DOAKAN MAKCIK LANGKAWI DAPAT BALIK RM50 RIBU TU

26.9.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

DOAKAN MAKCIK LANGKAWI DAPAT BALIK RM50 RIBU TU. Rasanya ramai yang tahu kes skim rumah murah yang di uruskan seorang artis ni.. ramai yang bersimpati & mengharapkan ada keajaiban boleh berlaku supaya makcik ni dapat balik duit RM50K dia tu.. Sedih wei.. Orang tua tu. Maybe duit tu kalau tak dapat rumah pun boleh buat tambang dia naik haji. Takkan sampai akhir hayat nak naik dam haji je kan...


Nak tengok video luahan rasa Makcik Langkawi ni boleh tengok kat post Aktivis PPIM Yusof Azmi 

Tertengok Video di Page Yusof Azmi seorang aktivis & pengarah UTK PPIM seorang makcik dari langkawi yang turun ke KL demi menuntut kembali duit yang di leburkan (heheheh.. di laburkan sebenarnya) Untuk dapat rumah banglo yang konon murah sangat. RM50ribu untuk kos pembinaannya. Pembeli cuma perlu sediakan tapak jer.. Bermakna buat atas tanah sendiri la kot.

Tapak rumah yang siap di bersihkan & di ratakan tu katanya dah tumbuh lalang balik tapi rumah je tak tumbuh tumbuh walau dah bagi benih RM50K. Makcik tu dah merajuk.. dia tak mau dah rumah ka hapa.. Kalau boleh dia nak duit dia je balik. Bukan senang katanya nak kumpul RM50k. Tu hasil duit dia masa bekerja & duit pencen.. Alahai, dengan sedu sedan makcik tu cerita den pun rasa nak tumpang bahu sesapa nak nangis sama.

Cheq paham perasan makcik tu bila terasa RM50K bakal lebur bagaikan bunga bunga cinta layu di pusara tu.. Bukan senang wei nak dapat RM50K. Makcik tu kumpul dari sejak dia bekerja sampai pencen.. Bayangkan la berapa lama.

Sekarang saya sendiri ada masalah kewangan bila kena saman sivil. Kos guaman anggaran RM40K++.. tu kos guaman ja. Kos lain2 lagi yang tak di jangka tak campur. Bila fight kat mahkamah ni menang kalah belum tentu. Kalau kalah nak kena bayar tuntutan tak tau la mana nak cekau duit.. Tapi harap Allah bantu la. Lorongkan jalan terbaik untuk keluar dari masalah sekarang. Kalau itu saja pilihan yang ada.. yakinlah apa yang Allah bagi adalah yang terbaik. Jadi saya faham perasaan makcik tu.. betapa bernilainya RM50K tu pada dia.. sama la dengan sapa2 pun. RM50K bukan RM50 kot

Memang duit tu harta dunia semata mata tapi dengan duit tu maybe dia nak meneruskan kelangsungan hidup siapa tahu. Kita tak tahu kesusahan yang di tanggungnya.. Jadi meh la kita sama2 doakan makcik langkawi tu dapat balik duit dia RM50K tu.. Dan juga mangsa mangsa lain yang mengharapkan duit yang mereka bayar untuk projek rumah murah yang masih di alam ghaib tu di pulangkan. Kesian.. manusia kan tak boleh tinggal dalam rumah ghaib.. melainkan depa kena bersama dengan orang bunian jer. Jadi, yang ghaib biarlah terus di alam ghaib.. Yang duit tu pulangkan yer.. Jangan sampai ada yang jadi pontianak harum sundal malam.. 3 keturunan Marsani pun dia balas dendam. hehehehe

Apapun saya doakan kepada semua yang sedang di landa musibah di beri kekuatan & kesabaran menghadapi ujian hidup. Semoga Allah permudahkan segala urusan.. lembutkan hati hati mereka yang cuba menganiaya anda & di beri pentunjuk dan hidayah Allah sebelum masing masing pulang kerahmatullah. Sesungguhnya Allah menguji hamba hamba yang di sayangi.. Maka mohonlah pertolongan dari Allah SWT...

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com