GIGI BERKARAT? KUNING? CELUP CELUP & BERUS JE DENGAN CARBONMINT TERUS PUTIH

20.7.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

GIGI BERKARAT? KUNING? CELUP CELUP & BERUS JE DENGAN CARBONMINT TERUS PUTIH. Assalamualaikum.. Kat sini sesapa ada masalah dengan gigi tak? Orang muka cantik, makeup tebal 3 inci sekalipun kalau gigi tak cantik pun tak guna jugak kan? Nak2 lagi gigi berkarat, kuning bagai.. Alllahu.. Rasa macam tak berapa nak murah senyuman sangat la kan. Kalau senyum pun sedaya upaya cover gigi dari orang nampak. Senyum pun nampak tak ikhlas je kalau cover cover ni Ok.. Bila kurang senyum ni kurang la pahala sebab senyum tu kan satu sedekah. Sedekah ni dapat pahala. hehehehe. Jadi memang penting sangat la penjagaan gigi agar kita mampu melemparkan senyuman paling manis yang menyenangkan semua orang.


Masalah gigi kuning ni ramai orang hadapi.. Ia berpunca dari faktor pemakanan juga selain sebab merokok. Antara makanan & minuman yang menyebabkan gigi kuning macam kari, minum minuman berkafien semua tu. Faktor lain gigi kuning ni adalah sebab cara penjagaan gigi yang tak betul atau malas gosok gigi. Jadi nak cantik apapun kena rajin.

Yang ada masalah gigi kuning atau berkarat ni saya nak suggest hangpa try Carbonmint. Tu dia pakat kerut kening habis dah.. Menatang apa Carbomint tu? Sedikit info pasal Carbonmint ni adalah sejenis pemutih gigi yang di perbuat dari Arang Aktif. Kalau orang dulu2 memang guna arang nak putihkan gigi terutama orang India. memang terbukti penggunaan arang ni mampu memutihkan gigi. Selain untuk gigi, Arang ni menjadi penyerap terbaik.. Sebab tu mampu menyerap makanan beracun & bakteria. Dianggarkan penggunaan boleh melebihi 50 kali- Min sekali sehari boleh bertahan sehingga sebulan lebih Kebaikan.

Jadi memudahkan hangpa nak memutihkan gigi tanpa direct guna seketol arang tu.. Di formulasikan dalam produk bernama Carbonmint ni. Takde la rasa pelik, rasa nak muntah bagai berbanding nak gosok terus guna arang hitam tu. Hat tu hangpa simpan buat bakar satey sudah. Nak putihkan gigi sila guna carbonmint ok!


Selain memutihkan gigi, Carbonmint juga sangat efektif untuk membersihkan gigi kerana ia sangat halus & tidak menghakis gigi. So tak payah risau gigi mereput ke hapa. Ia juga Memutihkan gigi, Detoks Mulut dan gigi Arang aktif bertindak dalam menyerap toksin dan kekotoran yang menyebabkan plak gigi terhasil. Ia Meneutralkan PH mulut & Menghalang mulut berbau. Calcium carbonate berfungsi membersihkan permukaan gigi akibat pengambilan caffein yang tinggi. Sodium Bicarbonate pula membuang kotoran yang mengaktifkan gusi bengkak dan berbau. Peppermint dan clove essential oil berfungsi memberi nafas, dan bau mulut yang segar.


Mesti ramai nak tau kalau amalkan Carbonmint ni berapa lama boleh nampak kesan positif tu? Seawal seminggu, sekiranya digunakan secara konsisten. Elakkan minuman bercaffein sepanjang rawatan untuk maksimumkan result. Atau kalau nak ambil minuman bercaffein minum dengan menggunakan straw sahaja. Ingat tu kalau memang tak boleh hidup tanpa minum minuman bercaffien masih ada option guna straw. Takde la menderita sangat sepanjang rawatan gigi dengan Carbonmint ni kan?

Cara nak guna: 
1. Basahkan berus gigi Celup pada serbuk carbonmint.
2. Berus gigi seperti biasa perlahan-lahan dan dalam keadaan mulut tertutup.
3. Kemudian Bilas bersih dengan air.

Amalkan sekurangnya seminggu 4-5 kali untuk kesan yang terbaik.


Tarikh luput 8 bulan selepas di buka

Yang perlu anda tahu Kandungan Arang aktif Calcium carbonate Powder bicarbonate Organic Peppermint Clove Essential Oil selamat untuk wanita mengandung dan menyusu bayi kerana diperbuat daripada Bahan Semulajadi malahan tidak berbahaya sekiranya tertelan kerana arang berstatus Food Grade. Tidak megandung 7 Toxic toothpaste ingredients yang berbahaya iaitu: Triclosan Sodium Lauryl Sulfate (SLS) Artificial sweeteners Fluoride Proplene Glycol Diethanomine (DEA) Microbeads.

Sekiranya korang berminat nak cuba boleh hubungi :

FB page & IG: Organichana 

2 comments:

  1. Sangat bagus penulisannya.. mudah diingat dan dibaca ... http://aromaessen.com

    ReplyDelete
  2. Pernah cuba produk ni . Kesannya ada . Tapi CCL kan suka minum kafein . Kadang kopi kadang nescafe . Nak elakkan tue cukup payah

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *