KISAH SERAM & MISTERI BERLAKU DI KOMPLEKS MAHKAMAH KUALA LUMPUR

2.8.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

KISAH SERAM & MISTERI BERLAKU DI KOMPLEKS MAHKAMAH KUALA LUMPUR. Terpaksa mencuri masa untuk mengisi slot segmen seram serik lekatlekit ni. Maaf lah ye hantu hantu semua kami tak dan nak bagi publisiti kat hangpa sangat sekarang ni. Bersusun kerja kat blog menanti giliran untuk muncul dia di blog lekatlekit ni. Tapi di sebabkan kami tak mau buat peminat cerita seram blog lekatlekit hampa & kecewa maka kami cuba mencuri masa yang halal untuk hiburkan hangpa dengan cerita seram.


Kali ni jom kita berparanormal pulak di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur. Tapi kali ni kami buat kompilasi cerita cerita seram pendek yang pernah berlaku kat situ la. Baru meriah sikit kan.. hehehehe

Di Ganggu  Jelmaan Wanita Berambut panjang Bersama budak kecil.

Dalam Komplek Mahkamah Kuala lumpur ni ada lokap polis dekat basement area belakang KMKL. Katanya yang selalu kena sakat ni para guard guard la. Time dia beroperasi kira kira dalam pukul 1 - 2 pagi. Biasa la time macam tu memang time dia (Makhluk halus) berjimba raya & berpesta muda mudi ye dak. Guard memang la kena berjaga. Dah nama pun jaga ye dak.. takkan nak tidur pulak kot. Katanya kerap depa terserempak dengan Jelmaan seorang perempuan berbaju hitam, berambut panjang bersama seorang budak kecil lingkungan umur 4 - 5 tahun. Dia akan datang ke kaunter guard & bertanya jalan balik atau jalan keluar dari mahkamah. Bila di datangi wanita misteri tu, orang yang di tegur akan bagai di pukai. Mereka akan jadi bangang sekejab hanya menunjuk arah tanpa mampu berkata apa aa sehingga lembaga berupa wanita tersebut hilang menembusi dinding mahkamah barulah depa akan sedar & terasa pelik juga takut. Lepas tu akan dengar suara mengilai tak hengat punya. Bayangkan hangpa dalam situasi tu. Rasanya hangpa nak cari jalan balik rumah sendiri pun dah tak jumpa kot hehehehe

Jelmaan Makhluk Berpakaian Putih & menjelma dalam rupa peguam di malam hari

Katanya berlaku di tingkat 4 aras kiri. Selalunya yang terkena staff yang balik lewat malam la. Ada yang di ganggu dengan satu makhluk berpakaian serba putih yang akan pandang mangsa dengan pandangan yang seram & tajam.. Selalunya dia akan duduk di hujung blok. Dia akan ikut mangsa sehingga masuk dalam lift & turun ke bawah. Katanya lagi laju hangpa berjalan.. semakin laju juga pergerakkan dia mengikut hangpa. Kadang2 dia menjelma menyerupai lawyer. Kalau ikut logik akal memalam mana la nak ada lawyer. Tak ada ke di bicarakan malam malam buta kat mahkamah. Apa yang pelik walau dia dalam rupa lawyer tapi bila semakin dekat, akan nampak keadaan lawyer cuma ada kepala sampai paras perut je.. Bawah pada tu memang tak nampak. Kira dia halimunan separuh badan la ni.

Jelmaan makhluk duduk di bangku bahagian dagang 7

Berlaku kat tingkat 4 tapi di aras kanan. Ada satu bangku yang berdekatan dengan bahagian dagang 7 katanya ramai orang akan terserempak & setiap kali di tegur.. Dia akan pandang lepas tu terbang & hilang. Normally orang yang kena sakat.. confirm lari turun ke bawah. Gila kau nak tunggu. Takkan nak duduk kat situ lagi tunggu dia datang. Memang tak la kan.

Jadi sapa yang bekerja di komplek mahkamah kuala lumpur tu.. Hati hati lah yer. Siang - siang hari ok la tapi yang kena stayback sampai lewat malam kalau terserempak dengan lawyer ke hapa jangan ramah mesra sangat. Manalah tau kan.. nasib baik tak berapa baik malam tu.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *