TERBONGKAR CARA NAK DAPAT PETROL PERCUMA SELAMA SETAHUN

22.7.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

TERBONGKAR CARA NAK DAPAT PETROL PERCUMA SELAMA SETAHUN. Isu minyak kat malaysia ni memang isu yang evergreen katanya.. Sentiasa jadi isu hangat.Nak2 lagi sekarang minyak kejab turun kejab naik... Yang pasti walau turun pun tetap minyak jadi semakin mahal dari sebelumnya.. Biasa la sebelum turun dia naik dulu. Tapi bila turun dia tak semurah sebelum naik dah hehehee


Bila harga minyak naik ni segala benda naik.. Tu yang sampai ada peniaga caj 30 sen untuk harga air yang ikat tepi katanya. Masing2 nak cari untung lebih nak cover balik harga barang yang dah naik. Semua harap dapat naik haji setiap tahun hehehehe.

Walaupun harga minyak mahal tapi kat jalan raya tetap la bersepah kenderaan terutama kereta. Sebab kereta sekarang dah menjadi satu keperluan untuk rakyat malaysia. Takde kereta pun susah juga zaman sekarang nak2 lagi yang dah berumahtangga.. Tak kisah la kereta buatan malaysia atau buatan luar negara. Janji ada kereta untuk bergerak kemana mana. jadi bila dah masing masing pakai kereta confirm la minyak kena isi sebab belum di ciptakan lagi kereta bergerak pakai air je. Kalau ada kereta boleh isi air je untuk bergerak tak mustahil harga air pulak naik macam harga petrol hehehehe

Tak salah pun kita cari alternatif lain untuk berjimat terutama petrol ni kan.. Mana tau rezeki dapat percuma minyak petrol setahun. Setahun ok! Bukan sebulan.. Tak nak ke? Yang tak pi dok tepi tepi bagi yang nak mai sini dekat sikit cheq nak bagitau macam mana hangpa boleh dapat percuma petrol setahun. Kalau nak mai tengok kat sini >> Korang Nak Tahu Tak Macam Mana Nak Dapatkan Minyak PERCUMA Selama Setahun? Ini Caranya! << Setahun ok.. Fikir balik kalau rasa tak nak. Mungkin kos minyak untuk setahun tu hangpa boleh simpan buat downpayment beli aset sapa tahu.. hehehehe

Apapun... Semua kena usaha juga. Pokok pangkal kena rajin untuk dapat sesuatu. Kalau malas terpaksa mereput la sampai liang lahat. Setakat menyalahkan pemimpin sekarang memang takkan mengubah apa apa.. Di samping menyalahkan pemimpin kita tetap kena cari jalan untuk meneruskan hidup di bumi Malaysia ni. Nak ubah kerajaan kena tunggu la PRU nanti.

Moral of the story... Rezeki di bumi Allah ni luas.. Maka berusahalah yer. Rezeki ni dalam berbagai bentuk bukan hanya duit semata mata. Dapat percuma petrol setahun tu pun rezeki jugak ok.. so jangan lupa cuba ok! hehehehe


Mohon bantuan dari semua. Jika tidak dapat menyumbang dengan like & share juga membantu

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com