saya memang macam tu peraturan dia. Jadi kena la ikut.

Esentiel Cooling Lotion. Gambar di ambil lepas dah di gunakan. So memang comot tak hengat. hahahaha

Demam campak @ chicken pox ni kita sedia maklum penyakit yang berjangkit kan.. Jadi kita tak boleh selfish sangat memperjudikan kesihatan anak orang lain. Pastikan betul2 sembuh baru hantar ke sekolah. Bermakna dah tak ada kudis semua tu.. Baru hantar.

Yer tahu anda ibu - ibu yang bekerja tak macam saya. Surirumah je. Boleh la duduk rumah belek anak je ye dak.. Tapi Nak buat macam mana. Tu dah tanggungjawab kita sebagai ibu bapa kan. Bekerjaya atau tak.. Kita kena jaga sendiri anak kita masa sakit. Tak boleh nak suruh cikgu jagakan. Tu bukan kerja cikgu nak jaga anak orang sakit, ok! Lagipun bukan anak kita je kat tadika atau taska.. Tapi ramai lagi budak budak lain. So, jangan sebab anak kita, anak orang lain berjangkit pulak.

Sebab saya ni duduk dalam kawasan bandar.. selepas campak mula banyak kat badan & muka.. Of course dia jadi tak selesa sebab rasa gatal. Ikut cara tradisi.. Guna daun semambu. Tapi kat sini memang susah dapat daun semambu tapi mujur la ada sepohon pokok semambu yang di tanam oleh seorang india kat parking. Boleh la minta sikit tapi anak saya meraung kalau kita mandikan dengan daun semambu atau tempek dengan bedak sejuk yang di campur daun semambu yang di tumbuk halus tu. Dia punya meraung macam kena histeria pulak..

Ada pergi ambil ubat sapu & makan kat klinik.. Tapi takde la mengurangkan sangat masalah chicken pox. Yelah.. kena ambil masa. So suami saya cuba mencari ubat kat farmasi.. Maybe farmasi suggest dia kot essential cooling lotion tu.

Apa yang best cooling lotion ni memang membantu kurangkan rasa gatal chicken pox tu. Jadi takde la tergaru garu budak tu. Selain tu dia mempercepatkan chicken pox tu kering. Sekali sapu esok tu boleh nampak kesan ada yang dah mula kering. Yang best tak menyebabkan parut pada bekas chicken pox tu kecuali kalau di garu. Mungkin anak saya picky eater juga kot so makanan yang di ambil agak terhad jadi kurang la parut tu.

Tapi memang essential cooling lotion ni mempercepatkan chicken pox tu sembuh. Dalam beberapa hari tu dah nampak kesan banyak yang dah mula kering & sembuh. bau dia pun wangi macam bedak. Jadi takde la terkepit sangat hidung. Harga dia saya tak sure.. dalam RM10++ kot sebotol. Sebotol kandungan dia 200ml.. Tak habis pun guna chicken pox anak saya dah baik.

Boleh di gunakan untuk merawat & melegakan kegatalan pada kulit akibat gigitan serangga

Saya sapu guna tangan je.. Sebab farmasi kata boleh je sapu pakai tangan. Sapu macam kita sapu lotion kat semua tempat yang di tumbuhi chicken pox tu selepas mandi & sebelum tidur. Insya Allah.. lena tanpa rasa gatal. Sebab bila di sapu pada kulit dia rasa mint.. Benda tu yang mengurangkan rasa gatal. Kalau bukan chicken pox pun.. kalau ada masalah gatal kat kulit boleh je sapu, takde masalah.

Sekarang ni nampak macam musim demam campak @ chicken pox kan.. Jadi mana2 ahli keluarga yang terkenal chicken pox tu boleh la ikhtiar merawat dengan esentiel cooling lotion ni. Kalau ikut orang dulu2.. bedak sejuk, daun semambu jer.. Tapi tu la cara hidup dah berubah. Nak cari daun semambu pun susah kan.. So, tak rasa guna ubat ubatan moden. Kita cuma ikhtiar selebihnya Allah yang menyembuhkan.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

NAK JIMAT TAK PERLU MAKAN TEPI JALAN, BOLEH JE MAKAN KFC

7/29/2017 10:31:00 AM Suria Lekatlekit 0 Comments

NAK JIMAT TAK PERLU MAKAN TEPI JALAN, BOLEH JE MAKAN KFC. Sejak semalam kecoh isu pasal aliff aziz & alif syukri.. Yang Aliff Aziz sebab di katakan mengasari bini yang tengah dalam pantang, Si Dato Aliff Syukri di katakan memalukan orang malaysia ketika melancong di Zurich Switzerland  bila dia merakam & upload video makan atas tar tepi jalan bila katanya dia cuba menumpang meja dia sebuah restoran tapi di halau.


Kata Dato Aliff Syukri kos untuk makan kat sana mahal.. Jadi dia ambil langkah penjimatan dengan tapau je makanan yang di masak kat rumah. Bagus Dato aliff even bergelar jutawan masih mengamalkan langkah berjimat cermat. Tu sebab dia kaya raya sampai jadi jutawan. Berbanding kita ni baru kaya sikit dah rasa boleh beli segalanya.. Tu belum jadi jutawan. Kalau dah jadi jutawan tak tahu la tahap bongkak tu level mana. hehehehe.. Jadi contohi la Aliff Syukri yang berjimat cermat yer..

Cuma tak perlu la makan macam gelandangan sangat even kat negara orang pun. Ramai yang berpendapat dia tak sepatutnya tunjuk imej selekeh macam tu kat negara orang. Banyak tempat yang lebih baik & sesuai untuk duduk bersantai & makan.. Tak semestinya dalam restoran. Boleh makan kat padang macam berpiknik. Sebab kat sana katanya biasa jer orang bawa bekal makanan ni. Banyak tempat di sediakan untuk makan selain dari restoran. Hope Dato Aliff.. jadikan pengajaran. Berjimat tu dah bagus cuma cara je salah.

Nak berjimat ni macam macam cara boleh buat. Berjimat tak semestinya sampai tak boleh makan sedap sedap & kat tempat yang lebih selesa, ye dak.. Sapa kata nak jimat kena makan nasi, kicap & telur goreng jer kat kaki lima je. Nak berjimat boleh jer makan KFC. Tak caya nak berjimat boleh makan kfc. Tak caya tengok ni >> Poket Nipis Lepas Raya? KFC Bucket Berbaloi Kan Ada! Pasti Sedap! << Satu family ok bukan makan sorang sorang. hehehehe.


Sebenarnya banyak cara penjimatan kita boleh buat. Tak perlu sampai nak merendahkan martabat kita di khalayak ramai kan. Lebih - lebih orang yang berpengaruh & di kenali. Apa yang mereka buat memang menjadi perhati sebab cerita & berita mereka ada 'Value'. So media memang akan highlight cerita tu.

Walaupun Aliff syukri ni selalu je kena kecam dengan tindakkan dia yang kadang kadang orang rasa annoying tapi saya agak respect dengan dia sebab dia tak menggunakan perkara tu untuk balas dendam dengan apa - apa tindakkan. Dia salah atau tak.. Dia rilex & terus buat apa yang dia rasa dia suka. Mungkin dia tahu bila di kenali dia akan jadi bahan media. Benda tu juga bagi publisiti kat dia. Yang antara sudut positif dia yang boleh di puji.

Moral of the story.. Bila jadi public figure ni apa yang nak di buat kena fikir banyak kali. jangan fikir persepsi positif je sebab pandangan orang tak sama seperti apa yang kita fikir. Peace Yo!

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PAKEJ PHOTOGRAPHY MURAH UNTUK SEBARANG MAJLIS DARI JELITA IMAGES

7/27/2017 10:30:00 PM Suria Lekatlekit 2 Comments

PAKEJ PHOTOGRAPHY MURAH UNTUK SEBARANG MAJLIS DARI JELITA IMAGES. Sekarang photographer memang mendapat permintaan tinggi. Bukan sahaja untuk wedding malah untuk apa2 sahaja aktiviti orang sekarang nak ada gambar yang cantik sebagai kenangan. termasuklah gambar untuk hari raya atau apa2 hari keraian yang lain. Dengan lambakkan photographer sekarang ni korang boleh buat pilihan mengikut kepuasan sendiri & bajet yang ada..


Gambar ni memang sampai sekarang menjadi satu benda yang ada sentimental value.. Terutama gambar yang kita nak simpan sebagai kenangan untuk di tatap anak cucu nanti. Semua orang nak gambar yang cantik.. Kadang2 di sebabkan kita tersalah pilih photographer & dah bayar semua tapi dapat hasil yang sangat sedih mesti sakit hati kan.. Tu yang jadi viral kat media sosial tak puas hati bagai.


Sebab tu penting kita survey dulu photographer yang kita nak ambil. Zaman sekarang tak payah kita nak walk in sangat satu persatu premis perniagaan untuk servis photography ni.. Kita boleh survey melalui online. Baca komen & review dari orang yang pernah menggunakan khidmat mereka untuk mengelakkan kita tertipu atau mendapat servis yang mengecewakan.

Jadi kat sini saya nak perkenalkan pakej photography yang di kendalikan oleh Jelita Images.. Gambar gambar hasil tembakkan photographer dia pun tak kurang cantik atau hebat. Banyak juga pakej yang murah & mampu milik di tawarkan oleh Jelita Images ni.. contoh untuk Photoshoot perkahwinan.. sekarang tengah promosi pakej yang murah.. Boleh rujuk promosi di bawah...

Mid Year Sale 2017 is back!!!
HARGA PROMOSI PAKEJ PHOTOGRAPHY 2 EVENT NIKAH DAN SANDING HANYA RM1499 Sahaja!
Yaa betul!! Harga hanya RM1499 untuk NIKAH + SANDING! Cepat booking sekarang! sebelum tarikh majlis anda penuh!! rugi kalau lambat 
☺2 EVENT (NIKAH + SANDING) RM1499
☺Exclusive photobook (40ms)
☺canvas frame size 20x20
☺termasuk outdoor juga ya!!
☺gambar dalam pendrive eksklusif

 Korang boleh tengok juga hasil pihak tembakkan photographer Jelita Images kat bawah ni..








Selebihnya korang boleh tengok di Facebook : Jelita Images

Jadi kalau hangpa tengah tercari cari pakej photography untuk buat photoshoot sebarang event tak kira la majlis kahwin, hari jadi, hari raya, nak buat photoshoot untuk produk atau apa saja berkaitan gambar boleh try servis dari Jelita Images. Insya Allah photographer ni tak bawa lari duit hangpa hehehehe. Sebab gambar gambar yang di hasilkan oleh Jelita Images ni pun cantik sangat..

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai detail pakej yang lain sila hubungi,
Facebook : Jelita Images
# tertakluk pada terma dan syarat

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KESIAN.. WAJAH LARA ALANA MENJADI KONTROVERSI LAGI

7/27/2017 05:42:00 PM Suria Lekatlekit 3 Comments

KESIAN.. WAJAH LARA ALANA MENJADI KONTROVERSI LAGI. Dari sejak lahir anak kepada selebriti terkenal Scha Al yahya & awal shaari ni tak habis habis menjadi kontroversi walaupun budak tu bukan paham pebenda pun lagi. memang sejak lahir wajah Lara Alana selalu jadi kontroversi. Tak tau la pasai pa orang asyik mempertikaikan wajah dia. Bagi aku Rupa Lara Alana tu memang Mix mak bapak dia. Ada sikit Scha & ada part macam Awal. So terhasilah Lara Alana..

Happy Birthday Lara Alana Yang ke 3

Sejak semalam entri yang aku pernah tulis pasal lara Alana yang di katakan nitezen mempunyai ciri autisme... Naik mencanak rating dia. Tertengok juga la perkembangan terbaru Lara, Alhamdulillah sekarang nampak ok. Dah ada komunikasi 2 hala. Speaking london la.. Melayu tak dengar lagi. Takde la nampak kelainan sangat. Tapi sebab aku cuma tengok dari short video yang bapak dia kongsi kat IG jer. So, aku tak boleh nak judge apa apa. Lagipun aku bukan pakar.

Bila entri tu mula melonjak naik.. Pelik juga la kami. Pasai pa pulak entri tu dapat sambutan hangat sampai hangit ni. Ni mesti ada isu baru. Betoi la.. terbaca kat satu blog katanya jadi isu panas bila ada seorang komen pada gambar yang Page Roti Kaya upload kat FB sambutan hari jadi Lara Alana yang ketiga. Dia kata lara alana makin besar makin terserlah rupa macam budak sindrom down.. Maka habis peminat lara Alana kecam dia.

Walaupun komen dia tak la kejam sangat tapi rasanya mengundang padah juga la kan?

Awat kata lagu tu.. Kalaupun ada iras rupa kanak kanak sindrom down ia tak patut la untuk di komen macam tu. Tak salah pun kalau ada rupa sindrom down. Benda tu seolah olah macam jadi satu benda yang tak baik pulak. Bukan satu dosa pun kalau di lahirkan sebagai sindrom down. Unik apa.. Sindrom down ni mempunyai wajah yang hampir sama. Tu pun bukti kekuasaan Allah jugak. Hanya mereka yang terpilih sahaja di kurniakan anak istimewa ok! At least dalam keluarga tu dah ada seorang ahli syurga. Mak bapak dia tak payah risau dah.. Cuma kat dunia ja kena struggle sikit sebab membesarkan anak istimewa ni bukan mudah.

Aku pun tak minat sangat cara mak bapak Lara Alana ni expose anak dia.. Kesian la dok jadi bahan penghinaan orang tapi aku pun tak sokong mana2 pihak yang mengeji atau mengeluarkan komen yang tak baik kepada seorang budak yang masih kecik macam tu. Lara Alana cuma seorang anak kecil yang tak tahu apa - apa. Seorang anak yang masih suci dari dosa. tak payah la dok cari gaduh sangat dengan budak budak. Tak payah la nak pertikaikan rupa dia.. Benda tu sensitif untuk di sebut sebut secara umum.

Apapun tak payah la nak kecam budak sekecil Lara Alana.. Dia cuma seorang kanak kanak yang masih belum mampu buat keputusan untuk diri dia sendiri. Kalau dia dah boleh fikir sendiri gamaknya dah lama dia tutup account Instagram dia kot. kekekeke.

Moral of the story.. Rupa ni kurnian Allah. Jangan mengeji.. Sebab lukisan Allah ni dah cantik sangat. Siapa kita nak menidakkan apa yang Allah lukiskan di wajah seseorang.

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AWAS! KUIH SEPIT LAVA MUNGKIN BUAT ANDA JADI BERNAFSU

7/26/2017 11:00:00 PM Suria Lekatlekit 1 Comments

AWAS! KUIH SEPIT LAVA MUNGKIN BUAT ANDA JADI BERNAFSU. Kuih sepit ni.. Antara kuih yang menjadi kegemaran orang Malaysia tak kira la musim perayaan ke tidak. Sedap ok buat kudap2 time bersantai santai.. Asyik jer. Dengan rangup & manis rasanya.. silap2 sebalang habis macam tu je tak sampai sejam hehehehe.


Antara yang menjadi kegemaran ramai adalah kuih sepit Lava. Mesti ada yang tak tau tentang kewujudan kes sepit lava kan.. Rugi la wei hangpa tak tau terutama yang suka makan kuih sepit tu. Tengok gambar je pun memang boleh meransang NAFSU... apatah lagi kalau ada depan mata memang menaikkan nafsu ok.. Bukan nafsu syahwat tapi nafsu nak makan jer.

Mana tidaknya.. Bila sebut lava.. Tu dia mesti dah terbayang limpahan coklat yang di sifatkan sebagai lava tu.. Bayangkan ia di jadikan snek petang hari atau semasa menonton. Bayangkan cepat.. Bayangan yang mampu menaikkan nafsu ingin menjamahnya dengan rakus hehehehe.


Kuih Sepit Lava ni adalah sejenis kuih sepit (Kapit) yang dah transformasikan menjadi kuih sepit moden. Kalau dulu kuih sepit ni mana ada perisa bagai tapi sekarang dah ada dalam berbagai perisa ok! Tu yang menjadikan kuih sepit lava ni lain dari yang lain & semestinya lebih sedap ok!.

Antara perisa yang ada adalah..

☺Chocolate
☺Peanut
☺Peanut Chocolate
☺Peanut Strawberry
☺Peanut Grape
☺Chocolate Nut
☺Peanut Nut
☺Peanut Chocolate Nut
☺Peanut Strawberry Nut
☺Peanut Grape Nut
☺Nutella Nut
☺Cappuccino
☺Original


Zaman kemeseletan ekonomi.. dengan cukai bersepah sepah sana sini memang tak cukup dengan hanya satu kerja. Rakyat Malaysia di sarankan melakukan banyak kerja bagi meningkatkan ekonomi sendiri.. Yelah nak menampung keperluan hidup zaman sekarang ni bukan senang. Barang semua dah mahal.. even nak beli ikan masin pun kadang2 jenuh nak tekan kalkulator nak kira bajet.. Betapa Kos sara hidup semakin tinggi kat Malaysia.

Jadi nak tak nak kena kreatif jugak buat kerja sambilan.. Ada orang sambil buat kerja makan gaji dia buat kerja side income. Sambil bekerja sambil berniaga tapi jangan la berniaga waktu kerja. Time rehat atau time habis waktu kerja tu boleh la kan.. Takut nanti rezeki yang kita dapat tak tau berkat ke tidak pulak kan..


Pada korang yang rasa nak cari pendapatan tambahan tak tau nak berniaga apa. Ada peluang korang untuk tambah pendapatan dengan menjadi agent Kuih sepit.. Kuih sepit sekarang pun di edarkan melalui agent2 jugak ok! Jangan tak tau..

Jadi kalau yang rasa berminat nak join jadi agent kuih sepit jangan risau sebab

- tiada yuran nak jadi agen
- minimum order 20 balang untuk harga agen
- penghantaran menggunakan bas ekspress sahaja (untuk luar kelantan)
- margin rm6 ke atas untuk setiap balang

Sedikit info tentang kuih sepit ni..

1 balang ada 40-45pcs (lain2 perisa)
1 balang ada 50-60pcs (original)
 Berat 1 balang +- 500g

Jadi kalau berminat nak nak order atau nak jadi agent boleh hubungi :

whatsapp : 013-3144447
Facebook Page : Kuih Sepit Lava
Instagram : Kuih Sepit Lava

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MISTERI KAPCAI LAMPU BULAT NOMBOR PLAT NS 476 MUNCUL DI TENGAH MALAM JALAN LAMA

7/26/2017 04:22:00 PM Suria Lekatlekit 1 Comments

MISTERI KAPCAI LAMPU BULAT NOMBOR PLAT NS 476 MUNCUL DI TENGAH MALAM JALAN LAMA. Di sebabkan mood nak berseram serik tu tengah on jadi kita memburu lagi kisah misteri & seram. Tau hangpa mesti tunggu kan.. Apa lagi kisah seram seterusnya yang lekatlekit nak momokkan dalam segmen seram serik lekatlekit ni.

Gambar sekadar hiasan

Kalau sebelum ni kita biasa dengar kisah legend Volkswagen kuning kat lebuhraya karak kan.. Tapi kali ni kami nak share dengan hangpa satu kisah pasal Misteri sebuah motor kapcai jenis lama, lampu bulat siap ada plat number NS 476 lagi. Kisah dia takde la extreme sangat.. Sangat simple bagi kita yang membaca tapi kami yakin orang yang melalui pengalaman tu rasa kecut juga usus perut. Yelah.. Time tengah malam, sunyi basi macam tu bila berdepan dengan situasi yang pelik, penuh misteri & mistik.. Susah untuk di capai logik akal ni memang mengundang seram juga la kan.

Kisahnya bermula.. Seorang hamba Allah ni dalam perjalanan balik dari melaka katanya. Tak tau la dia pi melaka tu buat apa.. Tak pulak dia cerita so kita pun tak payah la nak jaga tepi tayar kereta dia sangat la kan. Satgi kena lenyek tak pepasal kita pulak ke rahmatullah. 

Walaupun banyak cerita seram dia dengar.. tapi tetap dia guna jalan lama. Lokasi sebenar dia tak nak pulak bagitau cuma dia kata berdekatan dengan pajam. Hek.. eleh.. Tu mesti nak pedajal orang lain juga kan.. Tak aci la dia kecut usus sengsorang. Kena bagi orang lain pun rasa jugak. Kalau bagitau lokasi sebenar satgi lenggang pulak jalan tu tak dak orang guna. hehehehe

Maybe dia nak test power sebab banyak sangat cerita seram orang lain ketika guna jalan tu. Dalam pukul 1.45 pagi macam tu dia drive sengsorang. Dia memandu dalam 70km/j & sempat memotong sebuah motor kapcai jenis lama, lampu bulat bernombor plat NS 476. Atas motor tu ada dua orang.. Sorang of course la menunggang & sorang lagi membonceng. Dua2 nampak macam orang tua. Time tu dia takde la rasa apapun. Orang tua bawa motor apa nak pelik sangat. Tak ada apa yang aneh pun bagi sesapa. 

Tapi selang 5 minit macam tu.. Motor kapcai lama yang dia potong tadi ada kat depan dia. Dia dah makesure motor yang sama, no plat pun sama. Memang motor bukan kereta proton yang baru launches ni >> Proton Launches 2017 Model Of Proton Iriz With New And Improved Features << Mak Aii... Motor ni boleh terbang ke hapa. Tak nampak melintas pun tetiba ada kat depa. Sedangkan dia tak ada berhenti kat memana sepanjang perjalanan. Dia mula cuak dah. Tadi boleh la rilex.. Tapi tetiba lepas potong jumpa kat depan lagi ni dah kes berat. Dah macam kisah seram Volkswagen kuning jugak. Lepas potong jumpa balik kat depan.

Sampai sekarang katanya dia tak tahu milik siapa motor & siapakah yang menunggang & membonceng motor kapcai tu. Adakah jelmaan mangsa langgar lari yang meninggal dunia kat jalan tu? Wallahualam.. Yang pasti apa yang dia nampak tu memang tak boleh di terima logik akal. Dia yakin apa dia jumpa bukan manusia dah.. Something yang krik... krik.. krik.. Di tambah lagi tempat tu memang terkenal dengan macam macam kejadian seram. Jadi tak mustahil apa yang dia nampak juga berkaitan dengan misteri & mistik tempat tu.

Moral of the story.. Kalau dah orang kata tempat tu keras tak payah nak test power sangat kalau hati tu tak kental. Ni mujur hati kental sampai rumah juga. Bukan apa takut bila jadi kejadian macam tu keras kat tengah jalan pun payah jugak. hehehehe

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SERAM! JELMAAN IBU YANG MENINGGAL DUNIA DI WAD BAYI

7/25/2017 03:06:00 PM Suria Lekatlekit 4 Comments

SERAM! JELMAAN IBU YANG MENINGGAL DUNIA DI WAD BAYI. Tu dia.. Dia mai dah.. siang siang hari segmen seram serik lekatlekit bersiaran ni. Bukan apa.. hari2 kami dok tengok ada ja keywords kisah seram lekatlekit melekat kat blog kami ni. Hangpa rindu dengan kena momok dengan kisah seram ka.. Maaf la kami bukan nak buat hangpa semua tertunggu tunggu update terkini kisah seram kat blog puaka ni.. Tapi Almaklum la kami la bergelut dengan perkara yang lebih serius. So, kami terpaksa buat banyak kerja sikit nak cari side income bagi menampung kos guaman. Mohon doa dari semua juga.. Semoga Allah permudahkan segala urusan..


Kes tu kita letak tepi sat na.. Ni kami nak share dengan hangpa 1 kisah seram yang berlaku kat seorang nurse baru yang di tugaskan kat wad baby. Misi ni dia memang tak ada masalah nak jaga baby sebab dia memang sukakan baby. Di tambah lagi dia pun ada anak yang usia dalam setahun.. So, tak kekok sangat la dia dengan baby. Dah jadi mak mak gitu la.. dah expert macam mana nak handle baby ye dak.

Setakat baby meraung bagai.. takde masalah la bagi misi ni walau mula2 dulu memang benda tu agak merimaskan tapi bila dah lama dia dah biasa so tak ada apa yang membingitkan telinga dia lagi. Nak jadi misi kena lagu tu la.. Bukan setakat jaga anak orang tapi juga berkaitan dengan amanah & tanggungjawab pikul tugas tu. So,misi - misi kena ingat memilih kerjaya sebagai misi pikul tanggungjawab yang besar. Kalau rasa tak mampu mohon pilih kerjaya lain.. Tak semua orang sanggup jadi misi. Ada yang belajar separuh jalan lari pun ramai hahahaha

Nak di jadikan kisah seramnya.. Lepas 2 bulan kerja shift siang so kena la rotate.. maka dia di tugaskan kat shift malam pulak. Tak aci la sepanjang zaman kerja shift siang ja kan. Apa ingat kerja kilang je ada shift ka. Kerja misi pun ada shift. Ingat hospital buka office hour ja ka. Hospital ni 24 jam beroperasi ok! heheheh... macam la orang tak tau kan.

Pada satu malam yang sepi.... Bukan! Bukan pakmat jual topi.. bukan juga topi pak mat koyak pak mat jual tempoyak.. Semua tu tak ada kena mengena dengan kisah ni. Pak mat punya watak tak ada dalam ini cerita ok! Kisahnya semasa misi ni bertugas night shift bersama 3 lagi misi yang lain di wad bayi. Hari pertama shift malam tu tak ada apa2 yang berlaku.. Hari kedua pun sama juga. Semuanya dalam keadaan baik tapi bila masuk malam ketiga...

Jeng.. jeng.. jeng.. sesuatu telah berlaku. Jangan buat spekulasi. Ni bukan cerita pasal lagenda hantu susu datang ketuk rumah orang sambil dukung batu nisan minta susu ok! Tu kisah dah jadi sejarah. Hantu susu pun dah pencen gamaknya. Sekarang lepak dalam dalam hutan makan duit pencen dah gamaknya dia. Lama sangat berkhidmat sebagai hantu untuk memomokkan orang awam.

Nak di jadikan cerita masa tiba giliran misi ni bagi susu kat baby yang terjaga pukul 2 pagi. Almaklum la baby kan.. memang setiap sejam dua mesti bangun nak menyusu. Sapa pernah beranak pinak tahu la.. Termasuk la aku. Mencabar kesabaran beb.. baru terlelap sejam anak dah bangun nak menyusu...

Dalam celah2 kesunyian malam ni tiba2 ada seorang bayi lelaki menangis bagai nak rak.. Terkejut jugak la misi tu. Nak nak lagi sepanjang dia bertugas memang tak pernah dengar tangisan baby senyaring & sekuat tu.

Apa lagi kelam kabut la si misi ni pergi ke bilik yang menempatkan katil baby tu. Dalam celah celah tu dia dengar  pulak suara seorang wanita yang minta dia cepat ke katil baby tu. Sekali lagi dia terkejut sebab mana ada ibu ibu yang terjaga atau masih berjaga dia wad. Tapi dia anggap mungkin cuma mainan perasaan dia jer. Yelah tengah2 malam ni.. bunyi angin pun kadang2 dengar macam orang tengah menyembang ye dak..

Bila dia sampai je kat bilik baby tu.. terkejut beruk mak yeh kategori pop yeh yeh juga la.. Mana taknya dia nampak bayangan seorang wanita berada luar cermin bilik. Bukan apa luar cermin bilik tu memang ada ada tempat yang boleh sapa2 berpijak. Kira bukan tingkap terjun ke bawah terus la. Tapi masa tu mungkin dia tak sempat berfikir secara logik kot.. terus dia cuba menyelamatkan wanita di luar cermin tu tapi bila di buka tingkap lain pulak yang berlaku.. Mesti hangpa tak sabaq kan nak tau apa berlaku pada wanita di sebalik cermin luar tingkap tu. Adakah ia spiderman yang boleh melekat pada dinding??

Bukan... Bukan spiderman. Bila di buka saja tingkap tiba2 bayangan wanita tersebut terbang dengan pantas. Sebab terkejut.. terjerit juga la dia. Mujur tak terpengsan kat situ. Gila kau.. bukan setakat meremang bulu roma.. Bulu kening pun boleh berdiri tegak macam dengar lagu negara ku. Hantu kot nampak depan mata... Bila kawan2 si misi tu dengar dia menjerit depa pun segera la datang. Lepas dah cool down sikit, terus dia pergi ambil baby yang menangis. Mujur baby tu tak ada apa apa.

Lepas dah pastikan semua dalam keadaan selamat baru dia bagitau kawan kawan dia apa yang dia nampak. Sebab dia tak puas hati dia siasat apa kaitan baby tu dengan jelmaan wanita yang dia nampak tu. Barulah dia tahu ibu kepada bayi tu meninggal dunia selepas melahirkan anak. Walaupun cik misi tu berpendapat mungkin roh ibunya datang menjenguk anaknya.. Tapi sebagai orang islam kita kena tahu, Orang yang dah meninggal dunia takkan kembali kedunia dalam apa bentuk jelmaan sekalipun. Tu semua perbuatan jin & syaitan untuk menyesatkan manusia.

Moral of the story.. Jin & syaitan ni ada kat mana2 terutama dengan bayi yang masih kecil. Sebab tu la kalau kat rumah jangan biar bayi kecil sendirian atau ibu yang tengah berpantang tinggal sendiri. Dalam keadaan yang masih lemah.. Boleh berlaku macam macam gangguan.

Mohon bantuan dari semua pihak. Like & share juga membantu

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KAK SENDUK KEMBALI MENCERCA DI BLOG MERIAHUOLL

7/25/2017 10:16:00 AM Suria Lekatlekit 1 Comments

KAK SENDUK KEMBALI MENCERCA DI BLOG MERIAHUOLL. Rasanya kalau hangpa dah lama berblog kenal dengan Blog Meriahoull yang penulisannya menggunakan nama pena Kak Senduk. Antara blog yang saya suka baca masa saya mula2 baru menulis blog. Selain blog Kak Senduk ni.. Blog Imah Lenggok.. tapi Imah lenggok dah lama tutup blog.


Baca blog depa ni memang pecah perut walau ayat dia memang tajam menikan, pedas, panas,laser, berapi semua.. tembus ke hati ok! Tapi penulisan dari blogger outspoken ni selalunya lebih jujur, telur & pandangan dia bukan fake. Tapi Kak Senduk dah lama bercuti dari berblog. Sejak semalam nampak dia dah mula kembali Meriahoull dengan entri entri baru. Entri terbaru dia dok komen pasal Video Live kat FB pasal makeup..

Saya memang setuju dengan pendapat dia.. Hangpa nak tau apa dia dok kecam pasal live makeup kat FB tu pi la terjah sendiri kat blog Meriahuoll.. Memang meriah karipapusing. Terubat rindu nak baca bebelan kak senduk. At least tengah sedih boleh la tersenyum..

Kak Senduk sekarang dah tak bekerja makan gaji. Dia ada buat jualan secara online. Macam macam benda la dia jual. Tapi kalau hangpa nak minta dia buat paid review pun boleh. Sedang elok la dia pun memerlukan sumber pendapatan secara online sekarang ni. Sedih haritu baca luahan hati dia.. Selama ni kita dok gelak2 je baca ngomelan dia tapi jauh di sudut hati dia tak ada siapa tahu kesusahan dia selepas berhenti kerja. Cuba berniaga macam macam tapi hasilnya tak seberapa & di pandang sepi orang2 sekeliling sebab tak berduit.

Kak Senduk ni mempunyai pengaruh & follower yang ramai kat media sosial.. Sebab penulisan dia ada identiti sendiri & memang menghiburkan. Dia tulis berkajang pun tak jemu orang nak baca. Pada online seller yang mempromosikan jualan hangpa.. Sedang elok la gunakan khidmat Kak Senduk ni. Hangpa boleh hubungi dia melalui

Facebook : Reez Sham Yasin
Blog : Meriahoull

Apapun welcome back Kak Senduk. Semoga dengan kehadiran kak senduk di blog memeriahkan lagi dunia blog di Malaysia.. Semoga Kak Senduk murah rezeki.. Rindu editing gambar2 Kak Senduk yang malatop macam dulu. Gud luck..

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BUKAN SEKADAR PUTIHKAN KULIT, PARUT DEMAM CAMPAK PUN BOLEH HILANG DENGAN CINDO WHITE

7/24/2017 09:36:00 AM Suria Lekatlekit 0 Comments

BUKAN SEKADAR PUTIHKAN KULIT, PARUT DEMAM CAMPAK PUN BOLEH HILANG DENGAN CINDO WHITE. Sapa yang tak nak kulit putih, licin berseri macam kulit telur kan. Gila la sapa kata suka kulit kusam, gelap, berlobak & berliku apatah lagi berparut. Cuma beza ada orang sangat ambil berat dengan kecantikkan kulit & ada orang dia bukan tak ada keinginan nak cantik tapi sebab malas dia lupakan keinginan tu hehehehe..


Walaupun kita jaga giler kulit hatta setitik parut pun tak ada tapi kalau Allah nak uji dia bagi demam campak.. Jangan kata setitik.. berpeta la satu badan & muka dengan parut campak ni. Nak hilang memang makan masa lama juga la. Sesapa yang pernah kena demam campak memang tahu la.. Azab masa campak tengah naik tu 1 hal.. azab lepas campak kering & jadi berparut tu pun satu hal.


Tapi zaman sekarang tak perlu risau dah.. Ada produk yang boleh membantu untuk menghilangkan parut campak ni. So, tak payah menangis bawah bantal seolah olah hidup dah musnah sangat la kalau di hinggapi parut campak ni.. Ni ha Cindo white mampu mengatasinya.


Dengan penggunaan yang berterusan produk Cindo White, Insya Allah mampu menghilangkan parut dan memudarkan warna parut tu. Kandungan Shea Butter dalam krim Cindo White sangat bagus untuk masalah ruam, bintik-bintik pada badan dan juga parut .Samada parut luka, dan parut demam campak bukan jadi satu masalah pada Cindo White untuk menyelesaikannya.


Jangan ingat Cindo White ni untuk menghilangkan kesan parut jer.. Kalau dah nama ada White tu dah tentu la ada fungsi memutihkan & mencerahkan juga. Kalau ada mana - mana bahagian tubuh kita yang jadi macam lebam & gelap terutama bahagian lutut, siku, celah ketiak, celah peha & belakang leher tu boleh amalkan Cindo White ni ok! Insya Allah dengan penggunaan consistent akan nampak hasil yang positif. Takde lagi masalah bertompok2 macam panda hehehehe.

Selain tu cindo white ni mampu mengatasi masalah seperti

KULIT KERING
Cindo White mengandungi Vitamin C dan E yang kita sedia maklum la Vitamin tersebut memang baik untuk kulit. Ia melindungi kulit dari sinaran matahari kerana mampu meneutralkan radikal bebas yang terhasil semasa kulit terdedah dengan sinaran matahari ni. Vitamin E ni fungsinya mengekalkan kandungan kolegen dalam kulit. Nak kulit awet muda kena cukup kolegen ok! So kulit yang awet muda adalah kulit yang nampak lembut & lembab. Untuk mengekalkan kesegaran kulit tu sila amalkan cindo white yer. Boleh sapu secara nipis di bahagian kulit kering macam kat lutut, siku, buku lali, kaki & tangan.

KULIT MATI
Yang dah mati tak elok simpan nanti jadi bangkai hehehe.. Macam tu juga dengan kulit mati. Kulit mati ni biasanya berlaku bila kulit kering terutama kat bahagian siku, ketiak, celah jari & tapak kaki. So, korang boleh tanggalkan kulit mati dengan cara menggosok cindo white kat bahagian tersebut. Amalkan setiap hari Insya Allah kulit akan semakin cantik & tiada lagi bangkai2 kulit mati tu hehehehe

BAU BADAN\BAU KETIAK

Bahagian terkepit macam ketiak ni memang senang sangat berbau nak2 lagi time berpeluh. Bau dia memang azab sikit la. Jadi Krim Cindo White ni mempunyai haruman yang mampu mengatasi masalah ketiak berbau atau badan berbau. Caranya korang boleh sapu di bahagian ketiak atau bahagian yang mudah berpeluh & berbau untuk mengurangkan bau badan & ketiak. Boleh jer pakai kat tangan & badan macam losyen tu sebagai pengantin perfume sebab ia mempunyai bau yang harum.

LUKA TERBAKAR DAN MELECUR
Bila terbakar & melecur ni memang akan meninggalkan kesan parut. Ia akan jadi parut kekal kalau tak di rawat tapi boleh atasi masalah ni dengan Cindo White. Ia boleh mengurangkan kesan parut. Kalau consistent Insya Alla parut boleh hilang & kulit pun jadi semakin cantik.

ECZEMA
Cindo White mempunyai Titanium Dioxide . Jadi ianya selamat untuk semua jenis kulit terutamanya yang mengalami masalah kulit sensitif. Malah bayi dan kanak-kanak juga selamat menggunakan nya.. Untuk pengidap eczema juga boleh guna Cindo White . Bila rasa gatal2 cepat2 sapu Cindo White.Kulit-kulit yang mengelupas tu akan jadi cantik semula.

Biasanya pesakit kencing manis ada masalah lebam2 & hitam2 pada kulit. Boleh juga guna krim cindo white ni untuk memudarkan & menghilangkan masalah tersebut. 

Testimoni Pengguna Yang Berpuas Hati & berjaya

Tapi kena ingat Cindo White ni bukan krim yang boleh memutihkan & mencerahkan segera. Jangan la expect 3 hari terus putih yer.. Untuk mendapatkan kesan perlu la menggunakan secara berterusan & consistent. Kalau seminggu sekali je hangpa sapu.. Tak jamin la berapa lama boleh nampak kesan. Tapi kalau betul2 amalkan memang dalam masa tak sampai 2 minggu boleh nampak kesan positif keatas kulit korang. Sebab ramai yang guna memang puas hati dengan Lotion Cindo White ni..

Bagi yang nak mendapatkan Krim Cindo White ni boleh hubungi 

facebook : MV Cindo Organics
Whatsapp : 018 912 7233

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

JANGAN SILAP! JIN, IBLIS & SYAITAN ADALAH MAKHLUK YANG BERBEZA

7/23/2017 12:01:00 PM Suria Lekatlekit 0 Comments

JANGAN SILAP! JIN, IBLIS & SYAITAN ADALAH MAKHLUK YANG BERBEZA. Dalam hal ni rasanya ramai yang masih tak faham & selalu salah sangka. Sebab masyarakat melayu dia gelarkan makhluk ghaib ni sebagai hantu maka dia pukul rata.. Hantu tu semua adalah sama.. Jin pun dia.. Setan pun dia.. & iblis pun dia. Tapi sebenarnya Jin, Syaitan & Iblis ni adalah 3 makhluk yang berbeza. Memandangkan blog lekatlekit.com ni memang banyak berkongsi kisah seram, mistik, misteri.. Kisah2 dari makhluk alam ghaib ni.. Elok la share sikit penjelasan pasal ni kan...


Sebab ramai yang salah faham antara Jin, Iblis & Syaitan ni.. Kadang2 depa jadi pelik terutama masa bulan ramadhan. Katanya Syaitan & iblis kena ikat sepanjang bulan puasa.. Dah kenapa boleh berlaku lagi kejadian kerasukkan & histeria ni? Mesti la boleh berlaku sebab kerasukkan atau histeria ni berlaku kerana gangguan jin bukan iblis & syaitan.. Jadi Jin ni masih berkeliaran la walau di bulan ramadhan kan sebab depa bukan spesis yang sama.


Jadi nak kenal perbezaan antara Jin, Iblis & Syaitan ni.. Boleh baca penjelasan di bawah yang di ambil dari blog Ustaz Dr Shauqi

JIN 
jin merupakan makhluk Allah yang diberi tanggungjawab memperhambakan diri kepada Allah seumpama manusia. Firman Allah dalam surah al-Zariyat ayat 56 bermaksud: Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu. Justeru, jin adalah seumpama manusia dari sudut keimanan dan kekufuran. Oleh itu, terdapat dalam kalangan jin golongan yang Islam, soleh, kafir, fasik, munafik dan sebagainya. Firman Allah dalam surah al-Jinn ayat 11 bermaksud: Dan sesungguhnya di antara kami (jin) ada orang-orang yang soleh dan di antara kami ada yang tidak demikian halnya. Adalah kami menempuh jalan yang berbeza-beza. Jin merupakan makhluk Allah yang diciptakan daripada api. Firman Allah dalam surah al-Hijr ayat 27 bermaksud: Dan kami telah menciptakan jin sebelum (Adam) dari api yang sangat panas.”
IBLIS 
Manakala iblis pula ialah makhluk Allah yang derhaka dari kalangan jin. Al-Quran telah menyatakan dengan jelas bahawa Iblis adalah daripada jenis jin. Firman Allah SWT dalam surah al-Kahf ayat 50, bermaksud: Dan (ingatkanlah peristiwa) ketika Kami berfirman kepada malaikat: "Sujudlah kamu kepada Adam"; lalu mereka sujud melainkan Iblis; ia adalah berasal dari golongan jin, lalu ia menderhaka terhadap perintah Tuhannya. oleh itu, Patutkah kamu hendak menjadikan Iblis dan keturunannya sebagai sahabat-sahabat karib yang menjadi pemimpin selain daripadaku? sedang mereka itu ialah musuh bagi kamu. Amat buruklah Iblis itu sebagai pengganti bagi orang-orang yang zalim. 
SYAITAN 
Manakala syaitan pula adalah golongan yang engkar dari kalangan jin dan manusia. Firman Allah SWT dalam surah al-An`am ayat 112 bermaksud: Dan demikianlah Kami jadikan bagi tiap-tiap Nabi itu musuh dari syaitan-syaitan manusia dan jin, setengahnya membisikkan kepada setengahnya yang lain kata-kata dusta yang indah-indah susunannya untuk memperdaya pendengarnya. dan jika Tuhanmu menghendaki, tentulah mereka tidak melakukannya. oleh itu, biarkanlah mereka dan apa yang mereka ada-adakan (dari perbuatan yang kufur dan dusta) itu.

So sekarang hangpa tau dah kan apa beza Jin, Iblis & syaitan.. Mereka memang dari makhluk ghaib tapi depa dari golongan yang berbeza. Lepas ni hangpa tak boleh pukul rata lagi.. Tak payah nak mempersoalkan kenapa bulan posa pun ada orang kena histeria ok! Bukan sebab Iblis & syaitan.. Tu sebab jin. Jin yang buat salah.. jangan iblis & syaitan pulak dapat nama ok! hehehehehe

Moral of the story.. Walaupun berbeza 3 spesis tu tetap kita tak boleh taksub atau berdampingan dengan mereka. Lebih2 lagi untuk perkara yang menjurus kepada unsur syirik & khurafat.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AWAS! PINGGAN MANGKUK BERCORAK BAHAYA KEPADA WANITA & BAYI

7/22/2017 12:44:00 PM Suria Lekatlekit 1 Comments

AWAS! PINGGAN MANGKUK BERCORAK BAHAYA KEPADA WANITA & BAYI. Perempuan & koleksi pinggan mangkuk, tupperware memang dah sinonim cuma saya je belum lagi terjebak dalam minat yang macam tu. Sebab tu kalau tengok saya dok buat food photography ni takde koleksi pinggan mangkuk yang cecantik & sering bertukar.. Pi mai pi mai itu je la pinggan mangkuknya. Tu la yang dok guna hari hari pun..


Baru - baru ni viral orang jual pinggan mangkuk bercorak cecantik memurah je kat FB. maka macam semua nampak gula la memasing terutama kaum wanita ni. Tapi terbaca dari kperkongsian di Page Public Health Malaysia berkaitan isu tu.. Terkejut juga bila perkara tu di katakan bahaya..

Nak senang hangpa baca sumber berita di bawah tanpa edit ok.. Edit edit ni kang jadi salah info susah pulak kan tuan punya blog hehehehe

[INFO] BAHAYA PINGGAN MANGKUK BERCORAK KEPADA WANITA & BAYI

Pengguna dinasihatkan lebih berwaspada menggunakan pinggan mangkuk beraneka corak yang tular di media sosial kini, kata seorang pensyarah Universiti Malaya (UM).
Dr Nor Asrina Sairi berkata kebanyakan pinggan mangkuk yang mempunyai hiasan cantik ini mempunyai logam plumbum (lead) dalam penghasilannya.
“Bahaya untuk jangka masa panjang terutama untuk kanak-kanak, wanita hamil dan bayi, tapi bahayanya itu bukanlah secara terus atau langsung.
“Ia lebih kepada kuantiti yang sedikit, tapi kalau kita kerap guna dan untuk jangka masa lama, ia akan beri kesan kepada kesihatan,” katanya kepada mStar Online.
Pinggan mangkuk dengan hiasan menarik itu kini tular di media sosial dan boleh didapati serendah 50 sen di Pasar Seni dan beberapa lokasi lain.
Pensyarah kanan Jabatan Kimia UM itu berkata pinggan mangkuk berkenaan lebih sesuai dijadikan koleksi hiasan.
Katanya, plumbum yang terlekat di pinggan berkenaan akan mudah terhakis apabila terdedah kepada suhu panas.
“Saya cadangkan pengguna gunakannya untuk perhiasan atau koleksi, elakkan guna untuk hidang makanan harian.
“Kalau warna atau sadurannya di luar, itu OK lagi, tapi bila sekarang trend baru di bahagian dalam pun disalut, itu yang kita agak khuatir,” beliau dilaporkan berkata.
Sumber Malay Mail Online

 Kalau rasa nak buat koleksi perhiasan je takde masalah cuma dengan penggunaan yang kerap mungkin memberi kesan pada kesihatan dalam jangkamasa panjang nanti. So marilah kita guna pinggan mangkuk yang plaint color jer hehehehe.. Plain color pun kenyang juga alas makan tu. Tak pun nak senang alas dengan daun pisang. Aroma daun pisang tu pun dah sedap.. Lepas makan tak payah basuh dah. Jimat masa, tenaga & bil air hehehehe.

Moral of the story.. Apa yang di isytiharkan bahaya tu terima je tak perlu nak mempertikaikan bila pakar mengesahkannya. Buat apa memperjudikan kesihatan diri semata mata kerana untuk kepuasan duniawi je kan.. Peace Yo!

Mohon bantuan semua. Like & share juga salah satu bentuk bantuan juga

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

TERBONGKAR CARA NAK DAPAT PETROL PERCUMA SELAMA SETAHUN

7/22/2017 10:15:00 AM Suria Lekatlekit 1 Comments

TERBONGKAR CARA NAK DAPAT PETROL PERCUMA SELAMA SETAHUN. Isu minyak kat malaysia ni memang isu yang evergreen katanya.. Sentiasa jadi isu hangat.Nak2 lagi sekarang minyak kejab turun kejab naik... Yang pasti walau turun pun tetap minyak jadi semakin mahal dari sebelumnya.. Biasa la sebelum turun dia naik dulu. Tapi bila turun dia tak semurah sebelum naik dah hehehee


Bila harga minyak naik ni segala benda naik.. Tu yang sampai ada peniaga caj 30 sen untuk harga air yang ikat tepi katanya. Masing2 nak cari untung lebih nak cover balik harga barang yang dah naik. Semua harap dapat naik haji setiap tahun hehehehe.

Walaupun harga minyak mahal tapi kat jalan raya tetap la bersepah kenderaan terutama kereta. Sebab kereta sekarang dah menjadi satu keperluan untuk rakyat malaysia. Takde kereta pun susah juga zaman sekarang nak2 lagi yang dah berumahtangga.. Tak kisah la kereta buatan malaysia atau buatan luar negara. Janji ada kereta untuk bergerak kemana mana. jadi bila dah masing masing pakai kereta confirm la minyak kena isi sebab belum di ciptakan lagi kereta bergerak pakai air je. Kalau ada kereta boleh isi air je untuk bergerak tak mustahil harga air pulak naik macam harga petrol hehehehe

Tak salah pun kita cari alternatif lain untuk berjimat terutama petrol ni kan.. Mana tau rezeki dapat percuma minyak petrol setahun. Setahun ok! Bukan sebulan.. Tak nak ke? Yang tak pi dok tepi tepi bagi yang nak mai sini dekat sikit cheq nak bagitau macam mana hangpa boleh dapat percuma petrol setahun. Kalau nak mai tengok kat sini >> Korang Nak Tahu Tak Macam Mana Nak Dapatkan Minyak PERCUMA Selama Setahun? Ini Caranya! << Setahun ok.. Fikir balik kalau rasa tak nak. Mungkin kos minyak untuk setahun tu hangpa boleh simpan buat downpayment beli aset sapa tahu.. hehehehe

Apapun... Semua kena usaha juga. Pokok pangkal kena rajin untuk dapat sesuatu. Kalau malas terpaksa mereput la sampai liang lahat. Setakat menyalahkan pemimpin sekarang memang takkan mengubah apa apa.. Di samping menyalahkan pemimpin kita tetap kena cari jalan untuk meneruskan hidup di bumi Malaysia ni. Nak ubah kerajaan kena tunggu la PRU nanti.

Moral of the story... Rezeki di bumi Allah ni luas.. Maka berusahalah yer. Rezeki ni dalam berbagai bentuk bukan hanya duit semata mata. Dapat percuma petrol setahun tu pun rezeki jugak ok.. so jangan lupa cuba ok! hehehehe


Mohon bantuan dari semua. Jika tidak dapat menyumbang dengan like & share juga membantu

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

GIGI BERKARAT? KUNING? CELUP CELUP & BERUS JE DENGAN CARBONMINT TERUS PUTIH

7/20/2017 11:00:00 PM Suria Lekatlekit 2 Comments

GIGI BERKARAT? KUNING? CELUP CELUP & BERUS JE DENGAN CARBONMINT TERUS PUTIH. Assalamualaikum.. Kat sini sesapa ada masalah dengan gigi tak? Orang muka cantik, makeup tebal 3 inci sekalipun kalau gigi tak cantik pun tak guna jugak kan? Nak2 lagi gigi berkarat, kuning bagai.. Alllahu.. Rasa macam tak berapa nak murah senyuman sangat la kan. Kalau senyum pun sedaya upaya cover gigi dari orang nampak. Senyum pun nampak tak ikhlas je kalau cover cover ni Ok.. Bila kurang senyum ni kurang la pahala sebab senyum tu kan satu sedekah. Sedekah ni dapat pahala. hehehehe. Jadi memang penting sangat la penjagaan gigi agar kita mampu melemparkan senyuman paling manis yang menyenangkan semua orang.


Masalah gigi kuning ni ramai orang hadapi.. Ia berpunca dari faktor pemakanan juga selain sebab merokok. Antara makanan & minuman yang menyebabkan gigi kuning macam kari, minum minuman berkafien semua tu. Faktor lain gigi kuning ni adalah sebab cara penjagaan gigi yang tak betul atau malas gosok gigi. Jadi nak cantik apapun kena rajin.

Yang ada masalah gigi kuning atau berkarat ni saya nak suggest hangpa try Carbonmint. Tu dia pakat kerut kening habis dah.. Menatang apa Carbomint tu? Sedikit info pasal Carbonmint ni adalah sejenis pemutih gigi yang di perbuat dari Arang Aktif. Kalau orang dulu2 memang guna arang nak putihkan gigi terutama orang India. memang terbukti penggunaan arang ni mampu memutihkan gigi. Selain untuk gigi, Arang ni menjadi penyerap terbaik.. Sebab tu mampu menyerap makanan beracun & bakteria. Dianggarkan penggunaan boleh melebihi 50 kali- Min sekali sehari boleh bertahan sehingga sebulan lebih Kebaikan.

Jadi memudahkan hangpa nak memutihkan gigi tanpa direct guna seketol arang tu.. Di formulasikan dalam produk bernama Carbonmint ni. Takde la rasa pelik, rasa nak muntah bagai berbanding nak gosok terus guna arang hitam tu. Hat tu hangpa simpan buat bakar satey sudah. Nak putihkan gigi sila guna carbonmint ok!


Selain memutihkan gigi, Carbonmint juga sangat efektif untuk membersihkan gigi kerana ia sangat halus & tidak menghakis gigi. So tak payah risau gigi mereput ke hapa. Ia juga Memutihkan gigi, Detoks Mulut dan gigi Arang aktif bertindak dalam menyerap toksin dan kekotoran yang menyebabkan plak gigi terhasil. Ia Meneutralkan PH mulut & Menghalang mulut berbau. Calcium carbonate berfungsi membersihkan permukaan gigi akibat pengambilan caffein yang tinggi. Sodium Bicarbonate pula membuang kotoran yang mengaktifkan gusi bengkak dan berbau. Peppermint dan clove essential oil berfungsi memberi nafas, dan bau mulut yang segar.


Mesti ramai nak tau kalau amalkan Carbonmint ni berapa lama boleh nampak kesan positif tu? Seawal seminggu, sekiranya digunakan secara konsisten. Elakkan minuman bercaffein sepanjang rawatan untuk maksimumkan result. Atau kalau nak ambil minuman bercaffein minum dengan menggunakan straw sahaja. Ingat tu kalau memang tak boleh hidup tanpa minum minuman bercaffien masih ada option guna straw. Takde la menderita sangat sepanjang rawatan gigi dengan Carbonmint ni kan?

Cara nak guna: 
1. Basahkan berus gigi Celup pada serbuk carbonmint.
2. Berus gigi seperti biasa perlahan-lahan dan dalam keadaan mulut tertutup.
3. Kemudian Bilas bersih dengan air.

Amalkan sekurangnya seminggu 4-5 kali untuk kesan yang terbaik.


Tarikh luput 8 bulan selepas di buka

Yang perlu anda tahu Kandungan Arang aktif Calcium carbonate Powder bicarbonate Organic Peppermint Clove Essential Oil selamat untuk wanita mengandung dan menyusu bayi kerana diperbuat daripada Bahan Semulajadi malahan tidak berbahaya sekiranya tertelan kerana arang berstatus Food Grade. Tidak megandung 7 Toxic toothpaste ingredients yang berbahaya iaitu: Triclosan Sodium Lauryl Sulfate (SLS) Artificial sweeteners Fluoride Proplene Glycol Diethanomine (DEA) Microbeads.

Sekiranya korang berminat nak cuba boleh hubungi :

FB page & IG: Organichana 

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com