BENGKUNG OPAH BOLEH PAKAI TERUS LEPAS BERSALIN TAK KIRA NORMAL ATAU CZER

17.8.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

BENGKUNG OPAH BOLEH PAKAI TERUS LEPAS BERSALIN TAK KIRA NORMAL ATAU CZER. Amalan berbengkung ni adalah amalan sejak dulu kala. Semua orang tahu kebaikkan & keberkesanan berbengkung untuk mendapat bentuk & berat badan yang cantik. Tak caya kau tengok la orang dulu dulu.. Anak sepuluh pun pinggang macam kerengga lagi. hehehehe


Berbengkung ni penting ok terutama untuk ibu ibu yang baru lepas bersalin. Nak tau kenapa perlu berbengkung selepas bersalin?? Bukan sekadar nak mengembalikan bentuk badan size S.. banyak lagi kebaikkan berbengkung selepas bersalin. Antara kebaikkan berbengkung ni adalah..

♥ Membuang angin di dalam badan.

♥ Mengempiskan perut dan memulihkan keadaan kulit perut seperti mengurangkan kesan regangan, melicinkan serta menghilangkan tompok-tompok hitam pada kulit perut.

♥ Mengembalikan kedudukan peranakan/mengelakkan rahim jatuh.

♥ Mempercepatkan pengeluaran darah kotor.

♥ Mengelakkan badan daripada ‘masuk angin’.

♥ Mengecutkan rahim selepas bersalin.

♥ Mengelakkan masalah perut buncit dan menggelebeh.

♥ Mengurangkan berat badan supaya badan kembali ke berat asal sebelum hamil.

♥ Mengurangkan rasa sakit pada perut selepas bersalin.

♥ Mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan.

♥ Melindungi organ dalaman dan membolehkannya mengecut dengan cepat serta kembali ke kedudukan asal.

♥ Memecahkan lemak dan selulit.

♥ Menggalakkan postur badan yang baik dan membantu proses penyusuan.

♥ Mencegah daripada makan yang berlebihan.

Tapi kalau cara lama berbekung memang nampak siksa sikit. Tak ada orang sekarang yang masing masing busy mengalahkan bini perdana menteri nak berbengkung style orang dulu dulu. Nak pakai pun sejam baru siap. Dia punya berbelit tu memang sangat rumit.


Untuk memudahkan amalan berbengkung ni di teruskan untuk mendapat bentuk badan yang cantik.. Sekarang bengkung telah di modenkan dengan cara yang mudah pakai tapi keberkesanan dia sama seperti amalan berbengkung cara orang dulu kala juga. 


Macam macam jenis bengkung yang ada dalam pasaran salah satu Bengkung yang mendapat sambutan hangat sampai hangit adalah Bengkung Opah. Nama je Bengkung Opah tapi bukan style2 opah berbengkung masa muda muda dulu yer.. Bengkung Opah ni adalah customade yang di hasilkan oleh bidan yang berpengalaman.



Keistimewaan bengkung opah ni adalah

Praktikal - Boleh dipakai ketika berpantang oleh ibu yang bersalin normal, pembedahan (caesarian) dan juga wanita yang ingin badan yang langsing

Berkualiti - Kualiti material yang terbaik dengan 3 panel yang kemas menutup keseluruhan bahagian perut dari bawah dada sehingga ke pinggul

Elastic - Ikatan bengkung yang kemas dan sempurna. Menggunakan velcro yg berkualiti, kuat dan tak berbulu

Efektif : Menegangkan kulit yang menggeleber dan menguatkan otot-otot yang tegang selepas bersalin dalam masa yg singkat. Menyokong dari atas pinggang hingga bawah perut dan membuang lemak punggung dan shape Up. Labuh bengkung membantu mengecilkan pinggul

Selesa - Sangat selesa dan tidak panas walau dipakai dalam jangkamasa yang lama

Mudah - Hanya perlu lilit & tampal. Tidak perlu susah payah ikat dan pakai bengkung menjela-jela. Hanya perlu lilit dan tampal sahaja

Murah - Harga sangat berpatutan. Paling penting tahan lama dan mudah dibawa kemana-mana


Boleh tengok kat video ni cara nak pakai bekung opah

BENGKUNG OPAH ialah bengkung moden customade yang direka khas untuk ibu-ibu yang bersalin melalui kaedah normal atau pembedahan (cesarean). Ia boleh mula dipakai dalam masa 24 jam selepas bersalin . Berfungsi sebagai sokongan kepada perut selepas bersalin agar boleh berdiri dengan lurus dan mudah bergerak. Juga untuk mengelakkan dari berasa sakit setiap kali terbatuk atau terbersin.




Tapi yang nak pakai untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik even tak bersalin pun tak ada masalah. Pakai je dik Non.. Mak tak marah ok! hehehe


Harga Sebenar: RM180 (Bengkung Sahaja tidak termasuk GIFT dan Postage)

TAPI

Harga Promosi - RM150
ANDA JIMAT - RM30
ANDA DAPAT :-
1x Bengkung Moden Custom Made.
1x Gift (selagi stok masih ada)

Free Postage (Semenanjung Malaysia)]

Kalau minat nak dapat bengkung Opah ni boleh hubungi

Call/Whatsapp : 019 217 2162 (Hanny)

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com