FILEM ISABELLA LAKONAN KAKU AMY SEARCH

4.8.17 Suria Lekatlekit 4 Comments

FILEM ISABELLA LAKONAN KAKU AMY SEARCH. Petang petang jumaat kat rumah layan filem Isabella kat tv3. Bukan apa best dengar lagu2 rock dulu dulu ni kan.. Lirik & melodi lagu dulu dulu memang feel dengan sebab penuh emosi. Lirik pun sarat dengan seninya.. Termasuklah skrip & dialog dalam filem. Very da ayat buku ok hehehehe



Filem ni pernah jadi kontroversi sebab ada babak bercium hero & heroin nya. Filem ni mengisahkan  tentang Isabella (Nia Zulkarnaen), gadis Indonesia yang tinggal di Malaysia, yang bercinta dengan Amy (Amy Search), penyanyi rock. Kerana imej rock Amy, ibu bapanya (Robert Syarief, Ida Kusumah), melarang isabella berkawan dengan amy kerana terpengaruh oleh berita-berita rusuhan akibat persembahan rock di Jakarta. Tapi di sebalik imej Rock, Amy adalah seorang yang rajin beribat . Mereka cuba menyatukan Isabella dengan Robby (Alan Nuari), walaupun tidak di sukai Bella. ibu bapa Bella dipindahkan ke Jakarta. Amy sedikit kecewa. Menghalang di halang berhubungan melalui telefon semasa Isabella di Jakarta. Kawan2 dari kumpulan rock Amy cuba campur tangan untuk membantu hubungan Amy & Isabella. Kedatangan mereka ke Jakarta untuk menyelesaikan masalahnya dengan ibu bapa Bella tak berjaya. Kebetulan Amy ke jakarta untuk membuat persembanan. Robby tahu Isabella tidak suka di jodohkan dengannya cuba memperkosa. Apabila ibu bapa Isabella tahu mereka menyesal & memutuskan hubungan Isabella dan Robby. Dan kerana kisah cinta bersama Isabella, Amy mencipta lagu & akhirnya kumpulan mereka popular dengan lagu tersebut.

Tapi serius lakonan Amy search dalam filem ni agak kaku. Yelah.. dia bukan muncul sebagai pelakon kan tapi sebab populariti dalam nyanyian dia di tawarkan berlakon. Berbanding heroin dari seberang lakonan dia lebih hidup. Sebab dia memang seorang pelakon.

Filem ni tak silap di terbitkan tahun 1990an. Antara pelakon yang membintangi filem ni adalah..

Amy Search
Nia Zulkarnaen
Ida Kusumah
Suhaimi bin Abd Rachman
Julia Rais
Nasir Search
Kid Search
Din Search
Yazid Search
Robert Syarif
Alan Nuari
Yetti Sardjio
Diding Boneng

Time ni masing masing masih muda lagi. Memang nampak beza dengan sekarang semua dah masuk zon warga emas dah hehehehe.

Tengok filem dulu dulu ni walau pelakon kaku tapi entah.. rasa macam ada something yang boleh buat kita rasa feel tu.. Mungkin filem dulu lebih berkualiti dari filem2 sekarang yang kebanyakkan asal siap & asal boleh jual jer.

Apapun ni sekadar pendapat. Hangpa jangan marah cheq na... Bukan nak bergosip macam geng pompuan dalam video ni >> [Video] Sekumpulan Wanita Bergosip Versi High Level Katanya.. Apa Pendapat Korang? << Ia sekadar ulasan pendapat dari seorang penonton. Peace Yo!

4 comments:

  1. terpisah kerana adat yang berbeza...haa ikot lirik la barangkali..indo ngan malaysia haha..

    ReplyDelete
  2. Kire ok a,amy p3nyanyi bkn plkon kn..jln cite pham ok a,x mcm film skrg skrip ngalahkn Hollywood,tp ssh nk phm pe jadah...ok a pd zaman nye...yeeeahhh!!caya luuuu..

    ReplyDelete
  3. baru-baru ni amy ada berlakon drama kat tv3 dgn Hazama, masih kekal kaku sampai sekarang

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com