RIANIE SKIN FOUNDATION BEDAK ASAS MESRA WUDUK YANG SENANG DI PAKAI

14.7.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

RIANIE SKIN FOUNDATION BEDAK ASAS MESRA WUDUK YANG SENANG DI PAKAI. Zaman sekarang ni kan.. Bukan perempuan je pakai foundation (bedas asas) lelaki pun ada yang pakai juga apatah lagi yang tak berapa lelaki.. Lagi la pakai. Semua orang tahu fungsi foundation ni untuk apa.. Bedas asas yang nak menutup cela, meratakan tona kulit & menyempurnakan solekan pada wajah.  Kalau yang jenis suka makeup ni, foundation adalah satu benda penting kena ada. Aku memang wajib la ada.. nak2 sekarang musim menternak jerawat dah tiba & bila jerawat berjaya di ternak maka bersepah parut jerawat.


Jadi sebab nak tutup kehodohan pada kulit tu terpaksa la guna foundation. Kalau tak di touch up takut ramai histeria nampak muka aku kat luar sana. Orang dalam rumah ni dah tak apa tengok muka seram aku. Dah lali katanya.. hahahaha.  Orang luar yang tak biasa tengok rupa aku je takut mendatangkan trauma pulak bila tengok. Jadi untuk keselamatan awam memang wajib tempek foundation cover parut jerawat sebelum keluar.

Jadi yang mana2 tengah cari foundation ni.. Mai dekat sikit nak habaq ni. Baru2 ni kami cuba 1 foundation.. Tu dia.. Syok Aihh.. pakai. Rasa terlentak lentik muka kita ok. Mesti hangpa nak tau foundation apa yang kami pakai kan..Ni dia.. Rianie skin Foundation katanya. Kalau pakai makin lama makin glowing gitu. Nampak Nur di wajah kekdahnya. Yelah.. berseri seri macam pengantin baru.

Foundation ni even dia cuma ada 1 warna tapi sesuai untuk semua jenis warna kulit. Lagi satu bila apply kat muka dia memang tak nampak tebal Tapi Insya Allah mampu cover semua cela2 di wajah. Nak tutup parut jerawat ka, pori ternganga ka.. boleh ja. Kira Instant coverage la ni..

Maaf la comot sikit sebab dah guna baru ingat nak ambil gambar hahahaha. Tu pun salah satu bukti bukan sekadar review. Memang dah guna ok! hahahaha

Ni yang penting buat semua umat Islam terutama kaum perempuan la sebab majoriti yang tempek foundation kat muka ni orang perempuan jer.. Bila dah tempek foundation bagai.. Nak solat kat luar tu pun mudah. Sebab ia mesra wuduk. Maksudnya senang di pakai & senang jugak di cuci. Tak payah nak guna makeup remover bagai.. Basuh jer dengan air pun boleh tanggal. sental jer.. Insya Allah tertanggal la dia bersama air tu.

Bila kita pakai Rianie skin foundation ni,  kalau rasa dah tak nak pakai bedak tak kira loose powder atau compact powder pun dah cukup memberi warna yang cantik pada kulit. Cuma aku memang jenis kalau pakai foundation akan dap dap dengan loose powder supaya nampak lebih menarik, tertertarik & memang da'bomb katanya. So aku memang suggest la kalau hangpa pakai apa2 foundation dap dap dengan loose powder jugak.

Selain tu kelebihan Rianie Skin Foundation ni adalah

⇏membantu membaiki sel rosak akibat sinaran matahari
⇏Foundation bentuk compact,senang bawa pergi travel,siap ada cermin lagi!
⇏Membantu mengurangkan kulitt berminyak
⇏mesra solat
⇏Membantu pudarkan JERAGAT
⇏Membantu menutup parut JERAWAT
⇏Membantu melembutkan kulit
⇏Membantu merawat kulitt kemerahan
⇏Membantu menegangkan dan melembutkan kulitt

Mesti ramai nak tengok macam mana la rupa blogger puaka lepas tempek Rianie Skin foundation ni kan? berpuaka ke tidak.. meh sama sama saksikan.. hehehehe

Sekarang musim menternak jerawat maka tertuai la parut jerawat. Tapi boleh jer cover dengan Rianie Skin foundation. Kalau yang hangpa nampak lawa sebelum ni maybe foundation je ok hahahaha. Nampak tak perbezaan. Instant coverage katanya. Yang best sebab dia takde la contra sangat dengan warna kulit asal & bagi effect macam pinky sikit gitu. Lembut & lembab jer foundation dia.

Berminat untuk cuba boleh hubungi
014 3030639 encik izwan.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com