RESEPI SPIRAL GORENG PEDAS CAMPAK STYLE PALING RINGKAS & MUDAH

14.8.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

RESEPI SPIRAL GORENG PEDAS CAMPAK STYLE PALING RINGKAS & MUDAH. Lama takde segment dapur lekat lekit ni kan.. Bukan la bermakna den tak memasak kat rumah. Cuma rasa tak ada resepi baru nak share jer.. Walaupun sedang hadapi kes saman takde la den kemurungan sampai dapur tak berasap.. Insya Allah, Masih ada kekuatan untuk teruskan hidup macam biasa walau den dah ada kes kat mahkamah tinggi. Hidup kena terus ye dak..


Pagi tadi akibat kelaparan yang tahap rasa nak gigit ibu jari kaki orang.. Maka berketung ketang la di dapur pagi hari. Sebab pepagi ni takde sapa nak makan melainkan diri sendiri jer. Untuk tidak menyebabkan orang lain mengalami kecacatan kekal akibat kehilangan ibu jari kaki terpaksa juga melawan kemalasan memasak apa adanya kat dapur sekangkang kera den tu..

Nak masak spaghetti goreng takde stok spaghetti. Yang ada spiral brand prego tu. Bukan peti ayam ke hapa semua takde. Yang ada sosej & sayur pun tengok batang saderi je. Boleh la tu.. Sebab kelaparan yang dah sampai limit rasa nak masak cepat2 jer.. maka terhasil la spiral goreng pedas campak style. campak ni membawa maksud apa ada kau campak je dalam kuali.

Yelah.. yelah.. gambar kat atas tu nampak sedap kan.. I share juga la resepi campak mencampak i sebelum ada yang meroyan viralkan diri I yang sememangnya dah semakin di kenali ramai ni katanya hahahahaha

Bahan bahan untuk spiral goreng pedas

1. Spiral brand prego
2. Bawang besar
3. Bawang Putih
4. Sosej (3 pieces)
5. Sambal soto untuk buat pes & memberi rasa pedas (yang instant punya rujuk gambar di bawah)
6. Kiub pati ayam
7. Batang daun saderi
8. Minyak masak untuk menumis

Enaq Sambal Soto. Tak tau laki den beli kat mana

Cara nak masak

1. Kau rebus spiral tu dulu sampai lembut ok. Agak2 dah pondan spiral tu kau toskan
2. Potong bawang dadu style & panaskan minyak tumis
3. Masukkan batang daun saderi yang dah di potong
4. Masukkan sosej yang dah di potong & masuk sekali kiub pati ayam
5. Masukkan sambal soto yang instant tu (yang tu memang ada ada cili)
6. Masukkan spiral yang dah di rebus sehingga pondan tadi & gaul semua sehingga sebati
7. Kalau rasa kurang masin tambah la garam. Gaul & tutup api


Dah siap la sepinggan spiral goreng pedas yang paling senang nak masak kat muka bumi ni. Kalau keluar dari planet bumi je dia mungkin jadi resepi paling susah nak masak sebab planet lain takde graviti, so terapung apung nak masak macam mana kan? hehehehe

Spiral goreng pedas by lekatlekit.com

Tapi kalau kau jenis pemalas tak hengat tu.. Confirm kau takkan masak punya kan. Even dah hidang depan hidung resepi mudah macam ni. Kalau yang spesis pemalas camtu hangpa patut ada applikasi ni je dalam smartphone hangpa >> Get RM8 Free Credits If You Sign Up For The Boost App Now << Aplikasi ni sangat penting untuk manusia2 yang spesis forever alone. hehehehe

Selamat mencuba & mencekik resepi mudah, ringkas & senang. Akhir kata gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati. Peace Yo!

3 comments:

  1. Hai! Ada kes saman kat mahkamah tinggi?Ini sudah ohsem. Kena cari entri berkaitanlah nampaknya.Rilekslah Suria walaupun hati tengah lara. Masih boleh masak and makan dengan rakus akak rasa takdalah masalah besar sangatkan ^_^

    ReplyDelete
  2. Baru ja masak ni utk anak2 - jumpa sambal soto di supermarket tadi, terus teringat resepi lekatlekit.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com