PERHATIAN! YANG BAKAL MELAHIRKAN ANAK PERTAMA WAJIB TAHU

3.8.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

PERHATIAN! YANG BAKAL MELAHIRKAN ANAK PERTAMA WAJIB TAHU. tetiba teringat masa kali pertama di sahkan mengandung.. Memang blur la. Yelah.. tau tau mengandung. Tapi tak tahu apa - apa. Family pun jauh. So, pepandai sendiri la nak jaga kandungan terutama di trimister pertama.


Alahan tu ada la juga cuma tak teruk sangat. Biasa muntah2 tu. Almaklum mengandung katanya.. Tak feel mengandung la kalau tak muntah muntah ye dak. Hahahahahah.. Very da drama melayu ok! Wajib simtom mengandung kena muntah muntah muntah katanya. hehehehe

Zaman sekarang sumber rujukan banyak. Tak payah susah - susah dah. Kalau dulu ye la.. Semua terhad bergantung pada petua & amalan orang tua tua jer. Tu pun di sampaikan secara terus dari mak kepada anak, mertua kepada menantu. Kita sekarang zaman IT.. tekan tekan keluar semua informasi so tak payah nak feeling dungu sangat tak tau apa - apa kan? Zaman sekarang dia cuma ada dua alasan jer.. Samada malas atau rajin. Kalau malas memang mereput la kat situ.

Bagi ibu bapa yang pertama kali nak jadi mak bapak orang ni banyak perkara yang korang kena stanby & ambil tahu dari sekarang. Supaya bila anak dah keluar dari perut esok takde la terhegeh hegeh baru nak prepare. Nak tau apa perkara wajib korang kena buat sebelum anak lahir ke dunia.. Meh baca sini >> 5 Topik Penting Yang Perlu Dibincangkan Sesiapa Yang Mengandung Buat Kali Pertama << Jangan malas membaca ok! heheheh

Benda ni sangat penting untuk kita rancang dari awal supaya perjalanannya jadi teratur. Takde la lepas lahir anak baru nak fikir tu ni. Jadi kelam kelibut time tu mula nak jadi ribut. Bila jadi ribut mula nak serabut.. Bila serabut mula nak pergi karaoke.. Ops!! hehehehe

Moral of the story.. Perancangan awal menjamin kesejahteraan rumahtangga. Peace Yo!

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *