TAK SANGKA LEPAS AMALKAN EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK KULIT JADI MACAM NI

28.7.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

TAK SANGKA LEPAS AMALKAN EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK KULIT JADI MACAM NI. Sarang burung ni biasanya di ambil oleh kaum berbangsa cina la kan.. Dulu kalau tengok drama hong kong kat TV.. mesti ada part minum sup sarang burung. Nak nak lagi babak babak orang sakit la kan.. Tapi masih ramai yang tak tahu khasiat sebenar sarang burung ni untuk kesihatan & kecantikkan kulit.



Antara khasiat sarang burung ni adalah..

1. 'Gen Kecantikan'
Sarang burung terdiri daripada hormon peptida yang sangat penting yang dikenali sebagai faktor pertumbuhan yang berhubung dengan kulit ("EGF"). EGF memainkan fungsi yang sangat penting terutamanya untuk gen mencantikkan. Ia merangsang pembahagian sel dan perkembangan, serta menggalakkan pembezaan sel, menyuburkan kulit dan luka daripada pembedahan dengan cepat, ia juga dapat menggalakkan penyembuhan luka. Ia membantu dalam meningkatkan kelembutan kulit dan mengurangkan kadar penuaan.

2. Untuk rawatan penyakit pernafasan

Sarang burung berfungsi ajaib untuk penyakit yang berkaitan sistem pernafasan. Beberapa buku perubatan purba menekankan terhadap kebergunaan sarang burung ke arah sistem rawatan penyakit paru-paru. Ini kerana, ia bertindak sebagai "agen pembersihan paru-paru" untuk perokok tegar.

3. Mengkuatkan Jantung, Kesan Antihipertensi
Ekstrak daripada sarang burung mempunyai keupayaan mengukuhkan jantung. Pengambilan kerap ekstrak sarang burung juga menunjukkan keputusan penting dalam menurunkan tekanan darah.

4. Anti-pengoksidaan, Anti-Penuaan

Kajian perubatan menunjukkan sarang burung adalah makanan yang mengandungi antioksidan di mana membantu dalam detoksifikasi. Penggunaan jangka panjang sarang burung juga dapat membantu melambatkan proses penuaan.

5. Produk kesihatan terbaik untuk wanita hamil
Menurut kajian Prof. Wang Bing, pakar akademik dari Jabatan Molekul dan Sains Hayat, Mikrobiologi, Manusia Pemakanan University of Sydney, Australia. Sarang burung mengandungi asid sialik (SA) yang merupakan sejenis karbohidrat berguna untuk peningkatan sel-sel otak dan membran sinaptik. Oleh yang demikian sarang burung penting untuk pertumbuhan bayi yang sihat. Kesimpulannya, ibu-ibu mengandung mestilah memastikan bahawa mereka mengambil makanan yang mempunyai kandungan SA yang tinggi.
Mengikut kajian Jepun, sarang burung walit mempunyai kandungan asid sialik yang tinggi.
Kekerapan pengambilan sarang burung walit semasa hamil boleh menguatkan badan ibu dan janin kerana sarang burung walit kaya dengan protein dan ia boleh menggalakkan pertumbuhan tisu,dan meningkatkan imuniti.

6. Anti-Penuaan, Memperbaiki Saluran Pencernaan
Ia membantu menguatkan tenaga,meningkatkan gaya hidup aktif dan meningkatkan keupayaan memori terutamanya bagi golongan orang tua.

7. Menggalakkan peredaran darah yang lebih baik
Mencantikan kulit dan menjadikan kulit licin dan cerah. Serta boleh mengurangkan kedutan dan jerawat, menstabilkan kitaran haid, membantu melegakan sakit haid.

8. Mengelakkan arteri tersumbat, tekanan darah tinggi (hypertensi) dan penyakit- penyakit yang berkaitan dengan jantung.

9. Lain-lain faedah
Membantu melegakan kesakitan sendi dan Mesopotamia, menguatkan bahagian belakang dan menyihatkan buah pinggang. Melegakan keletihan dari tekanan.
Menguatkan daya tahan tubuh untuk mencegah demam, selesema, mengurangkan kahak dan menyembuhkan batuk. Berkesan dalam rawatan sirosis hati Hepatitis B.

Sarang burung walet yang telah di proses

Bila di beri peluang mencuba produk minuman Eve Essential Bird Nest Drink ni memang teruja juga la. Sebab tahu banyak khasiat sarang burung ni untuk kesihatan & kecantikkan. Eve Essential Bird Nest Drink ni adalah campuran minuman botanik & ekstrak sarang burung premium yang di ambil dari burung walet yang terpilih sahaja. Pendek kata yang berkualiti la..

Apa kelebihan EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK ni?

1.  Ia Mengandungi kolagen sarang burung semulajadi untuk kesihatan & kecantikan kulit, kuku & rambut secara menyeluruh. Baca perenggan kat atas memang terbukti sarang burung mempunyai khasiat mencantikkan kulit & bahagian anggota badan yang lain

2. Sarang burung mengandungi hormon peptida yg kaya dengan Epidermal Growth Factor (EGF) yang mampu merangsang pembahagian sel, menyuburkan kulit & menyembuhkan luka dgn cepat

3. EGF juga mampu melambatkan proses anti - penuaan bagi lelaki & wanita. Senang faham untuk awet muda juga la ni.

4. Tinggi dengan anti- oksidan dan mampu mencerahkan & melembapkan kulit hanya dalam 2 minggu! Mampu mengurangkan jerawat, jeragat, kulit kusam & selulit. Ni masalah yang ramai hadapi so boleh cuba Eve Essential Untuk merawat masalah tersebut.

5. Membantu menaikkan antibodi & imun sistem badan.

6. Menaikkan kadar metabolisme tubuh & melancarkan pencernaan

7. Sangat bagus untuk ibu ibu mengandung kerana sarang burung tinggi dengan asid sialik (SA) yg merupakan karbohidrat berguna utk pertumbuhan bayi yang sihat & cerdas.

8. Mengandungi galactosacharide, halba & kurma yang mampu membantu memperbanyakkan susu untuk ibu ibu yang menyusukan bayi

9. Mengandungi multivitamins untuk membantu melancarkan peredaran darah, sakit sakit sendi & menaikkan tenaga untuk urusan seharian.

Selepas mencuba amalkan Eve Essential Bird Nest Drink ni.. mesti ramai nak tahu kan. Rasa dia macam mana? Rasa dia.. jeng jeng jeng...

Bahan yang di gunakan Untuk Eve Essential ni adalah
1. Manggo concentrate
2. Bird Nest
3. Galactooligosacharide (Mother Oligo)
4. Tomato Acai Berry
5. Pomegranate
6. Dates
7. Fenugreek
8. Mango Flavor
9. Vitamin C
10. Astaxanthin
11. Stevia
12. Premix Vitamin
13. Apple Stemcell


Kesan selepas seminggu amalkan EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK?

Selepas amalkan lebih kurang seminggu kesan yang boleh nampak & rasa, kulit jadi lembab & lembut. Bukan je kulit wajah ok. Saya ni spesis memang tak pernah rajin nak pakai losyen tangan & badan. Kadang2 sebab cuaca panas akan buat kulit saya jadi kering. Bila garu tu dia jadi nampak kesan putih - putih. Kalau kat kaki kulit nampak macam bersisik sebab kering. Alhamdulillah lepas try beberapa hari ni kulit nampak lembab & lembut.

Sebelum ni saya mengalami masalah kulit berminyak agak teruk.. Pun boleh nampak perubahan lepas ambil Eve Essential Bird Nest Drink. Dah kurang berminyak tapi kulit tak jadi kering. Nampak lembab & lembut. Tona kulit pun nampak cantik sikit. Memang puas hati la ambil produk ni..

Tak sangka pulak lepas amalkan produk ni selama seminggu akan nampak kesan macam ni pada kulit saya. Serius saya tak expect pun sebab baru ambil lebih kurang seminggu kan. Saya memang jenis tak suka pakai losyen. nak2 lagi sekarang saya memang malas sangat nak guna skincare selain pencuci muka jer.

Tapi kalau korang nak dapat kesan yang lebih kebabom.. Untuk Kesan pencerahan kena amalkan sekurang kurangnya sebulan baru boleh nampak kesannya. Insya Allah.. Boleh membantu masalah kulit atau penuaan yang mula muncul pada wajah korang.

Di datangkan dalam bentuk sachet mudah gunting jer terus minum

Apa rasa EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK?

Yang ni paling orang titik berat. Tak semua beauty is pain ok! Rasa dia tak perlu risau.. sebab rasa dia rasa mangga yang masam masam manis. Masam dia tak terlalu kuat & manis dia pun manis buah jer. Kesimpulannya rasa dia memang sedap & sangat sihat. Tak ada rasa gula.. Rasa dia macam rasa natural buah mangga jer.

Cara pengambilan produk ni adalah 2 kali sehari. Pagi sebelum sarapan & pada waktu malam sebelum tidur.

Saya rasa produk ni memang sesuai la di ambil oleh golongan yang jenis malas nak pakai skincare. Sebab saya sekarang pun cuma guna cleanser jer.. apa2 krim saya memang tak guna. Tapi membantu merawat masalah kulit saya juga selain rasa kurang letih & lebih cergas nak buat rutin harian. Kalau tak asyik rasa lemau & mengantuk je.

Sekiranya berminat nak cuba produk EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK boleh hubungi

Whatsapp : 013-7272185

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *