SERAM! PEKERJA MATI KEMALANGAN DATANG PUNCH CARD DI KILANG ELEKTRONIK BANDAR BARU KAMPAR

29.8.17 Suria Lekatlekit 5 Comments

SERAM! PEKERJA MATI KEMALANGAN DATANG PUNCH CARD DI KILANG ELEKTRONIK BANDAR BARU KAMPAR. Meriah pulak segmen seram serik lekatlekit minggu ni kan? Hati senang ke beb?? Alhamdulillah.. hati ok jer. Boleh lagi setakat nak menulis blog. Lagipun Blog ni la salah satu sumber nak cari dana kos guaman untuk kes saman sivil saya tu. Umpama dari blog ia datang kepada blog juga ia pergi.. Kerana pendedahan yang saya buat kat blog saya di saman jadi dengan blog ni juga la salah cuba mencari rezeki untuk menampung kos guaman saya. Bagi yang tak tau kes tu boleh la semak semak entri lepas..


Yang pasal saman menyaman tu kita hold sekejab.. Ni kami nak share dengan hangpa kisah seram untuk hiburan sebelum tidur katanya.. Tak feel la tido tanpa di selubungi misteri katanya.. Baru la ada yang kencing tilam. hahahaha... Better pakai pampers siap - siap ok. Bukan apa takut esok takde panas macam mana nak jemur tilam. kekekekeke

Kisah ni kami dapat dari perkongsian seorang Follower Page Jangan Tutup Lampu - SuriaFM (JTL). Katanya peristiwa tu berlaku semasa dia bekerja kat sebuah kilang elektronik di kawasan bandar baru Kampar, Perak. Ate orang peghok.. Kome tahu ke kat mana tempatnya? Tapi kilang tu sekarang dah pun tutup operasi. Kejadian ni berlaku kira kira 20 tahun yang lalu...


Alkisahnya..tersebut la kisah Aipppppppppp.. Sang kancil datang beramai ramai mengadap sultan Firaun.... kekekeke.. Ops.. Simpan selipar masing2 kat kaki semula. Kami melawak ja. Tu pun nak ambil hati. yelah.. yelah... kami mulakan kisah seram ni. Are U ready Uolls..?? Drumm plesssssssssss!!!

Kisahnya bermula bila ada seorang technician india kat kilang mati kemalangan. Maka seminggu selepas kejadian tu.. Kilang tu mula di selubungi misteriiiiiiiii. Pada satu malam yang sepiiiiiiii... Lolongan angin sepoi sepoi bahasa (Yang ni takde saja tambah bagi seram), President kilang seorang warga Taiwan buat rondaan nak cari kot kot ada pekerja yang membuta & makan gaji buta kerja shift malam. Dalam perjalanan nak masuk ke kawasan operasi kilang tu dia terserempak dengan seorang lelaki India baru nak punch card. Kecik besar kecik besar je dia tengok mamat tu.. Pukul 2 - 3 pagi baru nak punch card masuk kerja. Mesti dalam hati dia cakap.. Ingat kilang awek kau ke suka hati jer nak masuk pukul berapa kerja. Kilang awek kau pun mesti bapak dia yang punya sebab awek kau pun tak mampu buka kilang lagi. Mesti bapak dia pun marah kalau cenggini perangai bakal menantu. Ops.. terlebih drama la pulak. ekekekeke

Apa lagi dengan kuasa bulan sailormoon maka president tu ambil nombor & nama pekerja tu untuk tindakkan susulan esok hari. Buka jer opis dia terus pergi ke pihak HR.. nak mengadu domba ada pekerja masuk kerja lambat. Tapi.. lain pulak yang berlaku apabila pihak HR tu bagitau dia..... Jeng jeng jeng... Kita kembali selepas iklan. 

Yelah.. Yelah.. Gurau je. Tu pun nak merajuk sampai nak clik X blog den. Ok sambung balik.. Bila HR dia bagitau pekerja yang dia maksudkan tu sebenarnya dah seminggu meninggal dunia sebab accident. terus kejung kat situ.. Tapi Hidup lagi la Big Bos Taiwan tu cuma demam je la. Lepas kejadian tu terus dia tak berani lagi buat kawad cari pekerja night shift yang membuta di malam buta. Baru kau tau penangan hantu Malaysia ni.. Siap boleh punch card lagi ok! hantu taiwan ado???

Selepas kejadian tu katanya ada juga berlaku kejadian histeria kat kilang tu. Mungkin di sebabkan jin mengambil kesempatan atas kematian trajidis seorang pekerja kat situ untuk di jadikan sebab dia mengacau bilaukan tempat tu. Dasar Jin.. Asyik nak menumpang jer tempat orang.

Moral of the story... Kalau kerja tu sila masuk awal. Jangan suka punch card dakwat merah sangat. Nanti mati jadi hantu hahaha... Ops jangan percaya tu semua tahyul semata mata.

5 comments:

  1. Elakkan dari punch card merah dan buat boss marah.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  2. Sekarang kilang tu dah jadi Econsave dah.. hihi

    ReplyDelete
  3. Ini kilang tempat aku khoje hahahs xsemena-mena nos Taiwan@botak buat doa slamat kambing sekor,pandai je aku nambah cerita cam owner blog ni hahaha tapi memang betul botak tu buat korban kambing sekor.dan sejak malam tu dapat ler deme tido celah2 kotak tanpa gangguan makhluk botak tu hahaha...gelak seram.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *